وزارت کشاورزی خبر داد
سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟/ تامین بازار شب عید


معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 11.5 درصدی تولید و افزایش 89 درصدی صادرات سیب در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به ذخایر 600 هزار تنی سیب هیچ مشکلی برای تامین سیب شب عید وجود ندارد.

به گزارش لقمه، علی محسنی در گفت‌وگویی، با اشاره به تولید سه میلیون و 50 هزار تنی سیب در سال گذشته اظهار کرد: امسال سه میلیون و 400 هزار تن سیب در کشور تولید شد که نسبت به سال گذشته 11.5 درصد رشد داشته است.

وی افزود: در آستانه شب عید قرار داریم و با توجه به ذخایر حدود 600 هزار تنی ذخایر سیب، بازار متعادل و آرامی برای این محصول به وجود آمده است.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که سرانه مصرف سیب در کشور 29 کیلوگرم است، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های تولید سیب در کشور به نظر می رسد قیمت منطقی برای خرید هر کیلوگرم سیب درجه یک از باغداران 3000 تومان و قیمت منطقی برای آن در بازار مصرف حدود 4000 تومان است که البته قیمت سیب در حال حاضر کمتر از این میزان است.

افزایش 89 درصدی صادرات سیب ایرانی در 11 ماهه امسال

محسنی در خصوص وضعیت صادرات سیب در سال جاری اظهار کرد: طی 11 ماهه امسال 333 هزار و 865 تن سیب به کشورهای مختلف به ارزش بیش از 145 میلیون دلار صادر شد که نسبت به سال گذشته 89 درصد از نظر وزنی و 46 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.

سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟

وی در خصوص چگونگی انتخاب سیب با کیفیت و علت قهوه‌ای رنگ شدن سیب های قرمز گفت: عارضه قهوه‌ای شدن مرکز سیب قرمز، یک عارضه فیزیوژیک بوده و هیچ مشکلی از نظر بیماری و آفات ندارد. این عارضه به دلیل تغییرات اقلیمی به وجود می‌آید که باعث اثرگذاری به اشکال مختلف در برخی محصولات باغی دیگر هم می‌شود اما کاهش میزان جذب عناصر غذایی به ویژه کلسیم در سیب باعث می‌شود مرکز این میوه قهوه‌ای رنگ با رگه‌های قرمز شود.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که این عارضه تنها خاصیت ماندگاری سیب را تحت تاثیر قرار می دهد و انبارداری نامناسب نیز آن را تشدید می‌کند، افزود: مردم اگر می خواهند سیب با کیفیت‌تری انتخاب کنند بهتر است به اندازه آن به هنگام خرید توجه کنند چرا که سیب‌هایی که در دشت های کشور تولید می شوند قطر بیشتری دارند و ممکن است این عارضه را داشته باشند در حالی که سیب‌هایی که قد آن‌ها از قطرشان بیشتر است کمتر چنین مشکلی برایشان به وجود می‌آید.

محسنی اعلام کرد: گرچه این عارضه هیچ مشکلی از نظر ارزش غذایی در میوه سیب ایجاد نمی کند اما تولیدکنندگان برای افزایش کیفیت محصول خود بهتر است محلول پاشی با کلسیم را انجام دهند تا بتوانیم کیفیت سیب ایرانی که هم اکنون نیز در بازار جهانی زبان زد خاص و عام است را افزایش دهیم.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7913 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۷ اسفند بازدید: 2153 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
3 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
6 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
8 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
10 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
11 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سالم‌ترین مخلفات برای ساندویچ می خواهید یک ساندویچ خوشمزه درست کنید؟ می توانید چ...

  لاغری با این عرق گیاهی افرادی که اقدام به لاغری و کاهش وزن می کنند ممکن ا...

  بهترین روغن چه روغنی است؟ از کره اصلا نمی‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد و د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با خواص گوشت شترمرغ پایگاه خبری لقمه: گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.
کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران پایگاه خبری لقمه: به نظر می رسد مردم از وجود قارچ های سمی اطلاع چندانی ندارند و اقدام و اطلاع رسانی به موقع دستگاه ها و نهادهای ذیربط می توانست از بروز بحران مسمومیت با اینگونه قارچ‌ها پیشگیری کند.
با این نوبرانهٔ خوش طعم، دندان را سفید کنید مالیک اسید توت فرنگی در تغییر رنگ و سفید کردن دندان‌ بسیار مؤثر است.
جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.