همه آنچه باید درباره زیتون بدانید/
زیبایی طبیعی و حفظ جوانی با زیتون!


نام «زیتون» شش بار در قرآن كریم ذكر شده است؛ یك بار هم در سوره مومنون به‌طور غیر مستقیم از آن به عنوان درختی كه دارای روغن است، یاد شده است.

به گزارش لقمه، علاوه براین، خداوند در سوره تین به این میوه معجزه‌گر قسم خورده است (والتِّینِ والزیتُونِ = قسم به انجیر و زیتون). همین كافی است كه مطمئن شویم این میوه در كنار طعمی خاص و منحصر به فرد، خواص شگفت‌انگیزی هم دارد.

در واقع زیتون و روغنش خاصیت غذایی و هم ارزش دارویی دارند. به گفته‌ دانشمندان، زیتون معجزه‌گر است و در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله نقرس، تصلب شرایین، فشار خون، سوء هاضمه، زخم‌های اثنی عشر، بیماری‌های پوستی، دردهای عصبی، روماتیسم، دیابت و. . . كاربرد دارد. حال اگر می‌خواهید با سایر خواص این میوه اعجاب‌انگیز و شیوه مصرف آن آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید!
 

نماد صلح و ثروت سوغات مدیترانه!

زیتون به انگلیسی «Olive» نام دارد و تقریبا دو هزار نوع از آن در دنیا شناخته شده است اما تنها حدود 110 نوع از آن در ایران كشت می‌شود. البته مردم تنها با 10 تا 12 نوع از این میوه آشنایی دارند. زیتون در گذشته بیشتر در مناطق مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسكاتلند و شرق استرالیا كشت می‌شد. منشا آن نیز احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.

زیتون معمولا در ابتدای تابستان شروع به گل دادن می‌كند. سپس به تدریج میوه آن تشكیل می‌شود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت می‌رسد. ابتدا زیتون سبز كمرنگ است و به تدریج تیره شده که در اواخر پاییز رنگ آن كاملا سبز تیره می‌شود. جالب است بدانید كه زیتون در گذشته نماد صلح و ثروت بوده است. در پرچم سازمان ملل متحد نیز از شاخه زیتون به عنوان نماد صلح استفاده شده است.

سم‌زدایی از بدن با زیتون!

از بین انواع مواد غذایی گیاهی و حیوانی، هیچ ماده‌ای به اندازه‌ زیتون «پتاسیم» ندارد. پتاسیم باعث افزایش قدرت عضلانی و انرژی بدن می‌شود. همچنین ترشحات غدد داخلی بدن را تنظیم می‌كند. كمبود آن نیز باعث تورم پلك‌ها و مشكلات ریوی می‌شود. این ماده همچنین به سم‌زدایی كبد از اوره و اسید اوریك كمك می‌كند و قدرت دفعی كلیه را افزایش می‌دهد. علاوه براینها، زیتون بین 15 تا 35 درصد چربی دارد اما چربی آن بیشتر از نوع مفید و اشباع نشده است. این میوه منبع خوبی از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 9 و ویتامین E به حساب می‌آید.

مراقب زیتون‌های سیاه باشید!

از آنجایی كه واردات زیتون سیاه اصل از كشورهای تولیدكننده آن هزینه‌بردار است بعضی افراد سودجود زیتون سبز معمولی را با تركیبات آهن‌دار فرآوری می‌كنند تا رنگ آن سیاه شود. سپس این محصول را با قیمت زیادی به فروش می‌رسانند. تشخیص اصل یا تقلبی بودن زیتون سیاه كار دشواری است و نیاز به آزمایشگاه‌های مخصوص دارد. بنابراین به هیچ وجه نباید از زیتون‌های سیاه و فله‌ای فاقد مجوز وزارت بهداشت استفاده كنید. این زیتون‌ها نه تنها ارزش غذایی كمتری دارند بلكه برای سلامت نیز مضر هستند.

بهترین نوع زیتون كدام است؟

- بهترین نوع زیتون، سبز رسیده و پرورده آن است.

- زیتون رنگ‌های مختلفی از جمله سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد كه مهم‌ترین آنها زیتون سبز و سیاه است.

- بر خلاف تصور مردم، زیتون سیاه از رسیده شدن زیتون سبز به دست نمی‌آید و نوع این دو زیتون با هم متفاوت است.

- میزان روغن و چربی زیتون سیاه كمی بیشتر از زیتون سبز است؛ بنابراین طعم و بوی قوی‌تر و كالری و تا حدودی ارزش غذایی بیشتری دارد.

- هر عدد زیتون سیاه 7 كالری و هر عدد زیتون سبز 5 كالری انرژی دارد.

- زیتون بدون هسته قیمت گران‌تری دارد اما به دلیل اینكه مركز آن خالی می‌شود، بافت زیتون به مدت طولانی‌تری در تماس با آب نمك و مواد نگهدارنده قرار می‌گیرد.

- در نتیجه طعم اصلی خود را از دست می‌دهد و پس از مدتی نرم و لكه‮‌دار می‮شود. پس بهتر است زیتون را با هسته خریداری كنید.


به جنگ بیماری‌ها بروید!

- زیتون آرامش بخش و مسهل است و به بهبود سوء‌هاضمه و زخم‌های گوارشی كمك می‌كند

- در درمان نقرس و رماتیسم تاثیرگذار است

- «فنل» یكی از مواد مغذی مهم در زیتون است كه اثر آنتی ‌اكسیدانی و ضدالتهابی دارد. در نتیجه از ایجاد لخته خون در عروق پیشگیری می‌كند.

- برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز مفید است.

- دردهای ناشی از ورم كلیه را تسكین می‌دهد.

- پاك‌كننده معده است.

- تحریك‌كننده نیروی جنسی است.

- خواص آنتی‌اكسیدانی، ضدباكتریایی و ضدمیكروبی دارد.

زیبایی طبیعی و حفظ جوانی با زیتون!

-  برای رفع جوش‌ها و كورك‌ها، زیتون را له كنید و برای چند دقیقه روی ناحیه مورد نظر مالش دهید.

- مالش روغن زیتون روی پوست باعث افزایش لطافت و تسكین اگزما و پسوریازیس می‌شود.

- مالش مو با روغن زیتون باعث كاهش موخوره و شوره سر شده، همچنین موجب براق و لطیف شدن موها می‌شود.

- مصرف موضعی روغن زیتون برای كاهش و پیشگیری از چین و چروك‌های پوست بسیار مفید است.

- ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را كاهش می‌دهد.

- مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین، ترك پوست پا را برطرف و از ریزش و سفید شدن مو جلوگیری می‌كند.

- روغن زیتون حاوی پلی‌فنول‌ است و از آسیب‌های پوستی در مواجهه با آفتاب جلوگیری می‌كند. بنابراین توصیه می‌شود از كرم‌های ضدآفتاب حاوی روغن زیتون استفاده كنید.

زیتون چه فوایدی دارد؟!

همه آنچه باید درباره زیتون بدانید


ضرر هم دارد؟!

- مصرف زیتون پرورده همراه با غذا باعث افزایش اشتها می‌شود؛ در نتیجه برای كسانی كه قصد كاهش وزن دارند خیلی مناسب نیست.

- زیاده‌روی در مصرف زیتون باعث كم‌خونی، لاغری، بی‌خوابی و اختلالات تنفسی می‌شود. برای رفع این حالات باید زیتون را همراه با گردو و بادام مصرف كنید.

- مصرف میوه تازه و خام زیتون معده را اذیت می‌كند و ممكن است باعث استفراغ شود.

- روغن زیتون در دمای بالا و هنگام سرخ شدن، مواد سرطان‌زا تولید می‌كند. بنابراین از آن فقط به صورت خام یا برای تفت دادن كوتاه استفاده كنید.

برگ زیتون را دور نریزید!

- برگ زیتون حاوی آنتی اكسیدان، مواد قندی، كلروفیل، موم و. . . است، بنابراین به كاهش فشار خون و زخم‌های عفونی كمك می‌كند.

- جویدن برگ زیتون باعث رفع زخم‌های دهان می‌شود.

- تركیب برگ له شده زیتون با عسل به رفع ورم پلك‌ها و التیام زخم‌ها و خراش‌ها كمك می‌كند.

- دمكرده برگ زیتون باعث كاهش فشار خون، نقرس و عوارض روماتیسم می‌شود. برای این منظور 20 عدد برگ زیتون (50 گرم) را بشویید و داخل 300 گرم (یک لیتر) آب بریزید. سپس آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و بعد صاف كنید. در آخر هم كمی عسل به آن اضافه كرده و به مقدار یک فنجان (دو بار در روز) میل كنید. پس از گذشت دو هفته نیز برای هشت روز مصرف آن را قطع كنید و بعد دوباره ادامه دهید.

- دمكرده برگ زیتون به كاهش تب نیز كمك می‌كند. همچنین برای تسكین دندان‌درد مفید است. برای تسكین زخم‌های مقعد و رحم نیز می‌توانید خود را با آن شست‌وشو دهید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله سیب سبز

کد: 7824 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ دي بازدید: 3100 ساعت: 5:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طلاق یک زوج جوان به خاطر کشک/زن نه سوغاتی را خواست نه 324 سکه طلا را ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ خرداد
2 «سوهان» سوژه اولین قسمت مجموعه‌ «سوغات» شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
3 سوغاتی هایی که نباید از عراق خرید ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
4 پولکی ؛ سوغات اصفهان ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
5 راهنمای خرید عسل در خوانسار ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
6 سیصد نوع نان و دیگر خوراکی های ساخت آلمان ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
7 زعفران‌های سوغات حجاج از عربستان سرطان‌زا هستند ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۶ مهر
8 غذاهای کم کالری بهاری کدام ها هستند؟ ۱۳۹۳ شنبه ۶ ارديبهشت
9 شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد ۱۳۹۱ دوشنبه ۲ بهمن
10 داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از رژیم های سفت‌و‌سخت با فیبـر تابستان از راه رسیده. سفر، مهمانی، دورهمی‌های شبان...

  تقویت استخوان‌های بدن با این خوراکی‌ها سلامت، رشد واستحکام استخوان‌های بدن نیازمند املاح...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید شام را زودتر خورد؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پیگیری می‌کنند، حتما تاکنون بارها از پزشکان و متخصصان تغذیه شنیده اید که باید شام را پیش از ساعت 7 شب خورد.
چرا غذاخوردن در نیمه شب سبب چاقی می‌شود؟ پژوهش های جدید نشان می دهد افرادی که در نیمه های شب از خواب بیدار شده و غذا می خورند، اضافه وزن بیشتری داشته و در امر کاهش وزن موفق نخواهند بود.
سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.
انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.