تـغـذیـه قـدیمی‌هـا 4 غـلط دارد


گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.

به گزارش لقمه، الگوی غذا خوردن شما چگونه است؟ سفره غذای خود را بر اساس یافته‌های جدید تغذیه‌ای و نظر متخصصان تغذیه می‌چینید یا باورهای قدیمی والدینتان در خورد و خوراک شما تأثیر دارند؟ دکتر فولر، نویسنده کتاب «از رژیم غذایی مادرتان پیروی نکنید»، معتقد است گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت:


باور اشتباه اول
میان‌وعده اشتها را کور می‌کند


بسیاری از بزرگ‌ترهای ما عقیده دارند غذا خوردن باید به 3 وعده اصلی محدود شود زیرا خوردن مواد غذایی مختلف در بین وعده‌های اصلی غذایی، باعث کاهش اشتها خواهد شد اما در زندگی‌های ماشینی و کم‌تحرک امروزی اگر 3 وعده غذای اصلی و 2 یا 3 میان‌وعده داشته باشیم، می‌توانیم سهم گروه‌های غذایی مختلف را بین این وعده‌ها و میان‌وعده‌ها پخش کنیم و در نتیجه هم در وعده‌های اصلی پرخوری نکنیم و چاق نشویم و هم قند خونمان را در حد طبیعی و ثابتی نگه داریم. البته بهترین خوراکی میان‌وعده‌ها شامل مغزها، میوه‌ها، ماست، سبزی‌ها و کیک‌های خانگی کم‌چرب و کم‌شکر هستند. ضمن اینکه یک میان‌وعده مناسب باید حداکثر 100 تا 200 کیلوکالری انرژی به بدنمان برساند.


باور اشتباه دوم
بشقاب غذا را باید تا ته خورد

متأسفانه خیلی از والدین عادت دارند خودشان برای همه بچه‌های کوچک و بزرگ خود غذا بکشند و گاهی هم پیش از خوردن تمام غذای‌شان اجازه ترک سفره را به آن‌ها نمی‌دهند. با این حساب، حتی اگر زیاد هم گرسنه نباشید مجبور می‌شوید به خاطر ناراحت نشدن پدر یا مادر خود به زور تمام غذایتان را بخورید و علاوه بر چاق شدن، تناسب اندامتان را هم از دست بدهید و حالتان تا چند ساعت بد باشد. به همین دلیل بهتر است خیلی منطقی با والدین خود در این مورد صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید اجازه بدهند خودتان غذا بکشید تا مجبور به اسراف (به دلیل دور ریختن غذا) یا پرخوری نشوید. به هیچ‌وجه برای اسراف نکردن مواد غذایی، خودتان را مجبور به خوردن آن‌ها نکنید. یعنی به جای خوردن یا دور ریختن، آن‌ها را داخل ظرف دربسته‌ای درون یخچال بگذارید و در وعده بعدی میل کنید.


باور اشتباه سوم
غذا را باید تند خورد


خیلی از والدین برای دیر نرسیدن فرزندشان به کلاس و دانشگاه، مدام سر میز صبحانه به آن‌ها تاکید می‌کنند که «عجله کن»، «تندتند بخور» ،«دیرت شد» اما این والدین نمی‌دانند عجله کردن یا داشتن استرس هنگام خوردن غذا باعث می‌شود پیام سیری به درستی و در زمان مشخص به مغز نرسد و فرد زودتر یا دیرتر از هنگامی که واقعاً سیر شده است، احساس سیری کند. غذا خوردن باید حداقل 20 دقیقه طول بکشد تا پیام سیری به درستی به مغز برسد. اگر به سرعت غذا بخوریم، حجم بیشتری از مواد غذایی را وارد بدنمان می‌کنیم و به این ترتیب چیزی جز چاقی نصیبمان نمی‌شود. اگر واقعاً وقت کافی برای خوردن صبحانه یا ناهار ندارید، یک ساندویچ برای خودتان درست کنید و آن را در کمال آرامش در طول مسیر بخورید.


باور اشتباه چهارم
بهترین دسر، سالاد و سبزی است

در اینکه سالاد و سبزی‌ها از بهترین مواد غذایی هستند، شکی نیست اما اگر والدین فرزندانشان را مجبور کنند به جای بستنی شکلاتی یا ژله، بشقاب سبزی را به عنوان دسر انتخاب کنند، نوعی مقاومت غذایی در برابر این خوراکی‌های مفید در ذهن بچه‌ها ایجاد خواهند کرد. به همین دلیل بد نیست گاهی به فرزندانمان اجازه دهیم خودشان غذا یا دسرشان را انتخاب کنند تا موضع‌گیری خاصی در برابر سبزی‌ها نداشته باشند. شما هم می‌توانید با خوردن غذاها و دسرهای سالم و تعریف کردن از طعم و خواص آن‌ها، نظر بچه‌ها را به سمت این خوراکی‌های مغذی جلب کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتیران

کد: 5265 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 3432 ساعت: 10:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
2 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
3 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
4 نکات تغذیه سالم پاییزی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۹ مهر
5 تغذیه سالمندان و باید و نبایدهای آن چیست؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
6 بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
7 رژیم غذایی که به بهبود آلزایمر کمک می کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
8 ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی‌ها سنگ کلیه دارند/ توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی ۱۴۰۱ شنبه ۲ مهر
9 خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی ۱۴۰۱ شنبه ۱۱ تير
10 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
11 چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این ۵ میوه تابستانی ضد سرطان تابستان فصل خوبی برای لذت بردن از میوه‌های خنک کنن...

  چه کسانی باید ویتامین سی بخورند؟ حدود 260 سال پیش فردی به نام دکتر جیمز لیند، پزشک ...

  سبوس گندم، برای سیستم گوارشی مفید است لقمه: سبوس گندم، فیبر غذایی است که در آب حل نمی شو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.
ویژگی های عسل مرغوب چیست؟ برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.
با نوشیدن قهوه، از افسردگی‌تان بکاهید كارشناسان علوم پزشكی دانشكده بهداشت عمومی هاروارد اعلام كردند: نوشیدن قهوه، خطر افسردگی را كاهش می‌دهد.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.