به گزارش پایگاه خبری لقمه، علیرضا مهاجر - مدیر کل دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی – با حضور در بیستویکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها اظهار کرد: پس از مشکلاتی که بین صنایع روغن نباتی و کشاورزان به وجود آمد و آنها پس از خرید کلزا و گلرنگ، سویا و دانه آفتابگردان را نخریدند، وزارت جهاد کشاورزی به شرکت بازرگانی دولتی دستور داد تا این محصول را از کشاورزان بخرد و تا امروز این شرکت حدود 6500 تن خرید انجام داده است.
وی گفت: در زمینه دانههای روغنی تاکنون نتوانستهایم نیازهای جامعه را تامین کنیم و حدود 90 درصد به واردات وابستگی دارد در حالی که سه صنعت روغنکشی، روغن نباتی و دام و طیور به آن وابسته است.
مدیر کل دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پس از این مساله انجمن صنفی روغن نباتی مجددا متعهد شد تا بهای خرید محصول شرکت بازرگانی دولتی را به کشاورزان پرداخت کند و از این پس نیز مابقی دانههای روغنی را خریداری کرده و تا 72 ساعت پول کشاورزان را پرداخت کند و به همین جهت مجددا بازار روغن نباتی به این انجمن بازگشت. قیمت کلزا نیز با 15 درصد افزایش به 2530 تومان در سال جاری رسید و از سویی دیگر یارانههای بسیاری برای کشاورزان در نظر گرفتیم که میتوان به یارانه 80 درصدی برای خرید بذر و تسهیلات در نظر گرفته شده برای مکانیزاسیون و غیره اشاره کرد.
مهاجر افزود: دولت با توجه به اهمیت تولید دانههای روغنی فرمایشات مقام معظم رهبری در صدد است تا پیشرفت قابل ملاحظهای در تولید دانههای روغنی داشته باشد بهطوری که در قالب برنامهای تا افق سند چشمانداز توسعه کشور در صددیم تا سطح زیرکشت این محصولات را به ویژه کلزا به یک میلیون هکتار در کشور افزایش دهیم و تولید دانههای روغنی را به سه میلیون تومان برسانیم.
وی با بیان اینکه هماکنون حدود 150 هزار تن تولید دانههای روغنی در کشور داریم، ادامه داد: اگر بتوانیم تولید دانههای روغنی را تا سه میلیون تن افزایش دهیم حدود یک میلیون تن روغن در کشور از محل تولید داخلی تامین میشود و ضریب خودکفایی به 70 درصد میرسد.
مدیر کل دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از محصولاتی که میتواند در تناوب با گندم قرار گرفته و تولید دیگر محصولات مانند گندم را تحت تاثیر قرار دهد کلزاست و با توجه به ضریب استحصال 40 درصدی از اولویت بالایی در دانههای روغنی برخوردار است.
نکاشتن، تصمیم خاموش کشاورزان در اعتراض به بازار
مهاجر تصریح کرد: سالانه چهار میلیارد دلار دانههای روغنی و کنجاله به کشور داریم در حالی که کشاورزان با مشکلات متعددی مواجه هستند و باید تمهیدات لازم را در حمایت از آنها و محصولشان بیندیشیم، چرا که اگر یکسال نرخ خرید تضمینی یا بازار یک کشاورز مناسب نباشد سال آینده دیگر آن محصول را نمیکارند که به مشکل را میتوان تصمیم خاموش کشاورز اطلاق کرد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا