به گزارش پایگاه خبری لقمه ، الهام السادات هاشمیان نایینی در گفتوگویی با اشاره به اینکه مادران شیرده که روزه میگیرند ممکن است آب بدنشان کم شود، گفت: در صورت کاهش آب بدن مادر، تغییراتی در سدیم و اسید اوریک پلاسما و نیز میزان لاکتوز، سدیم، پتاسیم شیر به وجود آید.
وی اضافه کرد: اگرچه کمیت درشت مغذیها در شیر تغییر نمیکند اما محتوای روی، منیزیم و پتاسیم آن ممکن است در زنان شیرده روزهدار کاهش یابد.
هاشمیان نایینی یادآور شد: روزهداری برای زنان شیرده که بچههای کمتر از 6 ماه دارند، چندان مناسب نیست. البته در سال اول تولد شیر مادر غذای اصلی کودک است و اکثر مواد مورد نیاز رشد وی از طریق شیر مادر تامین میشود ولی پس از یک سالگی که کودک از غذای خانواده استفاده می کند و شیر مادر نقش کمکی در تغذیه وی دارد ریزمغذیها نیز از سایر غذاها تامین خواهند شد.
جراح و متخصص زنان گفت: این مادران میتوانند با مشورت پزشک و با توجه به قوای بدنی خود، کودک و نیز وضعیت منحنی رشد کودک و میزان دریافت سایر غذاها در مورد روزهداری تصمیم بگیرند.
این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه رعایت توصیهها و دستورات لازم به بهبود کیفیت و افزایش شیر، در مادران شیرده کمک میکند گفت: بهترین مواد غذایی برای زن شیرده، نان گندم خوب پخته شده، گوشت بره، گوشت و مغز گوسفند، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، کاهو، بادام، فندق و آشی است که با نخود و جو پخته شده باشد ولی مصرف ادویه جات برای زن شیرده مناسب نیست.
وی گفت: برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آنها رقیق است، پرهیز از فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین، مصرف شیره انگور با نان سنگک به عنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی ضروری است.
هاشمیان نایینی خاطر نشان کرد: کم بودن شیر چند علت دارد. یکی از این موارد غلبه حرارت بالا در بدن است که استفاده از سوپ جو با اسفناج برای افزایش شیر در این حالت مفید است.
وی افزود: کمبود شیر به دنبال کم غذایی مادر نیز با افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید در رژیم غذایی به افزایش شیر کمک میکند.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :فارس