زلزله زدگان حتی الامکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند


پایگاه خبری لقمه: مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه در خصوص توصیه های بهداشتی تغذیه ای به زلزله زدگان گفت: زلزله زدگان حتی الامکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر زهرا عبداللهی گفت: با توجه به نیاز تنوع مصرف مواد غذایی، از كنــسروهای مخـتلف و مـناسب ( لوبیا، عدس، تن ماهی و .....) و ترجیحا از کنسروها بر پایه حبوبات مثل کنسرو لوبیا و عدس استفاده شود.

وی افزود: در این شرایط از انواع کمپوت ها می توان به جای میوه ها استفاده کرد، از کنسروها و کمپوت های آسیب دیده (قوطی کج شده، سوراخ شده، بادکرده) به هیچ وجه استفاده نشود، از مواد غذایی بسته بندی شده که بسته های آنها آسیب دیده اجتناب شود.

وی بیان کرد: از مواد غذایی بسته بندی شده که دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای است توزیع شود تا افراد پر خطر با آگاهی و با درنظر گرفتن حداقل قند، نمک و چربی استفاده کنند، قبل از تهیه و مصرف غذاهای کنسرو شده حتما به تاریخ تولید و انقضاء آن دقت شود.

وی افزود: در ماه های سرد توام با بارندگی، مواد غذایی را از انجماد باید محافظت كرد و مواد غذایی خشک را از رطوبت حفظ کرد.

دکتر عبداللهی افزود: ازنگهداری غذاهای پخته شده درچادر جدا" خودداری شود. در صورت سرد بودن هوا (دمای پایین تر از 4+ درجه سانتی گراد) مواد غذایی باقیمانده را در هوای سرد بیرون نگهداری كنید.

وی بیان داشت: زلزله زدگان گوشت چرخ شده به هیچ وجه نگهداری نكنند، غذای پرانرژی، قاشق و نی برای معلولین فراهم شود و از مصرف غذاهای کپک زده، ترشیده، آلوده به حشرات خودداری شود.

وی افزود: تخم مرغ با پوسته سالم را می توان در شرایط معمولی نگهداری كنید و در صورت گرم بودن هوا، بهتر است در عرض 15 روز مصرف شود. برای پیشگیری از سوء تغذیه مادران باردار و كودكان زیر دو سال باید مكمل های آهن و مولتی ویتامین مینرال براساس دستورالعمل در اختیار آنان قرار گیرد.

دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: در برنامه ریزی تغذیه همگانی باید نیازهای اضافی زنان باردار و شیرده مد نظر قرار گیرد. برای كودك زیر 2 سال به ازای هر دو روز یك بسته غذای كمكی آماده تهیه شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: واكسیناسیون كودكان مطابق جدول واكسیناسیون به موقع باید انجام شود. زمانی که غذاهای پخته شده در دمای اتاق سرد شوند، باکتری ها شروع به رشد می کنند و هر چه زمان مصرف به تعویق افتد خطر افزایش می یابد لذا غذاهای پخته شده هر چه سریعتر باید مصرف شوند.

وی افزود: مواد غذایی پخته شده تا زمانیكه هنوز گرم هستند خورده شوند و غذای از قبل آماده شده مجدداً بطور كامل گرم شود. مواد غذایی بصورت پوشیده نگهداری شوند. قبل از آماده كردن غذای كمكی و غذا دادن به بچه، دستهایشان را بشویید سبزی و میوه های خام را قبل از مصرف بایستی به دقت شسته و سالم سازی کنید.

عبداللهی ادامه داد: برای استفاده از میوه و سبزیجات قبل از مصرف باید پوست کنده شوند. قبل از تهیه و قبل از سرو غذا می بایست دست ها شسته شود مخصوصاً بعد از استفاده از توالت و تعویض لباس بچه و بعد از دست زدن به حیوانات باید دست ها شسته شود.

وی افزود: ترجیحا" از خرما و كشمش به مقدار کم بجای قند در كنار چای استفاده كنید. سعی شود از خرماهای بسته بندی در احجام کوچک توزیع شود. مصرف میوه، سبزی تازه ،شیرو لبنیات کم چرب استریلیزه و پاستوریزه توصیه می شود

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : روابط عمومی معاونت بهداشت

کد: 13481 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان بازدید: 2109 ساعت: 7:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مایعات در زمستان چقدر مهم است؟ در فصل زمستان نیز مصرف مقادیر کافی آب و مایعات را ...

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای کاهش سریع وزن برنامه روزانه بریزید اگر می خواهید به سرعت وزن خود را کم کنید و کمی لاغر شوید باید برای روزتان برنامه داشته باشید.
شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.
قرص‌های لاغری واقعا معجزه می‌كنند؟ این روزها بیشترین معضل بسیاری از افراد مسئله چاقی است‌، بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به جای تلاش برای بهتر زندگی‌كردن و از راه‌های منطقی به نتیجه رسیدن ره صد ساله را یك شبه طی كنند و هستند كسانی كه از این افراد به راحتی سوءاستفاده می‌كنند اما برای سود بیشتر آن‌ها اجازه ندهید تا از شما سوءاستفاده شود.