اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری


پایگاه خبری لقمه: معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران از اعطای تسهیلات 10 تا 20 میلیارد ریالی به پروش ماهیان خاویاری برای حفظ و بازسازی ذخایر به متقاضیان در استان های گیلان، مازندران و گلستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «حسین عبدالحی» روز دوشنبه در گفت و گویی افزود: با توجه به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری، به دنبال تکثیر طبیعی و توسعه این گونه از ماهیان ارزشمند دریای خزر هستیم.

وی اظهار داشت: به همین منظور طی قراردادی بین سازمان شیلات ایران و بنیاد مستضعفان قرار شد در مرحله اول این تسهیلات به 100 مزرعه پرورش ماهی در سه استان مذکور تخصیص یابد و در صورت استقبال به متقاضیان بیشتری تعلق می گیرد.
 
معاون سازمان شیلات با بیان اینکه این تسهیلات دارای بهره کمتر از 10 درصد است، تصریح کرد: متقاضیان تسهیلات مورد نظر را می توانند از بانک سینا دریافت کنند که این میزان تسهیلات بستگی به ظرفیت تولید دارد.
این مقام مسئول گفت: در واقع بچه ماهی مورد نیاز واحدهای پرورش ماهیان خاویاری از طریق سازمان شیلات ایران و تسهیلات مورد نظر از طریق بنیاد مستضعفان در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
 
وی اضافه کرد: این تسهیلات برای استخرهای پرورش ماهی معمولی است و تلاش داریم امسال بچه ماهی خاویاری تامین و در اختیار بخش خصوصی برای یرورش ماهی در قفس بگذاریم.
وی خاویار و گوشت ماهیان خاویاری را ارزشمند دانست و اضافه کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری بیش از 300 تا 350 هزارریال است.
به گفته وی، ماهیان خاویاری شامل پنج گونه فیل ماهیان، تاس ماهی ایرانی، تاس ماهی روس، شیب و اوزون برون است.
 
عبدالحی افزود: برای حفظ و بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری در سال 1384 دو گونه جدید ماهیان خاویاری تحت عنوان گونه های سیبری و استرلیاد از مجارستان وارد کشور شده بود.
وی بیشترین رشد ماهیان خاویاری را مربوط به فیل ماهی دانست و اظهارداشت: البته ماهی سیبری طی مدت پنج سال و زودتر از سایر گونه ها به خاویار می رسد.
معاون توسعه آبزی پروری گفت: کمیسیون منابع زنده دریای خزر اواخر آبان ماه جاری در باکو برگزار می شود که حسن صالحی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در این مراسم حضور خواهند داشت و به نظر می رسد طبق سیاست های کلان ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری ادامه پیدا کند.
 
در سی و چهارمین اجلاس کمیسیون منابع زنده دریای خزر که با حضور نمایندگان شیلاتی پنج کشور حاشیه دریای خزر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در دی ماه سال 2013 (سال 1392) در شهر آستاراخان روسیه برگزار شده بود، هیات جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد: کارگروه تکثیر و پرورش و رهاسازی ماهیان خاویاری و کارگروه یکسان سازی و هماهنگ سازی روش های پژوهشی نیز در این خصوص ایجاد و اطلاعات کشورها درباره وضعیت آبزیان دریای خزر توسط دبیرخانه چاپ و منتشر شود.
بنابراین گزارشی از تمام کشورهای حاشیه دریای خزر درباره وضعیت بهره برداری از ذخایر ماهیان خاویاری در سال 2013 ارائه و تصمیم گرفته شد، در سال 2014 به بعد به مدت پنج سال صید تجاری ماهیان خاویاری دریای خزر همچنان ممنوع باشد.
 
به گفته رئیس سازمان شیلات ایران، پیش بینی می شود امسال بیش از سه تن خاویار پرورشی و 2 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در واحدهای پرورش این گونه ماهی تولید شود.
وی میزان تولید بخش آبزیان در سال پایانی برنامه ششم را 10 هزار تن گوشت و 10 تن خاویار ذکر کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال سه تن خاویار و 2 هزار و 500 تن گوشت ماهی تولید شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13374 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان بازدید: 2392 ساعت: 2:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
2 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
3 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن
4 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
5 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
6 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
7 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور
8 چینی ها دریای جنوب را خالی از ماهی کردند ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
9 با خوردن این ماهی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
10 10 مجموعه تور پرورش ماهی در قفس تجاری سازی شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
11 افزایش 12 درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی ایران در نیمه نخست امسال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نگذارید بدنتان ترشی بیندازد حالت اسیدیته بدن را با pH زیر 7 خون تعریف می‌کنند؛...

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

  اثر چای سبز وسیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده پایگاه خبری لقمه: گیاه کاملیا سیننسیس که چای را از...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت