ایرانیان سالانه 200 میلیون لیتر مشروبات الکلی مصرف می کنند


نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم، ضمن ارائه آماری درخصوص افزایش مصرف مشروبات الکلی در برخی نقاط کشور، گفت: بر اساس اعلام مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت متاسفانه در بسیاری از مناطق مصرف الکل افزایش داشته به گونه ای که بیش از 200 میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی ساخت داخل و قاچاق در کشور مصرف می‌شود.

به گزارش لقمه، حسن تامینی لیچائی در گفت وگویی با با بیان اینکه امروزه نگرانی بین تولید کنندگان الکل وجود دارد مبنی بر آنکه بسیاری از این الکل ها وارد چرخه مصرف مشروبات الکلی می شود، افزود: بر این اساس تولیدکنندگان نامه ای به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارسال کرده اند که هیات نظارت مجلس نیز وارد عمل شده و بررسی هایی روی این موضوع انجام داده است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به ضرورت این امر نشستی با حضور برخی تولیدکنندگان الکل برگزار شد و درآن راهکارها برای جلوگیری از ورود الکل به چرخه مصرف مشروبات مدنظرقرار گرفت.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان، الکل را به دو شکل تولید و عرضه می کنند، تصریح کرد: اول به شکل فله ای است که در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و دوم به شکل بسته بندی شده بین مراکز درمانی و بیمارستان ها توزیع شده که مواد اولیه آن نیز از چغندر یا نیشکر است .

وی یادآورشد: درتولید مواد الکلی باید ماده تلخ کننده ای استفاده کنند که به شکل مستقیم غیرقابل مصرف خواهد شد لذا با توجه به اینکه تهیه این ماده تلخ کننده نیازمند بار مالی است بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان الکل از آن استفاده نمی کنند و این عدم استفاده منجر به شیرین بودن الکل شده و در برخی موارد در تهیه مشروبات الکلی به کار گرفته می شود.

تامینی لیچائی درباره اعلام مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت درباره میزان مصرف الکل در کشور، گفت: بر اساس این اعلام، متاسفانه در بسیاری از مناطق مصرف الکل افزایش داشته به گونه ای که بیش از 200 میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی ساخت داخل و قاچاق در کشور مصرف می‌شود که متاسفانه این آمار نگران کننده بوده و شامل انواع مشروبات الکلی نیز می شود.

نماینده مردم رشت در مجلس نهم، یادآور شد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جلسات متعددی با تولیدکنندگان الکل برگزار کرده و اکنون نیز این نشست ها ادامه دارد تا به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون پلیس امنیت نتوانسته از تولید مشروبات الکلی جلوگیری کند ، درباره راهکارهای در نظر گرفته شده برای بهبود این وضعیت، یادآور شد: ؛ ما اکنون درصدد هستیم تا از تولیدکنندگان الکل که درنظر دارند در تولیدات خود از ماده تلخ کننده استفاده کنند به شکلی حمایت کنیم.

این نمانیده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: از سویی دیگر قرار است از قاچاق مشروبات الکی نیز جلوگیری شود. همچنین مقرر شد سازمان غذا و دارو نظارت بیشتری داشته و پلیس امنیت نیز همکاری بهتری در این خصوص داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم، گفت: در این راستا اعلام کردیم که اگر نیاز به وجود قانون در این زمینه احساس شد کمیسیون بهداشت این آمادگی را دارد تا طرحی در این خصوص تدوین کند.

وی افزود: در هفته جاری نیز قرار است جلسه دیگری با تولیدکنندگان الکل در کشور برگزار تا مکشلات آنها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :خانه ملت

کد: 7457 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر بازدید: 2463 ساعت: 1:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۹۵ نفر مصدوم و فوتی در اثر مصرف مشروبات الکلی در استان البرز/ تشکیل پرونده قضایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ خرداد
2 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
3 آیا «تبلیغات مشروبات الکلی» بازی ایران و یونان را لغو کرد؟ ۱۳۹۷ شنبه ۵ خرداد
4 مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
5 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
6 کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده با مصرف غلات کامل ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 کشف شیشه و مشروبات الکلی از یک قهوه‌خانه ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
8 تغذیه بعد از مسمومیت غذایی ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ بهمن
9 چاقی و مصرف فست فود عامل بیماری مرگ آور کبد چرب ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن
10 کشف 68 هزار لیتر مشروبات الکلی از واحدهای صنفی متخلف ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای پیشگیری از دیابت، تلویزیون تماشا نکنید بررسی‌های جدید نشان می‌دهد افرادی که در مرز ابتلا ...

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  سحری بخوریم یا نه؟ سحری یک وعده غذایی مهم و ضروری در ماه رمضان است. ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.