میوه‌های نوبرانه با قیمت نجومی آمدند


امسال قیمت میوه‌های نوبرانه بهار به شیوه باورنکردنی بالا رفته و در نقاطی از شهر، هر کیلوگرم از آنها با قیمت 30 هزار تومان تا حتی 40 هزار تومانی نیز عرضه می‌شود.

به گزارش لقمه، وقتی بهار از راه می‌رسد، همه چیز نو می‌شود و حتی بازار میوه نیز رنگ و بوی تازگی به خود می‌گیرد و نوبت آن می‌رسد که بازار از میوه‌هایی پر شود که ماندگاری آنها عمر کوتاهی دارد و زود می‌آیند و زود می‌‎روند، شاید به همین دلیل باشد که مردم هم ترجیح می‌دهند که هرچه سریعتر طعم خوش این میوه‌های نوبرانه را در سال جدید هم تجربه کنند و حتی اگر مقداری اندک هم شده، از این میوه‌ها بخرند و مصرف‌ کنند.

یکی از این انواع میوه نوبرانه که این روزها بر سر گاری‌هایی که دست‌فروشان به دست گرفته‌اند، به وفور دیده می‌شود و مغازه‌داران نیز با جملاتی خاص، مردم را به خرید آن تشویق می‌کنند، چاغاله بادام است؛ میوه‌ای که خیلی زود فصل آن تمام می‌شود و اگر دیر بجنبید طعم تازگی آنها را حداقل امسال دیگر حس نخواهید کرد.

اما در این میان، اگرچه همه مردم رغبت دارند که میوه‌های نوبرانه را هرچند اندک هم که شده تجربه کنند و هرچه زودتر طعم آن را بچشند، اما قیمت هم به عاملی تبدیل شده است که شاید پای برخی از آنها را در خرید این میوه، سست می‌کند.

هر کیلوگرم چاغاله بادام 30 تا 40 هزار تومان

 یکی از این انواع میوه نوبرانه که این روزها بر سر گاری‌هایی که دست‌فروشان به دست گرفته‌اند، به وفور دیده می‌شود و مغازه‌داران نیز با جملاتی خاص، مردم را به خرید آن تشویق می‌کنند، چاغاله بادام است؛ میوه‌ای که خیلی زود فصل آن تمام می‌شود و اگر دیر بجنبید طعم تازگی آنها را حداقل امسال دیگر حس نخواهید کرد.

بررسی‌های میدانی نشانگر این است که قیمت هر کیلوگرم چاغاله بادام در مناطق مختلف شهر بسیار متفاوت است و البته کیفیت‌ها نیز به مراتب تغییر می‌کند، اما این میوه در میدان کاج سعادت‌آباد به قیمت هر کیلوگرم 40 هزار تومان عرضه می‌شود و در مناطقی از نارمک هم قیمتی در حدود 30 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم دارد.

البته هیچگاه خرید این میوه به صورت کیلویی از سوی مردم صورت نمی‌گیرد و معمولا خریدها به صورت گرمی یا به اصطلاح "سیر" که معادل 75 گرم است، عرضه می‌شود. بر این اساس حتی در ایام عید، برخی از دست‌فروشان هر سیر این میوه را 5 هزار تومان می‌فروختند که محاسبه‌ای سرانگشتی نشان می‌‎دهد که قیمت این میوه در ایام نوروز، حتی از 60 هزار تومان هم بالا می‌زد اما هم اکنون با به بازار آمدن این میوه در سطح وسیع‌تری، قیمت کاهش یافته است.

البته در کنار این میوه‌ نوبرانه، توت فرنگی و زردآلو هم در برخی مناطق به چشم می‌خورد که آنها هم قیمت‌های گرانی دارند، البته هرچه از شمال شهر به سمت جنوب شهر بیایید، قیمت‌ این میوه‌‎های نوبرانه کاهش می‌یابد.

قیمت هر بسته توت فرنگی که معمولا وزنی بین 100 تا 120 گرم دارد، نیز از 2500 تومان تا 5000 تومان متغیر است و البته کیفیت هم اندکی متفاوت است. برخی از دست‌فروشان می‌گویند که این میوه نوبرانه متعلق به بیرجند است و از کیفیت مناسبی برخوردار است، به همین دلیل هم قیمت بالایی دارد.

زردآلو کیلویی 20 هزار تومان

زردآلو هم در برخی مغازه‌های شمال شهر تهران به قیمت هر کیلوگرم 20 هزار تومان عرضه می‌شود که البته برای اینکه این قیمت به چشم مشتریان نیاید، تعدادی از آن در ظرف‌‎های کوچک بسته بندی شده است و به همین دلیل هم، هر بسته قیمتی معادل 5 تا 6 هزار تومان دارد.

اما یکی دیگر از مواردی که در بازار به چشم می‌خورد، ورود میوه‌های خارجی و ناشناخته‌ای از کشورهای آمریکای لاتین است که تا به حال در بازار دیده نشده است.

این میوه‌‎ها نیز به صورت بسته‌بندی شده عرضه شده و در هر بسته چند دانه از این میوه‌ها گذاشته شده و هر بسته به قیمت 5 هزار تومان به فروش می‌رسد، این در شرایطی است که با بالا رفتن قیمت دلار و محدودیت‌هایی که بر سر راه واردات میوه گذاشته شده است، باز هم آنقدر واردات این میوه‌ها برای برخی صرفه اقتصادی دارد که حاضرند تعرفه‌ها را بپردازند و محموله‌های خود را ترخیص کنند. اما به هرحال، شاید چشیدن این طعم‌های جدید هم خالی از لطف نباشد.

موضوع اصلی اما در این میان، نظارت بر قیمت این میوه‌های نوبرانه است که به نظر می‌رسد باید بازرسان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان وارد عمل شده و اجازه ندهند که این میوه‌ها با نرخ‌های غیرمتعارفی در بازار عرضه شوند.

البته طی سالهای گذشته نیز، هیچگاه بر بازار نوبرانه‌ها نظارت چندانی نشده است و مسئولان ترجیح می‌دهند که اجازه دهند که بازار این میوه‌های نوبرانه به دست عده‌ای اندک تنظیم شود و میوه با هر قیمتی که خواست آنها است، در سبد مصرف مردم قرار گیرد.


نقل از :مهر

کد: 874 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۶ فروردين بازدید: 2868 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مروری بر برخی خواص دارویی و درمانی زالزالک زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار م...

  راه‌های کالری سوزاندن در محل کار لقمه: ممکن است شما در محل کار خود تمام وقت را مشغو...

  معجون قد بلندی داشتن قدبلند و هیکل متناسب آرزوی هر انسانی است. اگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اسفناج به ‌همراه گوشت مصرف شود یک کارشناس سبزی و صیفی‌جات اظهار کرد: بهتر است اسفناج به‌همراه گوشت مصرف شود.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.
تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری بر اهمیت توجه به تنوع غذایی ایران برای برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی تاکید کرد.