اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری


پایگاه خبری لقمه: معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران از اعطای تسهیلات 10 تا 20 میلیارد ریالی به پروش ماهیان خاویاری برای حفظ و بازسازی ذخایر به متقاضیان در استان های گیلان، مازندران و گلستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «حسین عبدالحی» روز دوشنبه در گفت و گویی افزود: با توجه به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری، به دنبال تکثیر طبیعی و توسعه این گونه از ماهیان ارزشمند دریای خزر هستیم.

وی اظهار داشت: به همین منظور طی قراردادی بین سازمان شیلات ایران و بنیاد مستضعفان قرار شد در مرحله اول این تسهیلات به 100 مزرعه پرورش ماهی در سه استان مذکور تخصیص یابد و در صورت استقبال به متقاضیان بیشتری تعلق می گیرد.
 
معاون سازمان شیلات با بیان اینکه این تسهیلات دارای بهره کمتر از 10 درصد است، تصریح کرد: متقاضیان تسهیلات مورد نظر را می توانند از بانک سینا دریافت کنند که این میزان تسهیلات بستگی به ظرفیت تولید دارد.
این مقام مسئول گفت: در واقع بچه ماهی مورد نیاز واحدهای پرورش ماهیان خاویاری از طریق سازمان شیلات ایران و تسهیلات مورد نظر از طریق بنیاد مستضعفان در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
 
وی اضافه کرد: این تسهیلات برای استخرهای پرورش ماهی معمولی است و تلاش داریم امسال بچه ماهی خاویاری تامین و در اختیار بخش خصوصی برای یرورش ماهی در قفس بگذاریم.
وی خاویار و گوشت ماهیان خاویاری را ارزشمند دانست و اضافه کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری بیش از 300 تا 350 هزارریال است.
به گفته وی، ماهیان خاویاری شامل پنج گونه فیل ماهیان، تاس ماهی ایرانی، تاس ماهی روس، شیب و اوزون برون است.
 
عبدالحی افزود: برای حفظ و بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری در سال 1384 دو گونه جدید ماهیان خاویاری تحت عنوان گونه های سیبری و استرلیاد از مجارستان وارد کشور شده بود.
وی بیشترین رشد ماهیان خاویاری را مربوط به فیل ماهی دانست و اظهارداشت: البته ماهی سیبری طی مدت پنج سال و زودتر از سایر گونه ها به خاویار می رسد.
معاون توسعه آبزی پروری گفت: کمیسیون منابع زنده دریای خزر اواخر آبان ماه جاری در باکو برگزار می شود که حسن صالحی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در این مراسم حضور خواهند داشت و به نظر می رسد طبق سیاست های کلان ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری ادامه پیدا کند.
 
در سی و چهارمین اجلاس کمیسیون منابع زنده دریای خزر که با حضور نمایندگان شیلاتی پنج کشور حاشیه دریای خزر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در دی ماه سال 2013 (سال 1392) در شهر آستاراخان روسیه برگزار شده بود، هیات جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد: کارگروه تکثیر و پرورش و رهاسازی ماهیان خاویاری و کارگروه یکسان سازی و هماهنگ سازی روش های پژوهشی نیز در این خصوص ایجاد و اطلاعات کشورها درباره وضعیت آبزیان دریای خزر توسط دبیرخانه چاپ و منتشر شود.
بنابراین گزارشی از تمام کشورهای حاشیه دریای خزر درباره وضعیت بهره برداری از ذخایر ماهیان خاویاری در سال 2013 ارائه و تصمیم گرفته شد، در سال 2014 به بعد به مدت پنج سال صید تجاری ماهیان خاویاری دریای خزر همچنان ممنوع باشد.
 
به گفته رئیس سازمان شیلات ایران، پیش بینی می شود امسال بیش از سه تن خاویار پرورشی و 2 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در واحدهای پرورش این گونه ماهی تولید شود.
وی میزان تولید بخش آبزیان در سال پایانی برنامه ششم را 10 هزار تن گوشت و 10 تن خاویار ذکر کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال سه تن خاویار و 2 هزار و 500 تن گوشت ماهی تولید شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13374 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان بازدید: 2645 ساعت: 2:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
5 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
7 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن
8 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
9 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
10 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
11 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

  درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌...

  لاغری و عمر بیشتر با روزی یک مشت آجیل متخصصان تغذیه و سلامت در انگلیس می‌گویند: افرادی ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان یکی از مرسوم‌ترین رسم‌های ماه محرم و صفر، پخش کردن غذای نذری است. پختن نذری هم فقط محدود به ایران و ما ایرانی‌ها نمی‌شود بلکه خیلی از مسلمانان جهان در این ماه‌ها رسم تهیه غذای نذری دارند.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
این 10 نوع خوراکی شما را از رفتن به دندان پزشک بی نیاز می کنند پایگاه خبری لقمه: مسواک زدن و نخ دادن کشیدن؛ دو راهکار مرسوم برای محافظت از دندان ها هستند؛ اما فکر می کنید استفاده از همین دو شیوه به تنهایی می تواند سلامت دندان های ما را تضمین کند؟ روشن است که پاسخ چنین سؤالی منفی است، برای داشتن دندان هایی سفید و سالم که لبخندی زیبا را به ما هدیه می دهند باید تغییراتی در سبک زندگی و به خصوص رژیم غذایی ایجاد کرد. بنابراین، اگر می خواهید مخارج سرسام آور دندان پزشکی را تجربه نکنید و به صورتی طبیعی دندان هایی سالم داشته باشید، گزارش ما را دنبال کنید تا با خوراکی هایی که تأثیری بی نظیر در حفظ سلامت دندان دارند آشنا شوید.
رژیم غذایی ویژه دوران بارداری شرایط بدنی و وضعیت تغذیه ای مادر در دوران قبل و در حین بارداری می تواند بسیار مهم باشد و در انتها به یک بارداری خوب منجر شود، که یکی از تصمیم های صحیح این است که خانم ها در قبل از بارداری وضعیت بدنی خود را اصلاح کنند.