بزرگ ترین گلخانه شیشه ای کشور و خاورمیانه بهره برداری می شود


پایگاه خبری لقمه: بزرگ ترین گلخانه شیشه ای کشور و خاورمیانه ، با توجه به بحران منابع آب ،با روش کشت هیدروپونیک در 50 هکتار وسعت و در 31 هکتار فضای مسقف در منطقه آزاد ارس پاییز امسال به بهره برداری می رسد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 'حسین حضرتی' مدیرعامل مجموعه یک شرکت سرمایه گذاری (ارس تارلا امین) افزود: این پروژه از سال 1393 کلید خورد و پس از یک سال عملیات واگذاری زمین، تسطیح و خاک ریزی و خاک برداری روی زمین های غیرهموار در چهار سطح تسطیح انجام شد به طوری که هر سطح با سطح دیگر 10 متر اختلاف ارتفاع داشته باشد.

 
وی با اشاره به اینکه تکنولوژی کشت هیدروپونیک از هلند وارد شده است ،تصریح کرد: سرمایه گذاری برای تکمیل این طرح 160 میلیارد تومان است که 50 درصد آن از طریق بانک کشاورزی و 50 درصد توسط سرمایه گذاران پروژه تامین شده است.
 
وی با بیان این که با اجرای این پروژه به استثنای مجموع شاغلین سال های اخیر برای امر احداث در نهایت 230 نفر در امر کشت و تولید اشتغال می یابد اظهارداشت: در بهره برداری از مرحله نخست این پروژه در سطح 11 هکتار 4 هزارو 500 تن محصول گوجه فرنگی سالم تولید شد که 85 درصد آن به کشورهای روسیه، قطر و دبی صادر شده است.
 
به گفته وی، طی این مدت زمان کوتاه نزدیک 15 درصد این محصول نیز به بازار داخلی عرضه شده است.
مدیرعامل این شرکت، محصولات تولیدی این گلخانه را با برند ' آتا ویتا' به بازارهای کشورهای متقاضی عرضه می کند، پیش بینی کرد: در صورت بهره برداری از مجموع 31 هکتار گلخانه شیشه ای مسقف سالانه 14 هزار تن محصول سبزی و صیفی برداشت شود.
 
یوسف ابراهیمی، سرمایه گذار و مدیر فنی بزرگ ترین گلخانه شیشه ای غرب آسیا با اشاره به مزایای اجرای چنین پروژه هایی گفت: توسعه گلخانه های بزرگ در ازای هر هکتار یک دهم کاهش مصرف آب، افزایش تولید 10 برابری ، کاهش 20 درصدی مصرف برق و کاهش مصرف 15 درصدی گاز ، کاهش آلاینده های زیست محیطی و تغذیه بهتر گیاه و کاهش مصرف کود و در نهایت کاهش ضایعات را نسبت به گلخانه های معمولی در پی دارد.
 
وی اضافه کرد: برنامه ریزی توسعه ای برای 8 سال آینده تولید بذر F1 در 350 هکتار از گلخانه های این شرکت در دستور کار دارد تا دیگر به کشورهای دیگر وابستگی نداشته باشیم.
وی با اشاره به این که جهت تامین تجهیزات با کیفیت مورد نیاز برای ایجاد چنین گلخانه مجهزی با 14 شرکت خارجی مذاکره شد و در نهایت با یک شرکت معتبر هلندی به صورت مشروط به تفاهم سازنده ای رسیدیم، گفت: هدف استراتژیک این مجموعه در ورود به تولید کشاورزی در کنار فعالیت های اقتصادی در حوزه فولاد و صرافی، ایجاد پکیج کامل و سالم سبزی و صیفی است.
ابراهیمی اظهارداشت: هدف از اجرای این پروژه علاوه بر انتقال تکنولوژی گلخانه های شیشه ای هیدروپونیک به کشور ایجاد اشتغال؛ ارزآوری و تولید محصول سالم است.
 
وی قیمت کودهای تولید داخل را نسبت به وارداتی گران تر دانست و افزود: کودهای تولید داخل بخشی از عناصر موردنیاز گیاهان گلخانه ای را ندارد و همچنین به دلیل هزینه های تمام شده محصول قیمت آنها بیش از قیمت کودهای وارداتی است به همین منظور ما برای تامین کود کیفی و مطلوب این محصول را از کشورهای اروپایی معتبر وارد می کنیم.
 
این سرمایه گذار با اشاره به این که یک مورد مشابه از همین گلخانه در باکوی آذربایجان نیز موجود است، گفت: البته تفاوتی که میان این دو هست در طرح توسعه گلخانه ارس قرار است 250 هکتار دیگر نیز به آن اضافه شود.
 
صدرالله اسکندری، مشاور و مجری طرح گلخانه شیشه ای ارس مدت زمان بازگشت سرمایه در این پروژه را نزدیک چهار سال دانست و افزود: با وجود این که هر عامل غیر قابل کنترلی می تواند سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کشت یک میلیون نشاء را با مخاطراتی روبرو کند، اما تلاش شده تا با حداکثر تدبیرهای کارشناسی ممکن، ضریب این ریسک به حداقل میزان ممکن کاهش یابد.
 
به گزارش ایرنا، بزرگترین گلخانه شیشه ای با کشت هیدروپونیک دارای شیشه هایی از نوع VENLO به همراه سامانه اتوماسیون و کنترل هوشمند بوده و نوع اسکلت، دریچه های تهویه، ناودان های جمع آوری آب باران و آب تغلیظ، ساختمان گلخانه ، استخرهای تامین آب و تاسیسات جانبی، واحدهای سورتینگ و بسته بندی سامانه های تهویه، گرمایش، آبیاری وتغذیه مبتنی برفناوری های نوین جهان و برای نخستین بار در کشور و غرب آسیا است که در منطقه آزاد ارس واقع در آذربایجان شرقی (تبریز) اجراشده و محصولات آن به صورت انبوه از اواسط پاییز وارد بازارهای خارجی و داخلی می شود.
این پروژه قرار است همزمان با آغاز برداشت محصول در اوایل پاییز امسال با حضور مسئولان بلندپایه بخش کشاورزی کشور به بهره برداری برسد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11596 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد بازدید: 2330 ساعت: 11:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
5 کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۰ دي
6 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
7 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
8 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
9 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
11 میهمانی عید غدیر در تهران به طول ۱۰ کیلومتر ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  تأثیر مصرف مكمل كراتین و مخلوط كراتین – كربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی پایگاه خبری لقمه: امروزه مصرف مكملهای غذایی در ورز...

  صبحانه چه غذاهایی نخوریم پایگاه خبری لقمه: بدترین گزینه های غذایی برای صبحا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حقایقی درباره غذاهای رستوران‌ها و سرآشپزها خیلی کیف دارد که رستوران بروید، غذا سفارش بدهید و با خیال راحت بنشینید تا بشقاب غذایتان را روی میز بگذارند. در واقع بدون زحمت و بدون اینکه بوی پیاز داغ بگیرید غذای مورد علاقه‌تان را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید. البته این یک روی سکه است!
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
عسل موم‌دار نخرید مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ادعا کرد:از آنجا که زنبورعسل برای درست کردن هر گرم موم، شش گرم عسل مصرف می‌کند، احتمال تقلبی بودن عسل‌های موم‌دار عرضه‌شده در سطح خرده‌فروشی‌های شهر و به‌کارگیری پارافین وجود دارد.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.