دبیر شورای زعفران خبر داد:
کاهش 30 درصدی تولید زعفران در کشور


دبیر شورای ملی زعفران از کاهش 30 درصدی تولید زعفران در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به باقی ماندن بخشی از تولید سال گذشته کمبودی برای تامین نیاز داخلی و صادرات زعفران نداریم.

به گزارش لقمه، فرشید منوچهری اظهار کرد: امسال به دلیل شوک‌های حرارتی که به پیازهای زعفران وارد شد، میزان گل دهی این محصول کاهش یافت و به نظر می‌رسد امسال با کاهش تولید حدود 30 درصدی زعفران مواجه شویم که البته با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول به حدود 83 هزار هکتار در کشور پیش‌بینی می‌شود امسال 180 تا 190 تن زعفران تولید شود.

وی افزود: با توجه به این که حدود 20 تا 25 تن از زعفران سال گذشته هم‌چنان باقی مانده است و سال گذشته نیز صادرات زعفران در حدود 140 تن به کشورهای مختلف صورت گرفت، به نظر می‌رسد امسال هیچ مشکلی برای تامین نیاز داخلی و صادرات نداشته باشیم.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر به کاهش تولید دامن بزنیم فرصت را برای دلالان و سودجویان ایجاد ‌کرده‌ایم تا با افزایش تقاضا برای خرید زعفران قیمت آن را بالا ببرند و حباب قیمتی در بازار داخل شکل بگیرد.

منوچهری اظهار کرد: رقبای ایران که البته بسیار ناچیز تولید می‌کنند بازار خودشان را دارند و نمی‌توانند آسیب چندانی به بازار زعفران ایرانی وارد کنند. البته امسال هندوستان هم زعفران نداشت، چرا که آنها نیز با مشکل گل دهی و بهره‌برداری مواجه بودند که همین مشکل سبب شد تا قیمت زعفران در هندوستان افزایش یابد.

بی‌برنامگی کشت زعفران، محور نامه زعفران‌کاران به وزیر کشاورزی

وی تصریح کرد: نامه‌ای از سوی شورای ملی زعفران به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده که طی آن نسبت به بی برنامگی کشت زعفران اظهار نگرانی شده است. چرا که اگر امسال با توجه به سطح زیر کشت 83 هزار هکتاری زعفران 320 تن از این محصول تولید می‌شد که حدود 20 تن بیشتر از نیاز جهانی بود، زعفران ایرانی به چه سرنوشتی دچار می‌شد؟

منوچهری ادامه داد: در چنین شرایطی با بی‌برنامگی کشتی که وجود دارد تنها کاهش قیمت زعفران و در ادامه غیر اقتصادی شدن کشت آن محقق می‌شد که البته در چنین شرایطی معمولا کشاورزان محصول جایگزین را برای کشت انتخاب می‌کنند، اما زعفران کاران در خراسان جنوبی و خراسان رضوی نمی‌توانند هیچ محصول دیگری را جایگزین آن کنند و در این شرایط مجبورند همکار قاچاقچیان شوند یا در حاشیه شهرها به کارگری مصرف کننده تبدیل شوند.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: نگاه دولت به زعفران باید خاص و استراتژیک باشد، چرا که ا گر مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی دست روی دست بگذارند مسلما دیگر کشورها جای زعفران ایرانی را در آینده خواهند گرفت.

وی با بیان این که تاکنون هیچ جوابی از وزارت جهاد کشاورزی نامه‌نگاری‌ها و نگرانی‌های تولید کنندگان نداده‌اند، گفت: باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که آیا تاکنون طرح مطالعاتی در زمینه مصرف و کاربردهای دیگر زعفران مانند کاربردهای بهداشتی و دارویی آن انجام داده‌اند، مگر نه این که زعفران یکی از بهترین داروهای گیاهی است که در جهان کاربردهای مختلفی دارد. پس چرا به آن نگاه ویژه‌ای ندارند؟

پیشنهاد تولید کنندگان به دولت برای ساماندهی زعفران

دبیر شورای ملی زعفران اظهار کرد: چند سال است که شورای ملی زعفران طرح راه‌ا‌ندازی صندوق یا بانک زعفران را ارائه داده تا بتواند با اعتبار اولیه دولتی آن هم به صورت قرض الحسنه تاسیس شود، اما تاکنون این پیشنهاد اجرایی نشده است.

وی با بیان این که با اجرای این طرح می‌توان قیمت زعفران را نیز در داخل و بازارهای جهانی تثبیت کرد، افزود: اگر صندوق زعفران تاسیس شود می‌توانیم به صادر کنندگانی که از تولید کنندگان یا تشکل‌های آنها زعفران خریداری می‌کنند و آن هم محصولی که در قالب طرح بهبود کیفیت تولید شده است را می خرند، تا 50 درصد تسهیلات ارائه دهیم، در این صورت می‌توانیم تولید کنندگان را تشویق کنیم تا در قالب طرح بهبود کیفیت، محصول کیفی را تولید کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7797 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۳ دي بازدید: 1839 ساعت: 7:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
6 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
10 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه مادر با فست فود در تشدید کولیک شیرخوار موثر است فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تغذیه مادر با غذاهای مح...

  آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلط...

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کشاورزی و امنیت غذایی؛ اولویت مهم امنیت ملی شواهد نشان می‌دهند كه با توجه به قابلیت‌های تولیدی كشور در صورت تحقق الزاماتی چون توسعه روستایی، توسعه كشاورزی از جمله افزایش عملكرد محصولات در واحد سطح، افزایش بازده آب و خاك، كاهش ضایعات تولیدی، اصلاح الگوی تغذیه كشور امكان نیل به یك امنیت غذایی پایدار در سطح كلان وجود دارد.
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: آخرین تعیین نرخ خرید تضمینی برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف کشور مربوط به سال ۱۴۰۰ است که رسانه‌ای و اعلام نشد.