«سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم


پایگاه خبری لقمه: از زمانی که سوپ جومو در هاییتی برای اربابان برده‌داری پخته می‌شد تا زمانی‌که هاییتی به استقلال رسید، این سوپ به نمادی برای این کشور تبدیل شد، در حدی که حالا هم در یونسکو ثبت شده و نماد امید برای مردم این کشور است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، خوردن سوپ جومو، با عنوان خوراکی سنتی برای روز آغازین سال نو در هائیتی متداول است اما آنچه آن را به عنوان میراثی ماندگار به جهانیان نمایانده، وجود آن به عنوان نشانه‌ای از استقلال این کشور است.

 
سال‌ها پیش از استقلال هائیتی، مردمان آفریقایی این کشور با عنوان برده این سوپ را برای اربابان خود می‌پختند و سال‌ها بعد پس از آنکه در سال 1804 هائیتی استقلال خود را به دست آورد، سوپ جومو به عنوان نمادی از رهایی مردمان این کشور از بردگی مطرح شد.
 
حالا هرچند همچنان این کشور در التهاب و ناآرامی‌های سیاسی و طبیعی و اقتصادی به سر می‌برد اما یونسکو انتخاب این سوپ را فراخوانی برای مردم این کشور می‌داند تا با امید و دلگرمی و به پشتوانه غنای تاریخی خود با مشکلات خود روبرو شوند.
 
سوپی که هرچند با مواد ساده‌ای مثل کدو حلوایی، شلغم، گوشت، فلفل و سبزیجات تهیه می‌شود اما حالا به میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم تبدیل شده که کرامت آنان را یادآور می‌شود.
 
سفیر هائیتی در یونسکو این خبر را با اشک اعلام کرد. این نخستین بار است که نام این کشور در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار گرفته است.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 14545 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي بازدید: 74 ساعت: 7:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
2 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
3 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
4 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
5 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
6 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
7 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
8 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
9 طرز تهیه سوپ مرغ با لوبیا سفید ۱۳۹۶ جمعه ۷ مهر
10 موادغذایی که تاثیرات شگرفی در چربی سوزی دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  میکروب‌های مولد مسمومیت غذایی کدامند؟ غذای مسموم همیشه ناشی از خوردن غذای آلوده به سم نی...

  5 چربی سالمی که باید مصرف شود لقمه: برای متناسب کردن وزن، یاد بگیرید چگونه برای ...

  چگونه از وارفتن كوفته تبریزی جلوگیری کنیم اگر اولین بارتان است که کوفته درست می کنید حتما با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هر ایرانی یک شربت فروتونیک / تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا پایگاه خبری لقمه: اولین داروی آهن با ساختار یونی، به شکل فرآورده طبیعی با نام فروتونیک در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط محققان ایرانی رونمایی شد.
چرا شهاب حسینی و بهرام رادان و دیگر هنرمندان رستوران‌دار شده‌اند رستوران داری شغلی بسیار وسوسه انگیز است که البته هنرمندان و سلبریتی‌ها به واسطه شهرتی که دارند نیز بسیار وارد این حرفه شده‌اند و موفق و ناموفق بوده‌اند.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
کیک خامه ای 36 ساله پایگاه خبری لقمه: احتمالا به نظرتان عجیب و دور از ذهن است که بتوان کیک عروسی با آن همه میوه تازه و خامه را بیشتر از دو تا سه روز نگهداری کرد.