معاون وزیر جهاد کشاورزی:
برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم


پایگاه خبری لقمه: رییس سازمان شیلات گفت: تقویت مشاغل خُرد با رویکرد حفاظت از محیط زیست و تشکیل زنجیره ارزش در بخش صید و صیادی و آبزی پروری با هدف اقتصادی کردن این فعالیت ها در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نبی اله خون میرزایی در حاشیه وبینار گرامیداشت روز جهانی شیلات که با حضور کارشناسان، دانشگاهیان، بخش تحقیقات شیلاتی و بهره برداران با شعار توسعه آبزی پروری و حمایت از صید خرد برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: امسال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جهانی شیلات با عنوان حمایت از مشاغل خُرد شیلاتی و با تمرکز بر فعالیت های آبزی پروری معیشتی و صیادی خرد نامگذاری شده و ما برای تقویت این مشاغل، رفع موانع تولید و پایداری آن برنامه ریزی می کنیم.
 
وی افزود: سازمان ملل متحد در زمینه کشاورزی، برنامه توسعه روستایی اش را بر سه رکن تامین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال و درآمدزایی در مناطق روستایی برای ریشه کن کردن فقر در این مناطق و حفظ منابع طبیعی و محیط زیست استوار کرده است.
 
خون میرزایی با بیان این که مشاغل خرد شیلاتی در حوزه صید و صیادی شامل فعالیت در رده های قایق و لنج می شود، اظهار داشت: در حال حاضر از ناوگان ۱۱ هزار و ۵۳۹ فروندی صیادی، بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ فروند در رده قایق و لنج فعالیت می کنند.
 
وی ادامه داد: حدود ۸ هزار فروند قایق و ۳۴۸۰ فروند لنج صیادی در آب های کشور فعالیت می کنند که از ۷۱۵ هزار تن صید کشور حدود ۶۸۱ هزار تن معادل حدود ۹۵ در کل صید را به خود اختصاص می دهند.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در کشور بیش از ۱۳۶ هزار نفر معادل حدود ۹۷.۸ درصد از کل شاغلان در حوزه صیادی در رده های قایق و لنج مشغول به کارند.
 
وی اضافه کرد: یکی از برنامه های ما ساماندهی صیادی و صید و صیادی مسولانه با نگاه حفظ محیط زیست و حفظ ذخایر آبی است.
 
خون میرزایی با اذعان به این که فعالیت قایق های بی هویت که بدون مجوز صید فعالیت می کنند، مهمترین دغدغه ما و جامعه صیادی در نوار ساحلی به ویژه در آب های جنوبی کشور هستند، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار قایق بدون مجوز مشغول صید هستند که باید ساماندهی شوند.
 
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش های موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، ذخایر آبزیان به علت بهره برداری بیش از حد در معرض آسیب هستند و رویکرد سازمان شیلات در مشاغل خُرد، بهره برداری مناسب و پاسداری و حفاظت از ذخایر آبی است.
 
رییس سازمان شیلات ایران بازسازی ذخایر، ارتقای سطح مهارت صیادان، آموزش و ترویج روش های نوین صیادی، ارایه تسهیلات و ارتقای سطح مسولیت پذیری و صید مسولانه را از جمله رویکردهای این سازمان برشمرد.
 
وی درباره آبزی پروری خُرد نیز گفت: از ۵۵۳ هزار تن تولید در بخش آبزی پروری، بیش از ۶۰ هزار تن معادل حدود ۱۱ درصد مربوط به آبزی پروری خرد است.
 
خون میرزایی افزود: آبزی پروری خرد باید با احداث و ترویج مزارع الگویی در مناطق مختلف کشور و انتقال دانش و فناوری توسعه پیدا کند و لازم است این مزارع برای دریافت تسهیلات بانکی و سایر حمایت ها، شناسنامه دار شوند.
 
وی اذعان داشت: سال گذشته در حوزه تولید در بخش آبزی پروری حدود ۹۲.۵ درصد هدف برنامه ششم توسعه محقق شد، اما امسال آبزی پروری تحت تاثیر خشکسالی و کرونا خواهد بود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14497 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان بازدید: 1592 ساعت: 8:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
5 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
7 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن
8 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
9 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
10 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 خوردنی كاهش‌دهنده درد پنج ماده غذایی در كاهش التهاب و درد در تمام بدن مؤ...

  برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، به ارایه توصیه ه...

  اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو پایگاه خبری لقمه: طبق اعلام روابط عمومی سازمان دام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
لاغری شکم، با کمک دکتر اوز! داشتن یک شکم صاف دست‌یافتنی است؛ به شرطی که فوت و فن‌هایش را بدانید! در ادامه مطلب، سؤالات و پاسخ‌هایی را خواهید دید که توسط دکتر مهمت اوز طراحی شده است و به این ترتیب در راه کوچک کردن شکم خود متوجه اشتباه‌هایتان خواهید شد و البته با نکته‌هایی طلایی آشنا می‌شوید که می‌توانید از آنها برای کوچک کردن شکمتان استفاده کنید.
کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! پایگاه خبری لقمه: گزارش های میدانی و هشدارهای متخصصین عفونی، حکایت از این واقعیت دارد که موارد ابتلا به HIV در کشور به سرعت در حال افزایش است.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.