باید و نبایدهای شیردهی در مادران روزه‌دار


پایگاه خبری لقمه: جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه روزه‌داری برای زنان شیرده که بچه‌های کمتر از 6 ماه دارند، مناسب نیست، گفت: افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید در رژیم غذایی مادران به افزایش شیر آنها کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، الهام السادات هاشمیان نایینی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه مادران شیرده که روزه می‌گیرند ممکن است آب بدنشان کم شود، گفت: در صورت کاهش آب بدن مادر، تغییراتی در سدیم و اسید اوریک پلاسما و نیز میزان لاکتوز، سدیم، پتاسیم شیر به وجود آید.

 

وی اضافه کرد: اگرچه کمیت درشت مغذی‌ها در شیر تغییر نمی‌کند اما محتوای روی، منیزیم و پتاسیم آن ممکن است در زنان شیرده روزه‌دار کاهش یابد.

 

هاشمیان نایینی یادآور شد: روزه‌داری برای زنان شیرده که بچه‌های کمتر از 6 ماه دارند، چندان مناسب نیست. البته در سال اول تولد شیر مادر غذای اصلی کودک است و اکثر مواد مورد نیاز رشد وی از طریق شیر مادر تامین می‌شود ولی پس از یک سالگی که کودک از غذای خانواده استفاده می کند و شیر مادر نقش کمکی در تغذیه وی دارد ریزمغذی‌ها نیز از سایر غذاها تامین خواهند شد.

 

جراح و متخصص زنان گفت: این مادران می‌توانند با مشورت پزشک و با توجه به قوای بدنی خود، کودک و نیز وضعیت منحنی رشد کودک و میزان دریافت سایر غذاها در مورد روزه‌داری تصمیم بگیرند.

 

این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه رعایت توصیه‌ها و دستورات لازم به بهبود کیفیت و افزایش شیر، در مادران شیرده کمک می‌کند گفت: بهترین مواد غذایی برای زن شیرده، نان گندم خوب پخته شده، گوشت بره، گوشت و مغز گوسفند، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، کاهو، بادام، فندق و آشی است که با نخود و جو پخته شده باشد ولی مصرف ادویه جات برای زن شیرده مناسب نیست.

 

وی گفت: برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آنها رقیق است، پرهیز از فعالیت‌های شدید و ورزش‌های سنگین، مصرف شیره انگور با نان سنگک به عنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی ضروری است.

 

هاشمیان نایینی خاطر نشان کرد: کم بودن شیر چند علت دارد. یکی از این موارد غلبه حرارت بالا در بدن است که استفاده از سوپ جو با اسفناج برای افزایش شیر در این حالت مفید است.

 

وی افزود: کمبود شیر به دنبال کم غذایی مادر نیز با افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید در رژیم غذایی به افزایش شیر کمک می‌کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10517 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 2959 ساعت: 1:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
2 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
3 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
4 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 آغاز واکسیناسیون مادران باردار ۳۵ سال و بالاتر در مراکز بهداشتی ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 داروهای کرونا برای زنان باردار تجویز نشود ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
7 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
8 کاهش ریسک ابتلا به اگزما با شیردهی طولانی مدت کودکان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
9 توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 افزایش شیر مادر با معجون های گیاهی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
11 مصرف بیش از حد این غذاها برای جنین مضر است ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

  میوه های ضد آلودگی هوا را بشناسید مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

  مشکل افرادی که آب نمی نوشند، چیست؟ یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هیچ نوشیدنی جای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انتقاد یک خلبان از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما سرو می شود در پی انتشار گزارشی در ایسنا با عنوان «چرا دیگر در هواپیماها آبگوشت سرو نمی‌شود؟»، خلبان یکی از شرکت‌های هواپیمایی در تماس با این خبرگزاری از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما برای مسافران و گردشگران سرو می‌شود، انتقاد کرد.
۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
زردچوبه و این همه خاصیت زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.