نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام نشد/کشاورزان به دنبال افزایش قیمت نیستند


پایگاه خبری لقمه: پس از گذشت بیش از دو هفته از فصل کشت نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی هنوز اعلام نشده است به گفته علی خان محمدی مدیر عامل مجمع خبرگان کشاورزی،کشاورزان به دنبال افزایش قیمت نیستند تنها می‌خواهند مسئولان به قانون عمل کنند و به موقع آن را اعلام کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، براساس تبصره شش قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است نرخ خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی موضوع این قانون در هر سال زراعی را پیش از شروع فصل کشت (تا پایان شهریورماه) و به گونه‌ای تعیین نماید که میزان افزایش آن هیچ‌گاه از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در همان سال کمتر نباشد.

 
این در حالیست که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی ۱۳۹۷- ۱۳۹۶ پس از دو هفته هنوز اعلام نشده است و مسئولان تصمیم گیرنده بارها بر این نکته تاکید کردند که دیگر نیازی به افزایش قیمت محصولات کشاورزی نیست.
 
البته یزدان سیف - مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی – نیز در نشست خبری اخیر خود اعلام کرد که قانون درباره نرخ‌های خرید جدید محصولات کشاورزی اعمال می‌شود و این قیمت‌ها برای سال زراعی ۱۳۹۷ - ۱۳۹۶ نهایتا تا هفته آینده اعلام می‌شود.
 
گندم‌کاران دنبال افزایش قیمت نیستند
 
البته علی خان محمدی – مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی – در این زمینه به ایسنا گفت: کشاورزان به دنبال افزایش قیمت محصولات خود نیستند، اما دولت براساس قانون باید نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را قبل از شروع فصل کشت یعنی تا دو هفته قبل اعلام می‌کرد تا تولیدکنندگان تکلیف خودشان را بدانند و برای آینده تولید و بازار محصول‌شان برنامه ریزی کنند.
 
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی اگر می‌خواهد مجددا مانند امسال شاهد کاهش تولید گندم نباشد بهتر است هرچه سریع‌تر نرخ خرید تضمینی این محصول را اعلام کند و حتی اگر نمی‌خواهد افزایش قیمتی را برای آن اعمال کند می‌تواند از دیگر راهکارها بهره بگیرد.
 
مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی ادامه داد: یکی از راهکارهایی که دولت و وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند برای افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در نظر بگیرد این است که ضمن اعلام هرچه سریع‌تر نرخ خرید تضمینی به کشاورزان بگویند که به عنوان مثال محصولی مانند گندم به صورت کیفی خریداری می‌شود و هر کشاورزی که میزان پروئتین، گلوتن و دیگر پارامترهای کیفی در گندم تولیدی‌اش بیشتر باشد، مشوق دریافت کند، آن وقت مشاهده می‌کنیم که چگونه کشاورزان بر سر کیفیت و کمیت مسابقه می‌دهند.
 
خان محمدی گفت: شاید یکی از دلایل کاهش تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته نسبت به سال قبل از آن شرایط جوی و اقلیمی و کاهش بارندگی باشد، اما به نظر من یکی از عوامل اصلی کاهش تولید گندم نتیجه‌اش کاهش خرید تضمینی این محصول استراتژیک بود، تاخیر بیش از ۱۵۰ روزه در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی است که اگر امسال باز هم تکرار شود همین نتیجه را در پی خواهد داشت.
 
 تاکنون نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی با وجود تاخیر حدود ۲۰ روزه هنوز از سوی دولت اعلام نشده است و کشاورزان منتظر شنیدن این نرخ‌های مصوب هستند تا برای ادامه تولیدشان برنامه ریزی کنند، اما مشخص نیست که امسال هم مانند پارسال تاریخ برای گندمکاران تکرار می‌شود و آنها باز هم شاهد تاخیر چند ماهه خواهند بود یا این که قیمت تضمینی محصولات کشاورزی زودتر از پارسال اعلام می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12095 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر بازدید: 1715 ساعت: 1:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
2 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
7 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
8 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
9 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روغن‌های مفید را بشناسید افراد زمانی که نامی از چربی به میان می‌آید، چاقی و...

  روش‌های دور زدن حس «گرسنگی» برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی و...

  این ۵ میوه تابستانی ضد سرطان تابستان فصل خوبی برای لذت بردن از میوه‌های خنک کنن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.
تغذیه در شرایط بحران كمبود غذا اولین پیامد شرایط بحران می‌باشد كه می‌تواند منجر به قحطی و ایجاد سوء تغذیه‌های پروتئین انرژی وك مبود ریز مغذی‌ها و در نتیجه تشدید شرایط بحران و شیوع انواع بیماری‌ها و یا افزایش مرگ و میر شود.
عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: آخرین تعیین نرخ خرید تضمینی برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف کشور مربوط به سال ۱۴۰۰ است که رسانه‌ای و اعلام نشد.
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.