به گزارش لقمه، استخوان از مواد معدنی کانی مانند کلسیم، فسفر، پروتئین، کلاژن و سلول های زنده شکل گرفته است. اگرچه پس از پایان رشد، استخوان ها درشت تر نمی شود، اما استخوان های قدیمی به طور مداوم در حالت شکستن و جایگزین شدن با استخوان های جدید است.
به همین دلیل، آن چه که می خورید، می نوشید و دارویی که مصرف می کنید روی قدرت و مقاومت استخوان تأثیر می گذارد.
اما چیزهایی که باید بدانید:
*استروژن در تراکم استخوان نقش کلیدی ایفا می کند:
زنان بیشتر دچار پوکی استخوان می شوند و پس از یائسگی و کاهش میزان استروژن این خطر افزایش پیدا می کند. در این زمان تراکم استخوانی یک زن می تواند طی ۵ سال بیش از ۲۰ درصد افت کند. استروژن سلول های استخوانی را تحت کنترل نگه می دارد و هنگامی که زنان دچار قاعدگی نمی شوند یا بدن استروژن به اندازه کافی تولید نمی کند استخوان از دست می رود. پس از ۶۵ سالگی، مردان نیز دچار کاهش توده تراکم استخوان می شوند و در معرض خطر پوکی استخوان نیز قرار می گیرند.
*مصرف مشروبات الکلی برای استخوان مضر است:
انتخاب شیوه زندگی سالم مانند ورزش منظم، پرهیز از استعمال سیگار و مشروبات الکلی برای سلامتی استخوان مهم است. مصرف مشروبات الکلی باعث ضعیف شدن استخوان و افزایش خطر شکستگی می شود.
*احتمال مرگ بر اثر شکستگی لگن؛
در مردان، پس از ۵۰ سالگی در هر ۵ نفر یک نفر، به علت پوکی استخوان دچار شکستگی لگن می شود در واقع در سراسر جهان، از هر ۳ شکستگی لگن، یک مورد متعلق به مردان است. پس از شکستگی سلامت و کیفیت زندگی افت می کند و ۳۷ درصد مردان (دو برابر زنان) پس از شکستن لگن در عرض یک سال جان خود را از دست می دهند.
*برای سلامتی استخوان به کلسیم بیشتری نیاز دارید:
برای حفظ سلامتی استخوان هر مرد بزرگسال به روزی هزار میلی گرم کلسیم نیاز دارد و زنان بین ۵۱ و ۷۰ ساله به روزی هزار و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند، اما کلسیم کافی نیست.
روزانه مصرف منیزیم، پروتئین و ویتامین D لازم است. ویتامین D جذب کلسیم را ۵۰ درصد افزایش می دهد. به حسب واحد بین المللی (IU) هر بزرگسال روزی ۶۰۰ و فرد بالای ۸۰ سال به روزی ۸۰۰ (IU) ویتامین D نیاز دارد. بدن با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین تولید می کند. ماهی، جگر و شیر غنی شده همه منابع خوب پروتئین و ویتامین D است.
توجه داشته باشید، برنامه غذایی غنی از قند و کربوهیدرات به عمل آمده برای استخوان مفید نیست زیرا می تواند با فرآیند جذب کلسیم در بدن تداخل ایجاد کند.
*گوارش سالم برای سلامت استخوان حیاتی است:
مشکلات گوارشی خطر ضعیف شدن استخوان را افزایش می دهد. این بیماری ها شامل التهاب روده، عدم تحمل لاکتوز است.
از دست رفتن استخوان می تواند به علت مصرف زیاد قرص های ضداسید باشد که حاوی آلومینیوم است. این مواد ذخیره کلسیم استخوان ها را کاهش می دهد.
*استروئید استخوان ها را ضعیف می کند:
مصرف داروهای استروئیدی مانند کورتیزون... می تواند باعث از بین رفتن استخوان ها شود. شاید لازم باشد داروهای استروئیدی مانند گلوکو کورتیکوئید یا کورتیکو استروئید برای درمان آرتریت، آسم، آلرژی ها، لوپوس، بیماری کرون، سرطان یا پس از پیوند عضو، مصرف کنید. سعی کنید پایین ترین دوز را برای کوتاه ترین مدت مصرف کنید و از پزشک بخواهید راهی برای قوی نگه داشتن استخوان ها در آن زمان به شما توصیه کند.
*فنوباربیتال، می تواند به از دست رفتن استخوان ها منجر شود:
این دارو برای درمان صرع، اضطراب و بی خوابی استفاده می شود.
*گلبول های قرمز در مغز استخوان تولید می شود:
گلبول های قرمز برای زمان طولانی در جریان خون نمی ماند و به جایگزین نیاز دارد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :روزنامه خراسان