زلزله زدگان حتی الامکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند


پایگاه خبری لقمه: مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه در خصوص توصیه های بهداشتی تغذیه ای به زلزله زدگان گفت: زلزله زدگان حتی الامکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر زهرا عبداللهی گفت: با توجه به نیاز تنوع مصرف مواد غذایی، از كنــسروهای مخـتلف و مـناسب ( لوبیا، عدس، تن ماهی و .....) و ترجیحا از کنسروها بر پایه حبوبات مثل کنسرو لوبیا و عدس استفاده شود.

وی افزود: در این شرایط از انواع کمپوت ها می توان به جای میوه ها استفاده کرد، از کنسروها و کمپوت های آسیب دیده (قوطی کج شده، سوراخ شده، بادکرده) به هیچ وجه استفاده نشود، از مواد غذایی بسته بندی شده که بسته های آنها آسیب دیده اجتناب شود.

وی بیان کرد: از مواد غذایی بسته بندی شده که دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای است توزیع شود تا افراد پر خطر با آگاهی و با درنظر گرفتن حداقل قند، نمک و چربی استفاده کنند، قبل از تهیه و مصرف غذاهای کنسرو شده حتما به تاریخ تولید و انقضاء آن دقت شود.

وی افزود: در ماه های سرد توام با بارندگی، مواد غذایی را از انجماد باید محافظت كرد و مواد غذایی خشک را از رطوبت حفظ کرد.

دکتر عبداللهی افزود: ازنگهداری غذاهای پخته شده درچادر جدا" خودداری شود. در صورت سرد بودن هوا (دمای پایین تر از 4+ درجه سانتی گراد) مواد غذایی باقیمانده را در هوای سرد بیرون نگهداری كنید.

وی بیان داشت: زلزله زدگان گوشت چرخ شده به هیچ وجه نگهداری نكنند، غذای پرانرژی، قاشق و نی برای معلولین فراهم شود و از مصرف غذاهای کپک زده، ترشیده، آلوده به حشرات خودداری شود.

وی افزود: تخم مرغ با پوسته سالم را می توان در شرایط معمولی نگهداری كنید و در صورت گرم بودن هوا، بهتر است در عرض 15 روز مصرف شود. برای پیشگیری از سوء تغذیه مادران باردار و كودكان زیر دو سال باید مكمل های آهن و مولتی ویتامین مینرال براساس دستورالعمل در اختیار آنان قرار گیرد.

دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: در برنامه ریزی تغذیه همگانی باید نیازهای اضافی زنان باردار و شیرده مد نظر قرار گیرد. برای كودك زیر 2 سال به ازای هر دو روز یك بسته غذای كمكی آماده تهیه شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: واكسیناسیون كودكان مطابق جدول واكسیناسیون به موقع باید انجام شود. زمانی که غذاهای پخته شده در دمای اتاق سرد شوند، باکتری ها شروع به رشد می کنند و هر چه زمان مصرف به تعویق افتد خطر افزایش می یابد لذا غذاهای پخته شده هر چه سریعتر باید مصرف شوند.

وی افزود: مواد غذایی پخته شده تا زمانیكه هنوز گرم هستند خورده شوند و غذای از قبل آماده شده مجدداً بطور كامل گرم شود. مواد غذایی بصورت پوشیده نگهداری شوند. قبل از آماده كردن غذای كمكی و غذا دادن به بچه، دستهایشان را بشویید سبزی و میوه های خام را قبل از مصرف بایستی به دقت شسته و سالم سازی کنید.

عبداللهی ادامه داد: برای استفاده از میوه و سبزیجات قبل از مصرف باید پوست کنده شوند. قبل از تهیه و قبل از سرو غذا می بایست دست ها شسته شود مخصوصاً بعد از استفاده از توالت و تعویض لباس بچه و بعد از دست زدن به حیوانات باید دست ها شسته شود.

وی افزود: ترجیحا" از خرما و كشمش به مقدار کم بجای قند در كنار چای استفاده كنید. سعی شود از خرماهای بسته بندی در احجام کوچک توزیع شود. مصرف میوه، سبزی تازه ،شیرو لبنیات کم چرب استریلیزه و پاستوریزه توصیه می شود

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : روابط عمومی معاونت بهداشت

کد: 13481 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان بازدید: 2004 ساعت: 7:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
3 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
5 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
6 خبر مهم معاون پزشکیان درباره تامین دارو ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
7 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
10 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
11 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این میوه تابستانی شما را مقابل سرماخوردگی بیمه می کند همچنین میزان پتاسیم موجود در این میوه به میزان 240...

  چقدر سوسیس و کالباس می خورید؟ مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده که معادل یک عدد...

  دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آناناس مفید برای کاهش درد قاعدگی آناناس و شکلات تلخ برای کاهش درد دوران قاعدگی در زنان مفید هستند.
با خوراکی‌های سرطان‌زا آشنا شوید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطان‌ها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد.
تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.
نحوه برخورد با انواع مسمومیت ها مسمومیت‌های گوارشی از شایع‌ترین مسمومیت‌هاست كه می‌تواند ناشی از مصرف غذاهای فاسد، داروی اشتباه و یا بیش از حد، خوردن دارو به قصد خودكشی و... باشد.