به گزارش لقمه، اگر می خواهید حلوایی که تهیه می کنید از نظر مزه و رنگ و لعاب مورد پسند همه قرار بگیرد به توصیه های زیر عمل کنید.
1ـ آرد حلوای گندم بهتر است آرد نان سنگك باشد در این صورت حلوا خوشرنگتر و بهتر میشود.
2ـ روغن جامد به تنهایی برای درست كردن حلوا مناسب نیست، چون میبندد و منظره و مزه بدی پیدا میكند. (خصوصاً در زمستان)
3ـ آرد را باید با ملایمت سرخ كنید تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزهی حلوا تلخ میشود و شكل ظاهری آن نیز یكرنگ و یكدست نمیشود.
4ـ با آرد برنج میتوانید حلوا درست كنید كه باید آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا میگویند.
5ـ آرد حلوا را باید حتماً الك كنید.
6ـ موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت باید خیلی مراقب بود و برای این منظور دستكش آشپزخانه بپوشید. تا احتمال پریدن حلوا و سوختن دست كاهش یابد.
7ـ بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده كنید.
8ـ زعفران حلوا را باید كاملاً سایید و درشت نباشد چون در حلوا دیده میشود.
9ـ برای صرفهجویی در مصرف زعفران میتوانید مقدار یكدوم لیوان از آب حلوا را كم كنید و گلاب اضافه كنید و به جای یكدوم زعفران نیز از گلرنگ زعفران استفاده كنید.
10ـ برای تزیین روی حلوا میتوانید از ترحلوا كه رنگ روشنتری دارد نیز استفاده كنید.
11ـ از كنجد و خشخاش نیز میتوانید برای تزیین روی حلوا استفاده كنید.
12ـ سرخ كردن به اندازهی آرد نكته مهم در پختن حلوا میباشد.
13ـ به جای هر یك از مواد حلوا میتوانید موادی را جایگزین كنید كه نام حلوا و مزهی آن تغییر میكند كه یا در گذشته دستور پخت آن داده شده است و یا دستور آن را در آینده خواهیم گفت.
14ـ از حلوا معمولاً در مناسبتهای نذری و یا ایام سوگواری استفاده میشود به شكلهای مختلف میتوان حلوا را برای پذیرایی آماده كرد:
1ـ در ظرف مناسب بریزید و تزیین كنید.
2ـ در میان دو نان بستنی به اندازههای دلخواه، بگذارید.
3ـ میتوانید در نان میكادو بگذارید و برش بزنید.
4ـ در نان شیرینی خامهای پر كنید.
5ـ در نان ولوان پر كنید.
6ـ در كیك رولت بچینید.
7ـ در كاغذ شكلات بگذارید.
8ـ در نانهای سنتی (مانند: لواش سنگك و یا تافتون) سرو كنید و...
15ـ اصطلاحاً به غلتاندن حلوا در قابلمه بقچه كردن و یا گهواره كردن میگویند.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :هنر آشپزی