دبیر شورای زعفران خبر داد:
کاهش 30 درصدی تولید زعفران در کشور


دبیر شورای ملی زعفران از کاهش 30 درصدی تولید زعفران در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به باقی ماندن بخشی از تولید سال گذشته کمبودی برای تامین نیاز داخلی و صادرات زعفران نداریم.

به گزارش لقمه، فرشید منوچهری اظهار کرد: امسال به دلیل شوک‌های حرارتی که به پیازهای زعفران وارد شد، میزان گل دهی این محصول کاهش یافت و به نظر می‌رسد امسال با کاهش تولید حدود 30 درصدی زعفران مواجه شویم که البته با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول به حدود 83 هزار هکتار در کشور پیش‌بینی می‌شود امسال 180 تا 190 تن زعفران تولید شود.

وی افزود: با توجه به این که حدود 20 تا 25 تن از زعفران سال گذشته هم‌چنان باقی مانده است و سال گذشته نیز صادرات زعفران در حدود 140 تن به کشورهای مختلف صورت گرفت، به نظر می‌رسد امسال هیچ مشکلی برای تامین نیاز داخلی و صادرات نداشته باشیم.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر به کاهش تولید دامن بزنیم فرصت را برای دلالان و سودجویان ایجاد ‌کرده‌ایم تا با افزایش تقاضا برای خرید زعفران قیمت آن را بالا ببرند و حباب قیمتی در بازار داخل شکل بگیرد.

منوچهری اظهار کرد: رقبای ایران که البته بسیار ناچیز تولید می‌کنند بازار خودشان را دارند و نمی‌توانند آسیب چندانی به بازار زعفران ایرانی وارد کنند. البته امسال هندوستان هم زعفران نداشت، چرا که آنها نیز با مشکل گل دهی و بهره‌برداری مواجه بودند که همین مشکل سبب شد تا قیمت زعفران در هندوستان افزایش یابد.

بی‌برنامگی کشت زعفران، محور نامه زعفران‌کاران به وزیر کشاورزی

وی تصریح کرد: نامه‌ای از سوی شورای ملی زعفران به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده که طی آن نسبت به بی برنامگی کشت زعفران اظهار نگرانی شده است. چرا که اگر امسال با توجه به سطح زیر کشت 83 هزار هکتاری زعفران 320 تن از این محصول تولید می‌شد که حدود 20 تن بیشتر از نیاز جهانی بود، زعفران ایرانی به چه سرنوشتی دچار می‌شد؟

منوچهری ادامه داد: در چنین شرایطی با بی‌برنامگی کشتی که وجود دارد تنها کاهش قیمت زعفران و در ادامه غیر اقتصادی شدن کشت آن محقق می‌شد که البته در چنین شرایطی معمولا کشاورزان محصول جایگزین را برای کشت انتخاب می‌کنند، اما زعفران کاران در خراسان جنوبی و خراسان رضوی نمی‌توانند هیچ محصول دیگری را جایگزین آن کنند و در این شرایط مجبورند همکار قاچاقچیان شوند یا در حاشیه شهرها به کارگری مصرف کننده تبدیل شوند.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: نگاه دولت به زعفران باید خاص و استراتژیک باشد، چرا که ا گر مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی دست روی دست بگذارند مسلما دیگر کشورها جای زعفران ایرانی را در آینده خواهند گرفت.

وی با بیان این که تاکنون هیچ جوابی از وزارت جهاد کشاورزی نامه‌نگاری‌ها و نگرانی‌های تولید کنندگان نداده‌اند، گفت: باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که آیا تاکنون طرح مطالعاتی در زمینه مصرف و کاربردهای دیگر زعفران مانند کاربردهای بهداشتی و دارویی آن انجام داده‌اند، مگر نه این که زعفران یکی از بهترین داروهای گیاهی است که در جهان کاربردهای مختلفی دارد. پس چرا به آن نگاه ویژه‌ای ندارند؟

پیشنهاد تولید کنندگان به دولت برای ساماندهی زعفران

دبیر شورای ملی زعفران اظهار کرد: چند سال است که شورای ملی زعفران طرح راه‌ا‌ندازی صندوق یا بانک زعفران را ارائه داده تا بتواند با اعتبار اولیه دولتی آن هم به صورت قرض الحسنه تاسیس شود، اما تاکنون این پیشنهاد اجرایی نشده است.

وی با بیان این که با اجرای این طرح می‌توان قیمت زعفران را نیز در داخل و بازارهای جهانی تثبیت کرد، افزود: اگر صندوق زعفران تاسیس شود می‌توانیم به صادر کنندگانی که از تولید کنندگان یا تشکل‌های آنها زعفران خریداری می‌کنند و آن هم محصولی که در قالب طرح بهبود کیفیت تولید شده است را می خرند، تا 50 درصد تسهیلات ارائه دهیم، در این صورت می‌توانیم تولید کنندگان را تشویق کنیم تا در قالب طرح بهبود کیفیت، محصول کیفی را تولید کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7797 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۳ دي بازدید: 1786 ساعت: 7:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
5 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
11 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  ۶ علامت چرب شدن کبد پایگاه خبری لقمه: کبد چرب محصول زندگی بی‌تحرک و تغ...

  پیتزا برای چه کسانی از سم هم بدتر است؟ پتیزا غذای خوشمزه ای است اما بعضی ها فقط باید نگا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با این مواد غذایی سموم بدن خود را دفع کنید (1) برخی از مواد غذایی باعث سم‌زدایی بدن می شوند. به طور مثال، همیشه گفته می شود سیر باعث دفع سموم بدن می شود. اما برخی از خوراکی ها، غذاها، سالادها یا میان وعده های ساده نیز می توانند باعث دفع بسیاری از سموم از بدن شوند.
«آردگیز گردانی» آیین سنتی هرمزگانی ها در نیمه شعبان «آردگیز گردانی» از آیین های سنتی در استان هرمزگان است که براساس آن ذوستداران اهل بیت(علیهم السلام) در شب میلاد امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) برای سلامتی آن حضرت، نذورات توزیع می کنند.
تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.
آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ پایگاه خبری لقمه: آزاده نامداری ضمن تاکید بر علاقه اش به غذاهای سنتی و آشپزی، به سخت تر بودن خنه داری نسبت به مجری گری ازعان داشت.