وزارت کشاورزی خبر داد
سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟/ تامین بازار شب عید


معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 11.5 درصدی تولید و افزایش 89 درصدی صادرات سیب در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به ذخایر 600 هزار تنی سیب هیچ مشکلی برای تامین سیب شب عید وجود ندارد.

به گزارش لقمه، علی محسنی در گفت‌وگویی، با اشاره به تولید سه میلیون و 50 هزار تنی سیب در سال گذشته اظهار کرد: امسال سه میلیون و 400 هزار تن سیب در کشور تولید شد که نسبت به سال گذشته 11.5 درصد رشد داشته است.

وی افزود: در آستانه شب عید قرار داریم و با توجه به ذخایر حدود 600 هزار تنی ذخایر سیب، بازار متعادل و آرامی برای این محصول به وجود آمده است.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که سرانه مصرف سیب در کشور 29 کیلوگرم است، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های تولید سیب در کشور به نظر می رسد قیمت منطقی برای خرید هر کیلوگرم سیب درجه یک از باغداران 3000 تومان و قیمت منطقی برای آن در بازار مصرف حدود 4000 تومان است که البته قیمت سیب در حال حاضر کمتر از این میزان است.

افزایش 89 درصدی صادرات سیب ایرانی در 11 ماهه امسال

محسنی در خصوص وضعیت صادرات سیب در سال جاری اظهار کرد: طی 11 ماهه امسال 333 هزار و 865 تن سیب به کشورهای مختلف به ارزش بیش از 145 میلیون دلار صادر شد که نسبت به سال گذشته 89 درصد از نظر وزنی و 46 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.

سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟

وی در خصوص چگونگی انتخاب سیب با کیفیت و علت قهوه‌ای رنگ شدن سیب های قرمز گفت: عارضه قهوه‌ای شدن مرکز سیب قرمز، یک عارضه فیزیوژیک بوده و هیچ مشکلی از نظر بیماری و آفات ندارد. این عارضه به دلیل تغییرات اقلیمی به وجود می‌آید که باعث اثرگذاری به اشکال مختلف در برخی محصولات باغی دیگر هم می‌شود اما کاهش میزان جذب عناصر غذایی به ویژه کلسیم در سیب باعث می‌شود مرکز این میوه قهوه‌ای رنگ با رگه‌های قرمز شود.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که این عارضه تنها خاصیت ماندگاری سیب را تحت تاثیر قرار می دهد و انبارداری نامناسب نیز آن را تشدید می‌کند، افزود: مردم اگر می خواهند سیب با کیفیت‌تری انتخاب کنند بهتر است به اندازه آن به هنگام خرید توجه کنند چرا که سیب‌هایی که در دشت های کشور تولید می شوند قطر بیشتری دارند و ممکن است این عارضه را داشته باشند در حالی که سیب‌هایی که قد آن‌ها از قطرشان بیشتر است کمتر چنین مشکلی برایشان به وجود می‌آید.

محسنی اعلام کرد: گرچه این عارضه هیچ مشکلی از نظر ارزش غذایی در میوه سیب ایجاد نمی کند اما تولیدکنندگان برای افزایش کیفیت محصول خود بهتر است محلول پاشی با کلسیم را انجام دهند تا بتوانیم کیفیت سیب ایرانی که هم اکنون نیز در بازار جهانی زبان زد خاص و عام است را افزایش دهیم.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7913 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۷ اسفند بازدید: 2226 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشپزخانه پاکیزه با لیموترش حال به شما خواهیم گفت با لیمو ترش چگونه وسایل خان...

  5 ماده غذایی که زنان باید بیشتر بخورند تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت ...

  فروکتوز سیستم ایمنی بدن را ملتهب می کند محققان بریتانیایی دریافته اند که رژیم غذایی سرشار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت