باید و نبایدهای شیردهی در مادران روزه‌دار


پایگاه خبری لقمه: جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه روزه‌داری برای زنان شیرده که بچه‌های کمتر از 6 ماه دارند، مناسب نیست، گفت: افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید در رژیم غذایی مادران به افزایش شیر آنها کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، الهام السادات هاشمیان نایینی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه مادران شیرده که روزه می‌گیرند ممکن است آب بدنشان کم شود، گفت: در صورت کاهش آب بدن مادر، تغییراتی در سدیم و اسید اوریک پلاسما و نیز میزان لاکتوز، سدیم، پتاسیم شیر به وجود آید.

 

وی اضافه کرد: اگرچه کمیت درشت مغذی‌ها در شیر تغییر نمی‌کند اما محتوای روی، منیزیم و پتاسیم آن ممکن است در زنان شیرده روزه‌دار کاهش یابد.

 

هاشمیان نایینی یادآور شد: روزه‌داری برای زنان شیرده که بچه‌های کمتر از 6 ماه دارند، چندان مناسب نیست. البته در سال اول تولد شیر مادر غذای اصلی کودک است و اکثر مواد مورد نیاز رشد وی از طریق شیر مادر تامین می‌شود ولی پس از یک سالگی که کودک از غذای خانواده استفاده می کند و شیر مادر نقش کمکی در تغذیه وی دارد ریزمغذی‌ها نیز از سایر غذاها تامین خواهند شد.

 

جراح و متخصص زنان گفت: این مادران می‌توانند با مشورت پزشک و با توجه به قوای بدنی خود، کودک و نیز وضعیت منحنی رشد کودک و میزان دریافت سایر غذاها در مورد روزه‌داری تصمیم بگیرند.

 

این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه رعایت توصیه‌ها و دستورات لازم به بهبود کیفیت و افزایش شیر، در مادران شیرده کمک می‌کند گفت: بهترین مواد غذایی برای زن شیرده، نان گندم خوب پخته شده، گوشت بره، گوشت و مغز گوسفند، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، کاهو، بادام، فندق و آشی است که با نخود و جو پخته شده باشد ولی مصرف ادویه جات برای زن شیرده مناسب نیست.

 

وی گفت: برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آنها رقیق است، پرهیز از فعالیت‌های شدید و ورزش‌های سنگین، مصرف شیره انگور با نان سنگک به عنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی ضروری است.

 

هاشمیان نایینی خاطر نشان کرد: کم بودن شیر چند علت دارد. یکی از این موارد غلبه حرارت بالا در بدن است که استفاده از سوپ جو با اسفناج برای افزایش شیر در این حالت مفید است.

 

وی افزود: کمبود شیر به دنبال کم غذایی مادر نیز با افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید در رژیم غذایی به افزایش شیر کمک می‌کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10517 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 2668 ساعت: 1:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
2 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
3 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
4 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 آغاز واکسیناسیون مادران باردار ۳۵ سال و بالاتر در مراکز بهداشتی ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 داروهای کرونا برای زنان باردار تجویز نشود ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
7 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
8 کاهش ریسک ابتلا به اگزما با شیردهی طولانی مدت کودکان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
9 توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 افزایش شیر مادر با معجون های گیاهی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
11 مصرف بیش از حد این غذاها برای جنین مضر است ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اختلالات خوردن در قرن 21 گریبان گیر زنان باردار و ورزشکاران پایگاه خبری لقمه: وجود اختلالات خوردن احتمال نازای...

  چگونه از میوه عید نگهداری کنیم؟ معمولا در ایام عید مردم اقدام به خرید میوه به مقدا...

  آشنایی با ویتامین k از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مرب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
نکاتی کلیدی برای پخت سالم ترین و خوشمزه ترین کباب ها لقمه: بیشتر خانواده های ایرانی به بیرون رفتن علاقه زیادی دارند، رفتن به طبیعت و درست کردن غذاهایی مانند کباب است اما اینکه بهترین، سالم ترین و خوشمزه ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که در ادامه با اشاره به نکته هایی کوتاه و کاربردی به آن پاسخ خواهیم داد ...