وزارت کشاورزی خبر داد
سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟/ تامین بازار شب عید


معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 11.5 درصدی تولید و افزایش 89 درصدی صادرات سیب در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به ذخایر 600 هزار تنی سیب هیچ مشکلی برای تامین سیب شب عید وجود ندارد.

به گزارش لقمه، علی محسنی در گفت‌وگویی، با اشاره به تولید سه میلیون و 50 هزار تنی سیب در سال گذشته اظهار کرد: امسال سه میلیون و 400 هزار تن سیب در کشور تولید شد که نسبت به سال گذشته 11.5 درصد رشد داشته است.

وی افزود: در آستانه شب عید قرار داریم و با توجه به ذخایر حدود 600 هزار تنی ذخایر سیب، بازار متعادل و آرامی برای این محصول به وجود آمده است.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که سرانه مصرف سیب در کشور 29 کیلوگرم است، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های تولید سیب در کشور به نظر می رسد قیمت منطقی برای خرید هر کیلوگرم سیب درجه یک از باغداران 3000 تومان و قیمت منطقی برای آن در بازار مصرف حدود 4000 تومان است که البته قیمت سیب در حال حاضر کمتر از این میزان است.

افزایش 89 درصدی صادرات سیب ایرانی در 11 ماهه امسال

محسنی در خصوص وضعیت صادرات سیب در سال جاری اظهار کرد: طی 11 ماهه امسال 333 هزار و 865 تن سیب به کشورهای مختلف به ارزش بیش از 145 میلیون دلار صادر شد که نسبت به سال گذشته 89 درصد از نظر وزنی و 46 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.

سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟

وی در خصوص چگونگی انتخاب سیب با کیفیت و علت قهوه‌ای رنگ شدن سیب های قرمز گفت: عارضه قهوه‌ای شدن مرکز سیب قرمز، یک عارضه فیزیوژیک بوده و هیچ مشکلی از نظر بیماری و آفات ندارد. این عارضه به دلیل تغییرات اقلیمی به وجود می‌آید که باعث اثرگذاری به اشکال مختلف در برخی محصولات باغی دیگر هم می‌شود اما کاهش میزان جذب عناصر غذایی به ویژه کلسیم در سیب باعث می‌شود مرکز این میوه قهوه‌ای رنگ با رگه‌های قرمز شود.

معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که این عارضه تنها خاصیت ماندگاری سیب را تحت تاثیر قرار می دهد و انبارداری نامناسب نیز آن را تشدید می‌کند، افزود: مردم اگر می خواهند سیب با کیفیت‌تری انتخاب کنند بهتر است به اندازه آن به هنگام خرید توجه کنند چرا که سیب‌هایی که در دشت های کشور تولید می شوند قطر بیشتری دارند و ممکن است این عارضه را داشته باشند در حالی که سیب‌هایی که قد آن‌ها از قطرشان بیشتر است کمتر چنین مشکلی برایشان به وجود می‌آید.

محسنی اعلام کرد: گرچه این عارضه هیچ مشکلی از نظر ارزش غذایی در میوه سیب ایجاد نمی کند اما تولیدکنندگان برای افزایش کیفیت محصول خود بهتر است محلول پاشی با کلسیم را انجام دهند تا بتوانیم کیفیت سیب ایرانی که هم اکنون نیز در بازار جهانی زبان زد خاص و عام است را افزایش دهیم.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7913 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۷ اسفند بازدید: 2084 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
3 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
8 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض ناشی از آلودگی هوا را با یک سیب در روز کاهش دهید یک متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه یک عدد سیب می‌توان...

  این سبزی دشمن فراموشی است کرفس حاوی نوعی فلاونوئید است که مانع از بروز پروسه...

  غذاهای سرخ‌شده احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخ‌شده و روغن‌هایی که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.
ماجرای واکس روی پوست سیب چیست/ پارافین سرطانزا نیست! معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: پارافین در محصولاتی مانند سیب و مرکبات به‌عنوان جلادهنده و براق کننده استفاده می‌شود و سرطان‌زا نیست.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.