تبلیغ برنج هندی به اسم ایرانی در تلویزیون/ اختلاف ۵۰۰ هزار تنی در آمار نیاز به واردات برنج


پایگاه خبری لقمه: کارشناس بازرگانی با اشاره به اختلاف ۵۰۰ هزارتنی آمار سازمان های متولی درباره نیاز به واردات برنج، گفت: افزایش تعرفه، با وجود نیاز به واردات سبب افزایش قیمت برنج می‌شود.

به گزارش پایگاه خبریلقمه، مجید رضا حریری در مورد واردات برنج هندی و اینکه گفته می‌شود هندی‌‌ها در صدد افزایش قیمت برآمده‌اند، اظهار داشت: تولید و واردات برنج طی 10 سال اخیر همواره مورد مناقشه بوده است و پس از اجرای قانون انتزاع که بخشی از مجوز واردات اساسی از جمله برنج به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد، این مناقشه بیشتر شده است، چرا که متولی تنظیم بازار نظارت صنعت، ‌معدن و تجارت است.

وی با اشاره به اختلاف آمار سرانه مصرف برنج در کشور از سوی سازمانهای متولی،‌ گفت: انجمن واردکنندگان برنج می‌گوید سالانه 900 هزار تن برنج باید وارد کشور شود، اما وزارت جهاد کشاورزی این رقم را 500 هزار تن اعلام کرده و انجمن تولید کنندگان برنج این رقم را 400 هزار تن می‌داند و اختلاف نیم میلیون تنی بر سر واردات برنج نتیجه‌اش آن می‌شود که بیش از یک سال واردات برنج در کشور ممنوع می‌شود.

رئیس سابق کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اما در همان برهه یک ساله و در زمان ممنوعیت واردات برنج بیش از 450 هزار تن برنج به بهانه کارت‌های ملوانی و پیله‌وری وارد کشور شد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود برخی دست‌های پشت پرده درصدداند تا با افزایش قیمت برنج وارداتی از هند افزایش قیمت برنج داخلی را توجیه کنند خاطر نشان کرد: قیمت برنج وارداتی از هند حدود یک سوم قیمت برنج داخلی است و مشکل اینجاست که برخی انحصارطلبی‌ها و تقلب در این میان باعث شده است که فقط مصرف کننده زیان ببیند.

به گفته حریری با آنکه تبلیغات کالاهای خارجی در رسانه ملی ممنوع است، اما وارد کنندگان برنج هندی تحت عنوان برند ایرانی کالای خود را به راحتی در رسانه ملی تبلیغ می‌کنند.

وی با رد این موضوع که برخی تجار ایرانی و وارد کنندگان برنج تمایل به افزایش قیمت برنج هندی دارند، گفت: منفعت هر تاجری در این است که کالا را ارزان‌تر بخرد تا بتواند در فضای رقابتی و با قیمت پایین کالا را به فروش برساند.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین بین این نکته اشاره کرد که متاسفانه طی چند سال گذشته سود برخی واسطه‌ها در واردات برنج از هند همواره سبب افزایش قیمت بوده است.

وی گفت: در سال 90 تا 91 که نرخ ارز به یکباره جهش فزاینده‌ای داشت و دولت ارز ارزان‌ قیمت 1226 تومانی به برنج اختصاص می‌داد، شاهد بودیم که ما برنج را از قیمت سایت‌های معتبر جهانی هم گران‌تر وارد کشور می‌کنیم و اگر برنجی در هند 800 دلار در هر تن قیمت داشت در کشور ما 1100 دلار فاکتور می‌شد و وقتی علت را جویا می‌شدیم تنها پاسخ این بود که این برنج متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه در تنظیم بازار برای واردات کالا نباید به سمتی برویم که مصرف کننده متضرر شود افزود: افزایش تعرفه واردات برنج به نفع وارد کننده و مصرف کننده نیست و فقط پول آن به جیب دولت می‌رود قیمت تمام شده در بازار بالا رفته، ولی منفعتش به خزانه دولت واریز می‌شود.

حریری این را هم گفت: که مرغوبیت کالای وارداتی یکی از مواردی است که نباید به سادگی از آن گذشت و ذائقه‌ ایرانی به درست یا غلط طی این سالها به برنج هندی عادت کرده است و نمی‌توان با ذائقه مصرف کننده بازی کرد.

حریری با انتقاد از اینکه تجارت برنج به صورت انحصاری در دست عده‌ای خاص و برندهای خاص قرار گرفته است گفت: کاملا واضح است که بیشترین سود نه به جیب کشاورز و تولیدکننده می‌رود و نه در جیب مصرف‌کننده بلکه در این میان برخی رانت‌ها وجود دارد که اجازه می‌دهد قیمت‌ها در بازار به این شکل تغییر کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :فارس

کد: 8411 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر بازدید: 1790 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که ...

  مهمترین ویتامین های مکمل برای حفظ سلامت بدن با این حال، بسیاری ازمردم به اندازۀ نیاز بدنشان مو...

  چقدر سوسیس و کالباس می خورید؟ مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده که معادل یک عدد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین مواد غذایی برای باز شدن عروق و رژیم غذایی پایگاه خبری لقمه: گوجه فرنگی علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین C و فیبرهاست، لیکوپن دارد که مانع از اکسایش کلسترول و چسبیدن به دیواره عروق می شود.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.