تـغـذیـه قـدیمی‌هـا 4 غـلط دارد


گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.

به گزارش لقمه، الگوی غذا خوردن شما چگونه است؟ سفره غذای خود را بر اساس یافته‌های جدید تغذیه‌ای و نظر متخصصان تغذیه می‌چینید یا باورهای قدیمی والدینتان در خورد و خوراک شما تأثیر دارند؟ دکتر فولر، نویسنده کتاب «از رژیم غذایی مادرتان پیروی نکنید»، معتقد است گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت:


باور اشتباه اول
میان‌وعده اشتها را کور می‌کند


بسیاری از بزرگ‌ترهای ما عقیده دارند غذا خوردن باید به 3 وعده اصلی محدود شود زیرا خوردن مواد غذایی مختلف در بین وعده‌های اصلی غذایی، باعث کاهش اشتها خواهد شد اما در زندگی‌های ماشینی و کم‌تحرک امروزی اگر 3 وعده غذای اصلی و 2 یا 3 میان‌وعده داشته باشیم، می‌توانیم سهم گروه‌های غذایی مختلف را بین این وعده‌ها و میان‌وعده‌ها پخش کنیم و در نتیجه هم در وعده‌های اصلی پرخوری نکنیم و چاق نشویم و هم قند خونمان را در حد طبیعی و ثابتی نگه داریم. البته بهترین خوراکی میان‌وعده‌ها شامل مغزها، میوه‌ها، ماست، سبزی‌ها و کیک‌های خانگی کم‌چرب و کم‌شکر هستند. ضمن اینکه یک میان‌وعده مناسب باید حداکثر 100 تا 200 کیلوکالری انرژی به بدنمان برساند.


باور اشتباه دوم
بشقاب غذا را باید تا ته خورد

متأسفانه خیلی از والدین عادت دارند خودشان برای همه بچه‌های کوچک و بزرگ خود غذا بکشند و گاهی هم پیش از خوردن تمام غذای‌شان اجازه ترک سفره را به آن‌ها نمی‌دهند. با این حساب، حتی اگر زیاد هم گرسنه نباشید مجبور می‌شوید به خاطر ناراحت نشدن پدر یا مادر خود به زور تمام غذایتان را بخورید و علاوه بر چاق شدن، تناسب اندامتان را هم از دست بدهید و حالتان تا چند ساعت بد باشد. به همین دلیل بهتر است خیلی منطقی با والدین خود در این مورد صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید اجازه بدهند خودتان غذا بکشید تا مجبور به اسراف (به دلیل دور ریختن غذا) یا پرخوری نشوید. به هیچ‌وجه برای اسراف نکردن مواد غذایی، خودتان را مجبور به خوردن آن‌ها نکنید. یعنی به جای خوردن یا دور ریختن، آن‌ها را داخل ظرف دربسته‌ای درون یخچال بگذارید و در وعده بعدی میل کنید.


باور اشتباه سوم
غذا را باید تند خورد


خیلی از والدین برای دیر نرسیدن فرزندشان به کلاس و دانشگاه، مدام سر میز صبحانه به آن‌ها تاکید می‌کنند که «عجله کن»، «تندتند بخور» ،«دیرت شد» اما این والدین نمی‌دانند عجله کردن یا داشتن استرس هنگام خوردن غذا باعث می‌شود پیام سیری به درستی و در زمان مشخص به مغز نرسد و فرد زودتر یا دیرتر از هنگامی که واقعاً سیر شده است، احساس سیری کند. غذا خوردن باید حداقل 20 دقیقه طول بکشد تا پیام سیری به درستی به مغز برسد. اگر به سرعت غذا بخوریم، حجم بیشتری از مواد غذایی را وارد بدنمان می‌کنیم و به این ترتیب چیزی جز چاقی نصیبمان نمی‌شود. اگر واقعاً وقت کافی برای خوردن صبحانه یا ناهار ندارید، یک ساندویچ برای خودتان درست کنید و آن را در کمال آرامش در طول مسیر بخورید.


باور اشتباه چهارم
بهترین دسر، سالاد و سبزی است

در اینکه سالاد و سبزی‌ها از بهترین مواد غذایی هستند، شکی نیست اما اگر والدین فرزندانشان را مجبور کنند به جای بستنی شکلاتی یا ژله، بشقاب سبزی را به عنوان دسر انتخاب کنند، نوعی مقاومت غذایی در برابر این خوراکی‌های مفید در ذهن بچه‌ها ایجاد خواهند کرد. به همین دلیل بد نیست گاهی به فرزندانمان اجازه دهیم خودشان غذا یا دسرشان را انتخاب کنند تا موضع‌گیری خاصی در برابر سبزی‌ها نداشته باشند. شما هم می‌توانید با خوردن غذاها و دسرهای سالم و تعریف کردن از طعم و خواص آن‌ها، نظر بچه‌ها را به سمت این خوراکی‌های مغذی جلب کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتیران

کد: 5265 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 4012 ساعت: 10:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشگیری از سرطان با نان سبوس دار با وجودی که نان های سبوس دار نسبت به نان های بدون ...

  باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن ...

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا با خوردن لواشک و آلوچه لاغر می شویم؟ قره قروت، آلوچه و لواشک از محبوب ترین تنقلات به شمار می روند. این خوراکی ها مانند بسیاری از مواد غذایی هم فوایدی دارند و هم مضراتی.
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.
با تنظیم ساعت بیولوژیک بدن، دیگر چاق نمی شوید محققان معتقدند هسته اصلی تنظیم ساعت بیولوژیک بدن در قسمتی از هیپوتالاموس قرار دارد.
بیسكویت را بیشتر بشناسیم تاریخچه‌ تولید اولین نمونه‌های ویفر به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی ‌‌شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند.