در نشست توسعه کشاورزی ارگانیک تاکید شد
ضرورت توسعه محصول های ارگانیک و حمایت دولت از تولید کنندگان


پایگاه خبری لقمه: متخصصان توسعه کشاورزی ارگانیک در نشست توسعه این نوع کشاورزی بر ضرورت توسعه محصول های ارگانیک و حمایت دولت از تولید کنندگان آن تاکید کردند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، از روابط عمومی انجمن ارگانیک ایران، در نشست توسعه کشاورزی ارگانیک و چالش های فراروی این صنعت که با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، انجمن ارگانیک ایران و سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران برگزارشد، ضرورت استفاده از محصول ارگانیک مورد تاکید قرار گرفت.
سوء تغذیه 95 درصدی در جامعه
رئیس انجمن ارگانیک ایران در این نشست به سوء تغذیه 95 درصدی مصرف کننده های محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: خیلی از مردم نمی دانند چه خوراکی میل می کنند و تفاوتی بین کالای ارگانیک و محصول های دیگر نمی شناسند.
سید رضا نورانی بیان کرد: تولید مواد غذایی ما از لحاظ سلامت در قاره آسیا در رده یکم قرار دارد اما محصولات ارگانیک جدی گرفته نشده است و به رغم حمایت یک سری افراد، امروز ضعیف تر شدن تولیدکنندگان محصولات ارگانیک بیشتر شده است.
به گفته نورانی، در کشورهایی که 20 درصد محصول های آنان ارگانیک است، بقیه مواد غذایی را نیز محصول های سالم و طبیعی تشکیل می دهد.
رئیس انجمن ارگانیک ایران ادامه داد: تولیدکننده ارگانیک با عرق ملی به تولید خود ادامه داده و از سرمایه های خود هزینه کرده اند.
وی به ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و افزود: بر این اساس و با توجه به تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر حفاظت از منابع طبیعی کشور مسئولان مربوطه نیز باید اقدام های شایسته ای را در بالا بردن تولید محصولات ارگانیک داشته باشند چرا که این محصولات در نخستین قدم حفاظت از آب و خاک کشور را تضمین می کنند.
نورانی گفت: اکنون آمار بیماری ها نشان می دهد که جامعه ما از تغذیه سالم برخوردار نیست و دولتمردان باید در این راه بزرگ، یعنی حمایت از تولیدات ارگانیک قدم بردارند.
رئیس انجمن ارگانیک عنوان کرد: باید سطح تولید محصول ارگانیک به میزان قابل قبولی برسد تا مردم آن را بشناسند، اگر سیب زمینی در کشور ما امحاء می شود به دلیل ضعف بازرگانی است وگرنه سیب زمینی جزو محصول های پرمصرف در دنیاست و می شد آن را حتی با قیمت پایین به کشورهای همسایه صادر کرد.
شهرداری به حمایت هایش ادامه می دهد
رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز در این نشست به نقش این سازمان در برگزاری جشنواره هفته ارگانیک تهران اشاره کرد و گفت: با وجود این که شهرداری تهران و سازمان میادین میوه و تره بار از لحاظ قانونی وظیفه ای برای برگزاری چنین نمایشگاهی ندارند اما با توجه به سیاست های شهردار تهران و همچنین یکی از شعارهای محوری مدیریت سازمان میادین مبنی بر «غذای سالم، شهر سالم، شهروند سالم» در این راستا حمایت هایی را انجام داد و به آن ادامه داده خواهد شد.
عبدالحسین رحیمی افزود: مردم نشان داده اند که برای حفظ سلامت خود بهای آن را می پردازند، در این میان نقش سازمان میادین در حوزه عرضه محصول ارگانیک است که علاوه بر مساعدت برای برگزاری جشنواره ارگانیک در میادین میوه و تره بار غرفه هایی را با تخفیف 30 درصدی برای عرضه محصول های ارگانیک اختصاص داده است.
به گفته وی، تمام دستگاه های اجرایی و رسانه ای باید دست به دست هم دهند تا فرهنگ استفاده از محصول ارگانیک در جامعه رواج پیدا کند.
رحیمی با بیان این که وقتی پلی خراب می شود به سرعت برای بازسازی آن اقدام می شود و ما همیشه صبر می کنیم تا کارد به استخوان برسد در حالی که با اقدام های پیشگیرانه بسیاری از مسائل به هیچ وجه به وجود نخواهد آمد گفت: بر این اساس استفاده از محصول ارگانیک و داشتن تغذیه سالم از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری خواهد کرد.
رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید در این میان به عنوان متولی اصلی بخش کشاورزی پیش قدم باشد و دانشگاه ها نیز به عنوان بازوی علمی یاری کنند.
باغ های ارگانیک به 200 هزار هکتار می رسد
مشاور معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه درباره تولید محصول ارگانیک گفت: تولید ارگانیک یک فرایند است و اگر نهاده ارگانیک نداشته باشید، نمی توانید محصول تولید کنید اکنون اغلب نهاده های ارگانیک در ایران وجود دارد و حدود20 تا30 درصد این نهاده ها در کشور وجود دارد.
احمد اصغرزاده با بیان اینکه معاونت باغبانی طی این مدت هیچ دستورالعملی درباره فرایند ارگانیک و آموزش آن ندارد، افزود: بسترسازی در کشور صورت گرفته و در 3-4 ماه گذشته کار نوشتن دستورالعمل محصولات مختلف کشاورزی شروع شده تا در برنامه ششم که در دست تدوین است، گنجانده شود.
وی اعلام کرد: انتظار می رود این برنامه با همه جزییاتش در 5 سال آینده کاربردی شود و بتوان سطح زیر کشت باغ های ارگانیک کشور را تا پایان برنامه ششم به 200 هزار هکتار رساند.
اصغرزاده با بیان اینکه تولید اقتصادی و به صرفه لازمه ادامه تولید است، اضافه کرد: مصرف همزمان کودهای آلی و بیولوژیک متناسب با رشد علمی می تواند نیاز کشور را تامین کند.
حجم بالای تولید، رسالت وزارت کشاورزی
نماینده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه حمایت از محصول های ارگانیک مسائل متنوعی را شامل می شود، اظهار کرد: یکی از بحث ها بازاریابی است که ربطی هم به ارگانیک بودن یا نبودن ندارد که در تمام زمینه های بازاریابی مشکل وجود دارد.
جهانفر دانشیان ادامه داد: مهم ترین وظیفه وزارت جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی است و در این میان ورود جدی به مقوله ارگانیک به طوری که بتواند غذای مورد نیاز جامعه را به طور کامل تامین کند یک پروسه زمان بر است.
وی خاطرنشان کرد: در واقع ارگانیک یک بحث علمی است که بر مبنای آن تمام نیاز مزرعه باید از خود آن تامین شود و در تولید آن نباید از کود و سموم شیمیایی استفاده کرد.
دانشیان افزود: یک درصد از زمین های کشاورزی دنیا در ایران وجود دارد و از سوی دیگر ما با مشکل تامین آب روبه رو هستیم. باید در گام نخست کشاورزی از لحاظ تکنولوژی به روز شود و از سیستم های گلخانه ای و آبیاری قطره ای بهره مند شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال های دورتر ما هیچ گونه اطلاعی از تاثیر کودها و سم هایی که استفاده می شد نداشتیم، عنوان کرد: اما از 15 سال پیش این روند رو به تغییر گذاشت و این مسائل اکنون کنترل می شود، در بخش ارگانیک هم نباید این گونه تصور کرد که تمام بار به دوش وزارت جهاد کشاورزی است بلکه دانشگاه ها در زمینه تحقیقاتی باید وارد میدان شوند.
وی از برنامه ریزی برای ورود دانشگاهیان به این بخش خبر داد و اضافه کرد: برای ارائه استانداردهای ارگانیک نیز باید سعی کرد که به طور گروهی این استانداردها را اخذ کرد و اکنون برای خراسان و سیستان عملی شده است.
دانشیان تاکید کرد: باید به فکر بازارهای آینده بود و برنامه ریزی دقیق و جامعی در این خصوص داشت.
ضرورت برنامه ریزی
کارشناس زراعت وزرات جهاد کشاورزی نیز گفت: حدود 2 سال است که کودهای وارداتی و داخلی را پالایش کرده و وزارت بهداشت هم در این زمینه کمک هایی انجام داده است تا محصول سالم تولید شود.
حسن خدنگی ادامه داد: باید با برنامه ریزی برای تولید ارگانیک سطح تولید این محصول از یک درصد بیشتر شود که نیازمند همکاری تمام ارگان ها با یکدیگر است.
خدنگی با بیان اینکه انجمن ارگانیک هر برنامه ای داشته باشد حمایت خواهیم کرد، اضافه کرد: ما در زمینه تولید ارگانیک برنامه خاصی نداشته و دنبال این هستیم که تولید محصولات سالم توسعه پیدا کند.
درد دل تولیدکنندگان
در ادامه این نشست رحمانی، یکی از تولیدکنندگان ارگانیک کشور با اشاره به اینکه 14 سال است که تولید ارگانیک داشته و در تمام این سال ها هیچ گونه حمایتی نشده است، عنوان کرد: در این میان فقط انجمن ارگانیک حامی ما بوده است و سازمان میادین میوه و تره بار نیز غرفه هایی را به محصول های ارگانیک اختصاص داده است.
وی عمده مشکل در تولید ارگانیک را میزان سرمایه در گردش عنوان کرد و افزود: نیازمند تجهیزات کشاورزی هستیم و این در حالی است که هیچ تبلیغاتی نیز در راستای شناساندن محصولات ارگانیک به مردم صورت نمی گیرد.
بارانی، تولیدکننده و صادرکننده پسته نیز درباره فعالیت های ارگانیک خود گفت: 11 سال است که پسته ارگانیک تولید می کنیم و از اتحادیه اروپا تائیدیه داریم. در همین راستا کارخانه بهره برداری را نیز در باغ احداث کرده ایم تا زمان برداشت تا فرآوری به 2 ساعت برسد.
نظر کارشناس
فریدون گل افرا به عنوان یک کارشناس گفت: اگر می خواهیم به سوی تولید ارگانیک حرکت کنیم باید ابتدا آن را از آلودگی ها دور کرد.
وی افزود: باید تولید در کنار بازاریابی و فروش به موازات هم پیش بروند. راه مبارزه با آفات،
گل افرا ادامه داد: سم پاشی های غیر استاندارد شده است که این خیلی اثر بدی دارد.
این کارشناس عنوان کرد: وزارت کشاورزی تمرکز خود را بر کمیت تولید گذاشته و برای رسیدن به آن کود و سم شیمایی تجویز و برای آن یارانه پرداخت می کند که در نهایت به تخریب آب و خاک انجامیده است.
وی ادامه داد: 20 سال طول می کشد تا ضررهای ناشی از مصرف این مواد به آب و خاک ترمیم شود و در چنین شرایطی اگر از بذرهای پیشرفته استفاده نکنیم بهتر است.
گل افرا بیان کرد: با توسعه کشاورزی صنعتی سالانه 40 میلیارد تن خاک در نتیجه شخم زدن ها جابه جا می شود، 70 میلیارد لیتر گازوئیل می سوزد و اگر همین طور پیش برویم خاک های حاصلخیز نابود خواهد شد.
نشست توسعه کشاورزی ارگانیک و چالش های فراروی این صنعت در آخرین روز هفته ارگانیک و در محل نمایشگاه بوستان گفت و گو برگزارشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 8599 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۴ دي بازدید: 3542 ساعت: 11:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قوانین طلایی برای غذا خوردن این هفت قانون طلایی، قوانینی است که همه متخصصان تغ...

  ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟ پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های م...

  هر روز شلغم بخورید شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طرز تهیه ی املت قارچ در مایکروویو ترکیب تخم مرغ با مواد غذایی مختلف، املت های متنوع و متفاوتی را به وجود می آورد که عموما بسیار پر طرفدارند.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»
حد مجاز مصرف ویتامین D اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.
چگونه یک شماره رند در موفقیت شما اثر می گذارد؟ پایگاه خبری لقمه: در عصر جدید با وجود پیشرفت‌هایی که در اپراتورهای تلفن همراه به وجود آمده، هنوز هم افراد علاقه‌مند به داشتن یک سیم کارت رند هستند! عدهه ای معتقدند این شماره های رند مزایای فراوانی به همراه خواهد داشت. در این مطلب کاربردها و فواید سیم کارت با شماره رند را بررسی خواهیم کرد.