مهندس رجایی رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری لقمه» اظهار داشت: کشاورزی یک علم است و در هر گوشه آن تخصصهای مختلف وجود دارد و شاید دست کم بتوانیم صد رشته مختلف در بخش کشاورزی تعریف کنیم که لازم است در این حوزه بهجود آمده و به کار گرفته شود تا بتوانیم یک کشاورزی روبه رشدی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بر اساس آنچه در آمار و ارقام قابل اثبات است این است که یک ریال سرمایه گزاری در بخش کشاورزی علم محور، بیست و پنج ریال ارزش افزوده تولید کرده است. بنابراین مجموعه ای که می تواند بیست و پنج برابر ارزش سرمایه گزاری خودش ارزش افزوده تولید کند حتما نیازمند این است که افراد مستعد، توانمند و دانشمند در آن مشغول به کار شوند و در غیر این صورت به نتیجه نخواهیم رسید.
رجایی در خصوص پیشنهاد خبرنگار «پایگاه خبری لقمه» مبنی بر اختصاص رشتههای کشاورزی به جوانان روستایی جهت ارتقاء آگاهی و توان علمی کشاورزان روستایی، گفت: اختصاص سهمی به روستاییان در بخش کشاورزی دانشگاهها را میتوان به عنوان یک اولویت قلمداد کرد اما اعتقاد ما این است که کشاورزی زمانی می تواند نتیجه بخش باشد که دانش محور، علم محور و فناور محور باشد، در غیر این صورت هیچ وقت به جایی نمی رسد و برای اینکه این مسئله اتفاق بیفتد چه روستایی و چه غیر روستایی، باید حتما این دانش را به دست بیاورد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در خصوص تمایل نداشتن فارغالتحصیلان شهری رشتههای کشاورزی به فعالیت در مزارع و حوزه کشاورزی گفت: این طور نیست که این تمایل وجود نداشته باشد بلکه ما نحوه بکارگیری و فعالیت در این حوزه را به ایشان یاد ندادهایم.
مهندس عباس رجایی تاکید کرد: من فکر می کنم که اتفاقا کشاورزی ما یکی از توفیقاتش این است که خصوصی است یعنی بیش از 95 درصد کشاورزی را در بخش خصوصی می بینیم. متاسفانه آن پنج درصد دولتی به این 95 درصد غالب شده است و ما اگر آن پنج درصد را هم اصلاح کنیم همه این مسائل حل می شود.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست