دبیر شورای زعفران خبر داد:
کاهش 30 درصدی تولید زعفران در کشور


دبیر شورای ملی زعفران از کاهش 30 درصدی تولید زعفران در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به باقی ماندن بخشی از تولید سال گذشته کمبودی برای تامین نیاز داخلی و صادرات زعفران نداریم.

به گزارش لقمه، فرشید منوچهری اظهار کرد: امسال به دلیل شوک‌های حرارتی که به پیازهای زعفران وارد شد، میزان گل دهی این محصول کاهش یافت و به نظر می‌رسد امسال با کاهش تولید حدود 30 درصدی زعفران مواجه شویم که البته با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول به حدود 83 هزار هکتار در کشور پیش‌بینی می‌شود امسال 180 تا 190 تن زعفران تولید شود.

وی افزود: با توجه به این که حدود 20 تا 25 تن از زعفران سال گذشته هم‌چنان باقی مانده است و سال گذشته نیز صادرات زعفران در حدود 140 تن به کشورهای مختلف صورت گرفت، به نظر می‌رسد امسال هیچ مشکلی برای تامین نیاز داخلی و صادرات نداشته باشیم.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر به کاهش تولید دامن بزنیم فرصت را برای دلالان و سودجویان ایجاد ‌کرده‌ایم تا با افزایش تقاضا برای خرید زعفران قیمت آن را بالا ببرند و حباب قیمتی در بازار داخل شکل بگیرد.

منوچهری اظهار کرد: رقبای ایران که البته بسیار ناچیز تولید می‌کنند بازار خودشان را دارند و نمی‌توانند آسیب چندانی به بازار زعفران ایرانی وارد کنند. البته امسال هندوستان هم زعفران نداشت، چرا که آنها نیز با مشکل گل دهی و بهره‌برداری مواجه بودند که همین مشکل سبب شد تا قیمت زعفران در هندوستان افزایش یابد.

بی‌برنامگی کشت زعفران، محور نامه زعفران‌کاران به وزیر کشاورزی

وی تصریح کرد: نامه‌ای از سوی شورای ملی زعفران به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده که طی آن نسبت به بی برنامگی کشت زعفران اظهار نگرانی شده است. چرا که اگر امسال با توجه به سطح زیر کشت 83 هزار هکتاری زعفران 320 تن از این محصول تولید می‌شد که حدود 20 تن بیشتر از نیاز جهانی بود، زعفران ایرانی به چه سرنوشتی دچار می‌شد؟

منوچهری ادامه داد: در چنین شرایطی با بی‌برنامگی کشتی که وجود دارد تنها کاهش قیمت زعفران و در ادامه غیر اقتصادی شدن کشت آن محقق می‌شد که البته در چنین شرایطی معمولا کشاورزان محصول جایگزین را برای کشت انتخاب می‌کنند، اما زعفران کاران در خراسان جنوبی و خراسان رضوی نمی‌توانند هیچ محصول دیگری را جایگزین آن کنند و در این شرایط مجبورند همکار قاچاقچیان شوند یا در حاشیه شهرها به کارگری مصرف کننده تبدیل شوند.

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: نگاه دولت به زعفران باید خاص و استراتژیک باشد، چرا که ا گر مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی دست روی دست بگذارند مسلما دیگر کشورها جای زعفران ایرانی را در آینده خواهند گرفت.

وی با بیان این که تاکنون هیچ جوابی از وزارت جهاد کشاورزی نامه‌نگاری‌ها و نگرانی‌های تولید کنندگان نداده‌اند، گفت: باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که آیا تاکنون طرح مطالعاتی در زمینه مصرف و کاربردهای دیگر زعفران مانند کاربردهای بهداشتی و دارویی آن انجام داده‌اند، مگر نه این که زعفران یکی از بهترین داروهای گیاهی است که در جهان کاربردهای مختلفی دارد. پس چرا به آن نگاه ویژه‌ای ندارند؟

پیشنهاد تولید کنندگان به دولت برای ساماندهی زعفران

دبیر شورای ملی زعفران اظهار کرد: چند سال است که شورای ملی زعفران طرح راه‌ا‌ندازی صندوق یا بانک زعفران را ارائه داده تا بتواند با اعتبار اولیه دولتی آن هم به صورت قرض الحسنه تاسیس شود، اما تاکنون این پیشنهاد اجرایی نشده است.

وی با بیان این که با اجرای این طرح می‌توان قیمت زعفران را نیز در داخل و بازارهای جهانی تثبیت کرد، افزود: اگر صندوق زعفران تاسیس شود می‌توانیم به صادر کنندگانی که از تولید کنندگان یا تشکل‌های آنها زعفران خریداری می‌کنند و آن هم محصولی که در قالب طرح بهبود کیفیت تولید شده است را می خرند، تا 50 درصد تسهیلات ارائه دهیم، در این صورت می‌توانیم تولید کنندگان را تشویق کنیم تا در قالب طرح بهبود کیفیت، محصول کیفی را تولید کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7797 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۳ دي بازدید: 1906 ساعت: 7:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
4 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
6 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
9 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کله پاچه بخوریم یا نه؟ مصرف کله پاچه به دلیل وجود حجم بالایی از تری گلیسر...

  تركیب فست فود با قهوه كشنده است لقمه: اگر عاشق خوردن فست فود هستید از این پس مراقب...

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای لاغری هیچ وعده غذایی را حذف نکنید یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با بیان اینکه:« برای داشتن اندامی متناسب لازم است تنوع و کفایت مواد غذایی در تمام وعده های غذایی رعایت شود.» تاکید کرد:« داشتن فعالیت فیزیکی متناسب ضمانت اجرایی برای کاهش وزن دارد.»
چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.
روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
آشنایی با 4 خوراکی چرب مفید بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه آنها را مصرف می‌کنیم دارای چربی‌های مختلفی هستند که باعث آسیب رسیدن به بدن ما می‌شود و همچنین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را در بدن ما ایجاد کنند.