به دلیل ضعف در كنترل آلاینده‌ها
تقلب غذایی به محصولات ارگانیك و پروبیوتیك رسید


تقلب در محصولات ارگانیك حالا دیگر داد مسئولان وزارت بهداشت را هم درآورده و به گفته علی‎اكبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت سود بالای محصولات ارگانیك باعث می‌شود كه تقلب در عرضه این قبیل محصولات نیز بالا باشد.

 به گزارش لقمه، تقلب در محصولات ارگانیك حالا دیگر داد مسئولان وزارت بهداشت را هم درآورده و به گفته علی‎اكبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت سود بالای محصولات ارگانیك باعث می‌شود كه تقلب در عرضه این قبیل محصولات نیز بالا باشد. اما تقلب در محصولات غذایی كه مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد به محصولات ارگانیك محدود نمی‌شود و انگار برخی محصولات پروبیوتیك نیز مانند محصولات ارگانیك اصل و تقلبی دارند. این موضوعات در حالی مطرح می‌شود كه حكایت حواشی دیگر محصولات غذایی نظیر خمیر مرغ و تزریق هورمون به مرغ و گوشت همچنان باقی است.

هرچند گاهی وقت‌ها فراموش می‌كنیم اما سلامتی و طول عمر ما به طور مستقیم با آنچه كه در طول روز طی چندین وعده می‌خوریم و می‌آشامیم وابسته است. دولت یازدهم اما از آغاز كار بر اولویت قرار دادن سلامت و همچنین موضوع امنیت غذایی تأكید داشت و هفته سلامت امسال نیز كه از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود با شعار «ایمنی غذا»، از مزرعه تا سفره توجه به سلامت و امنیت خوراكی‌ها را در دستور كار داد. با وجود این بنا به تأكید مسئولان وزارت بهداشت در حال حاضر سفره غذایی امن پیش روی‌مان چیده نشده است؛ ‌این سفره ناامن از خوراكی‌های مفیدی همچون سبزیجات و میوه‌جات تا غذاهای منفور پزشكان همچون سوسیس و كالباس را در بر می‌گیرد. از همه بدتر اینكه محصولات سالمی همچون محصولات ارگانیك یا پروبیوتیك و اقبال بیشتر مردم به این محصولات و سودآوری بیشترشان، موجب شده است تقلباتی هم در این زمینه شكل بگیرد و ارگانیك‌ها و پروبیوتیك‌های تقلبی هم راهی بازار شود.

ضعف در كنترل آلاینده‌ها
آلودگی سبزیجات و میوه‌جات به سموم شیمیایی مدتی است از سوی وزارت بهداشت پیگیری می‌شود اما بنا به تصریح رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، كشور ایران در كنترل آلاینده‌ها ضعیف است و مسئولان این سازمان در پی تجهیز آزمایشگاه‌های كنترل وزارت بهداشت با اعتباری معادل 60 میلیارد تومان هستند. به گفته وی طبق آنالیزی كه روی هفت محصول پرمصرف انجام شد به طور میانگین 8 درصد این فرآورده‌ها آلاینده بیش از حد مجاز داشتند كه نسبت به قبل كاهش داشته است. به باور دیناروند میزان مصرف سموم در كشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست، اما سموم قاچاق و میزان سم و موعد استفاده از آن نگران‌كننده است.
بنابه تأكید رئیس سازمان غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ نیز همچنان ممنوع است و به هیچ‌وجه برای تهیه سوسیس و كالباس از آن استفاده نمی‌شود. این در حالی است كه مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشكی ایران در این باره ساز خودش را می‌زند و معتقد است خمیر مرغ تولید شده تحت نظارت‌ها هیچ‌گونه مشكلی نداشته و كاملاً بهداشتی است.


محصولات ارگانیك تقلبی
در كنار این چالش‌ها اما چالش تازه‌ای نیز شكل گرفته است؛‌ محصولات ارگانیكی كه خیلی‌هایشان ماهیت حقیقی ندارند بلكه با حساس شدن جامعه در برابر محصولات پرورش یافته با كودها و سموم شیمیایی افراد سودجو در تلاشند با فریب مردمی كه نسبت به سلامت خود حساسند، محصولات معمولی را تحت عنوان ارگانیك و با قیمتی به مراتب بالاتر به مشتری بفروشند. بنا به تأكید معاون بهداشتی وزارت بهداشت باید عرضه محصولات ارگانیك كنترل شود تا شاهد تقلب در این قبیل محصولات نباشیم. این نوع از تقلب اما موضوعی است كه در رابطه با محصولات پروبیوتیك هم مطرح می‌شود؛ ‌محصولاتی كه روی بسته‌بندی آنها پروبیوتیك بودن قید شده است اما معلوم نیست آیا این محصولات همانگونه كه ادعا می‌شود پروبیوتیك هستند یا خیر.

پروبیوتیك‌هایی با اصالت مبهم
دكتر عباسعلی ایمانی فولادی، عضو انجمن میكروب‌شناسی ایران می‌گوید: در محصولات پروبیوتیك خود باكتری یا محصولات مفید باكتری وجود دارد، به طور نمونه در دنیا 30 نوع پنیر مختلف با رنگ و طعم متفاوت از همین باكتری‌ها تولید می‌شود كه محصولات بسیار مفیدی هستند و در پیشگیری از سرطان و تقویت میكروارگانیسم‌های گوارشی اثر مثبتی دارند اما به شرط اینكه واقعاً پروبیوتیك باشند و مرجعی برای تأیید این ویژگی در چنین محصولاتی وجود داشته باشد. بنا به تأكید وی اطلاعاتی درباره اینكه چنین نظارتی در كشور وجود دارد یا نه در دست نیست، به همین خاطر هم صرف اینكه روی یك محصولی مانند ماست نوشته می‌شود پروبیوتیك، نمی‌توان اطمینان حاصل كرد. بنا به تأكید این كارشناس، جمعیت میكروب‌ها یا محصولات میكروبی كه در داخل این محصولات پروبیوتیك وجود دارد باید كاملاً مشخص شناخته شده و شناسنامه‌دار باشد اما در محصولاتی كه رویشان برچسب پروبیوتیك وجود دارد هیچ توضیحی درباره اینكه نسبت به چه چیز پروبیوتیك هستند و چه محصولی و چه باكتری در آن وجود دارد، نمی‌توان دید. بنا به تأكید ایمانی از آنجایی كه محصولات با برچسب پروبیوتیك در سال‌های اخیر خیلی فراگیر شده‌اند باید حتماً یك گروه كنترل كننده‌ای باشد و اطلاعات ذكر شده را در اختیار مردم قرار دهد. به گفته وی كنترل این محصولات كار سختی هم نیست و مانند تست‌های میكروبی قابل كنترل است. ایمانی می‌افزاید: به طور مثال لاكتو باسیل‌ها باكتری‌های مفیدی هستند كه بیشتر در ماست و پنیر استفاده می‌شوند یا قارچ‌هایی هستند كه بیشتر در پنیرها استفاده می‌شوند اینها مواردی است كه به راحتی قابل كنترل است و لازم است تا سازمان غذا و دارو ضمن نظارت بر محصولاتی كه به عنوان پروبیوتیك معرفی می‌شوند علاوه بر كنترل صحت این ادعا چنین مشخصاتی را هم به مصرف‌كننده ارائه كند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه جوان

کد: 7990 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 2548 ساعت: 8:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
2 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
3 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
5 ماست یونانی چه فوایدی برای سلامتی دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 بدنتان هر روز را با این روش ها سم زدایی کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
8 ماست های پروبیوتیک با شیره خرما به بازار می آید ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
9 تسکین علائم افسردگی با مصرف پروبیوتیک ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد
10 پروبیوتیک ها چه هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
11 مصرف این ماده غذایی سرطان پستان را دور می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

  این میوه‌ها و خوردنی‌ها را نباید در یخچال بگذارید Natural news در گزارش اخیر خود فهرستی از آیتم‌های...

  چگونه از وارفتن كوفته تبریزی جلوگیری کنیم اگر اولین بارتان است که کوفته درست می کنید حتما با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطر عسل برای کودکان زیر یکسال با تولد اولین نوزاد ممکن است با مشاهده برخی رفتارها سوالاتی ذهن والدین را درگیر کند اینکه نوزاد تازه متولدشده زیاد می‌خوابد؟، نزدیک‌بین است، چه مدت پس از تولد می‌خندد، آیا دچار اضطراب می‌شود یا نه و چه موادغذایی را نباید تا یک سالگی به کودک داد و....
مُسکن هایی که بلای جان می شوند! این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.
بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.
فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.