بستنی که آب نمی شود


باپایگاه خبری لقمه : دیگر زمان آن رسیده که خاطرات بستنی خوردن دوران کودکی را که از هول آب شدن بستنی تند و تند آن را می‌خوردی، فراموش کنید. پژوهشگران اسکاتلندی از کشف پروتئین جدیدی خبر داده‌اند که مانع آب شدن سریع بستنی حتی در آفتاب داغ تابستان می‌شود؛ البته ناگفته نماند منظور از بستنی‌های آب نشدنی این نیست که این بستنی‌ها هرگز آب نمی‌شوند، فقط این‌که فرآیند ذوب شدن کندتر در آنها رخ می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این پروتئین تازه کشف شده که BsLA نام گرفته حباب های هوا، قطرات چربی و مولکول های آب موجود در بستنی را متصل به یکدیگر نگه می دارد و اجازه نمی دهد بلورهای ریز یخ سطح بستنی را پر کنند. چنانچه BsLA به فرمول بستنی اضافه شود، بافت نرم و یکدست آن به مدت طولانی تری حفظ خواهد شد.
پروتئین BsLA که به طور طبیعی در زنجیره غذایی وجود دارد در مواد پروبیوتیک موجود است و از آن به عنوان مخمر استفاده می شود. این ماده در ترکیب ناتو (Natto) که صبحانه سنتی ژاپنی هاست به چشم می خورد. ناتو که به طور معمول در منطقه جنوب شرقی آسیا مصرف می شود، حاوی دانه های سویای تخمیر شده است. این نوع صبحانه همراه برنج پخته سرو می شود و بافتی چسبناک، رشته ای و بوی پنیرمانند دارد. BsLA که خود به خود در دانه های سویا تشکیل می شود کمک می کند قطرات چربی و حباب های هوا چسبیده به یکدیگر باقی بمانند.
پژوهشگران قصد دارند این پروتئین را جایگزین آن دسته از مولکول های چربی کنند که وظیفه آنها حفظ مخلوط آب و چربی است تا از درصد چربی فرمول رایج بستنی کاسته شود. گمان می رود BsLA در کاهش درصد شکر موجود در بستنی نیز مؤثر باشد. پژوهشگران اطمینان می دهند هیچ یک از این تغییرات، طعم عادی بستنی را عوض نخواهد کرد؛ بلکه فقط کمک می کند با خیال آسوده بدون این که نگران آب شدن بستنی تان باشید از خوردن آن لذت ببرید. البته کاربرد این ماده فقط به بستنی محدود نشده و در سایر مواد غذایی مانند موس شکلات و مایونز قابل استفاده است. BsLA با کاهش چربی های اشباع شده و کالری این خوراکی های پرطرفدار و خوشمزه موجب حفظ سلامت مصرف کنندگان می شود.

 

پژوهشگران می گویند تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی نیز از مزایای این فرمول جدید برخوردار خواهند شد، زیرا دیگر مجبور نیستند محصولات شان را به مدت طولانی در دمای پایین نگه دارند. این بستنی ها حین انتقال از کارخانه به مراکز فروش، آب نمی شوند و کیفیت خود را از دست نمی دهند. پیش بینی می شود بستنی های نوترکیب سه تا چهار سال آینده به بازار عرضه شوند، اما این که بستنی های جدید دقیقا چقدر دیرتر آب می شوند، مشخص نیست. مدت زمان آب شدن بستنی تحت شرایط مختلف باتوجه به نوع آن و دمای هوا متغیر است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام نیوز

کد: 8499 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۶ مهر بازدید: 1926 ساعت: 12:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
2 قیمت بستنی در آرژانتین دوبرابر شد ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
3 بستنی دومینو برای دومین بار به فرابورس آمد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
4 آشنایی با خوردنی‌ها و تنقلات لاکچری ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
5 توالت، رستوران مدرن تایپه ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 طرز تهیه دونات سیب با مغز بستنی وانیلی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۸ آبان
7 علت بسته شدن نوتلا بارها چست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
8 طرز تهیه بستنی موزی (بستنی رژیمی خوشمزه) ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
9 بستنی لاکچری برای میلیاردرها از جنس الماس ! ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
10 قیمت انواع بستنی سنتی و صنعتی/ بستنی میوه‌ای در صدر قیمت‌ها ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
11 خانم ها از خوردن کدام بستنی باید اجتناب کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی گیاهان دارویی آویشن، رازیانه و شیرین‌بیان همراه با...

  کیک ها خوشمزه هستند ولی ... کیک ‌ها از جمله شیرینی‌ های اشتها برانگیزی هستند ک...

  رفع بوی بد دهان در روزه داران یکی از مشکلاتی که اکثر روزه ‌داران در ماه مبارک رم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه سریع و سالم چاق شویم؟ بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغر بوده و نمی دانند، چگونه چاق شوند. هرچند اکثر افراد بدنبال لاغری هستند، اما خیلی ها هم چاق شدن برایشان آرزو است. بعضی ها برای شرکت در تیم های ورزشی و یا ماندن در تیم نیاز به چاق شدن دارند. بعضی دیگر احساس می کنند که با چاق شدن زیباتر و سالم تر بنظر می رسند. بدون توجه به دلیل شما برای چاقی، چگونگی چاق شدن بدون اینکه بسلامتی شما آسیبی برسد، در مقاله امروز راستینه بررسی شده است.
خطر عسل برای کودکان زیر یکسال با تولد اولین نوزاد ممکن است با مشاهده برخی رفتارها سوالاتی ذهن والدین را درگیر کند اینکه نوزاد تازه متولدشده زیاد می‌خوابد؟، نزدیک‌بین است، چه مدت پس از تولد می‌خندد، آیا دچار اضطراب می‌شود یا نه و چه موادغذایی را نباید تا یک سالگی به کودک داد و....
غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها «شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»