مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال


غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد.

به گزارش لقمه، مواد غذایی كه ممكن است در شیرخوار زیر یك سال ایجاد حساسیت كنند، عبارتند از: شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را كمتر می كند)، سفیده تخم مرغ، انواع توت، كیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه و بادام زمینی.

مواد غذایی كه در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممكن است باعث خفگی شیرخوار شود:

دانه كشمش
دانه انگور
ذرت
تكه های سوسیس
آجیل
تكه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و ...
تكه های گوشت

مواد غذایی كه ممكن است مشكلات دیگری ایجاد نمایند:

قهوه یا چای پر رنگ: سبب بی قراری كودك می شود.
عسل: باعث مسمومیت می شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشكالی ندارد.

به طور كلی تا پیش از پایان یك سالگی مصرف مواد زیر برای كودك توصیه نمی شود:
عسل غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شكلات، میگو، بادام زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشی ها، نمك، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، از میوه ها خربزه، كیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشك)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزی ها اسفناج و كلم.

در تهیه غذای كمكی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای كمكی تجاری؟
غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه غذاهای كمكی تجاری مزایایی دارند از جمله:

تا زمانی كه در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند.
تهیه كردنشان آسان است.
بیشتر كودكان طعم آنها را دوست دارند.
بعضی از آنها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.

ولی مضراتی نیز دارند كه به آنها اشاره می شود:

خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای كمكی كه در خانه تهیه می شود قابل مقایسه نیستند.
ممكن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی كه آب آلوده است احتمال بیماری زیاد تر خواهد شد.
اكثر اوقات برای نگهداری آنها موادی اضافه می كنند كه برای شیر خوار مناسب نیست.
نحوه نگهداری آنها در كشتی، گمرك، انبارهاو مغازه ها نامعلوم است.
طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانواده ­ای غذای كمكی تجاری دیده نمی شود.

 


نقل از :وب سایت دکتر احمد فشارکی

کد: 2276 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ آذر بازدید: 7641 ساعت: 7:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه‌هایی برای کاهش آسیب‌های روانی کرونا بر کودکان ۱۳۹۹ شنبه ۱۴ تير
2 نتایج سومین مسابقه عکس و نقاشی یلدا منتشر شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱۸ دي
3 آغاز مراسم برنامه جهانی غذا با حضور حمید جبلی و هنرمندان ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ آبان
4 روز جهانی سراشپز در ایران با محوریت کودک سالم – تغذیه سالم برگزار شد ۱۳۹۸ جمعه ۳ آبان
5 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
6 پنجمین بانک شیر مادر ایران راه اندازی شد ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
7 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
8 تلاش ستودنی مسعود اوزیل برای درمان 1000 کودک بیمار و اطعام مستمندان ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ خرداد
9 تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ دي
10 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
11 نقش کلیدی رژیم غذایی در سلامت و شادی کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خواص عسل آفریقایی "اقاقیا" لقمه: عسل اقاقیا حاوی انواع مختلف ویتامین ها و اسی...

  درمان سرماخوردگی به روش طب سنتی استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ...

  مبارزه نارگیل با پوسیدگی دندان دانشمندان دریافتند که نارگیل می تواند با مهمترین ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
آشنایی با میوه های لوکس پایگاه خبری لقمه: این روزها در کنار میوه‌های عادی می‌شود رد و نشان میوه‌های عجیب و غریبی را پیدا کرد که چند سالی است در قفسه خرید فروشگاه ها جاخوش کرده‌اند محصولاتی که غالبا هویتی استوایی دارند
آشنایی با خواص آرتیشو آرتیشو یا همان کنگر فرنگی خواصی دارد که به درد سلامتیتان می‌خورد. با ما همراه باشید تا با گوشه‌ای از خواص این کنگر آمده از فرنگ آشنا شوید.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.