مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید


پایگاه خبری لقمه: پژوهشگر طب سنتی گفت: نوشیدن چای سیاه پررنگ سلول‌های کلیه را بیش از حد تحریک و مواد معدنی مفید را از بدن خارج می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سلامتی کلیه‌ها نقش موثری در سلامتی فرد دارد و بسیاری از افراد مواد غذایی را مصرف می‌کنند یا رفتارهایی را انجام می‌دهند که به کلیه‌هایشان آسیب می‌رسانند.

 
آناتومی کلیه‌ها
 
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره آناتومی کلیه‌ها اظهار کرد: هر فرد ۲ کلیه در بدن دارد، کلیه‌ها از نظر ظاهری به شکل لوبیا هستند و در پهلوی چپ و راست قرار گرفته‌اند.
 
وی بیان کرد: کلیه‌ها هم مثل اندام‌های مهم دیگر بدن دارای اهمیت حیاتی هستند، هر چند افراد با یک کلیه هم می‌توانند زندگی کنند. هر کلیه حدود ۱۳ سانتی‌متر طول و هشت سانتی‌متر عرض دارد.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مهم‌ترین وظیفه کلیه‌ها در بدن پاکسازی و تصفیه خون از سموم است.
 
عظمایی درباره شگفتی‌های کلیه انسان تاکید کرد: هر انسان به طور متوسط حدود پنج لیتر خون در بدن دارد. البته این مقدار در افراد چاق و لاغر کمی تفاوت دارد. کلیه این مقدار خون را روزانه حدود ۴۰۰ بار تصفیه می‌کند، به عبارتی دیگر کلیه‌ها در هر ساعت حدود ۳۰ لیتر خون را تصفیه و سموم آن را خارج می‌کنند.
 
وی گفت: فیلتر‌هایی به نام نفرو‌ن، مواد زائد خون را خارج می‌کنند. در هر کلیه حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفرو‌ن وجود دارد. سموم خارج شده از کلیه‌ها با آبی که از صافی‌ها (فیلتر‌ها) می‌گذرد، با هم ترکیب می‌شوند و ادرار را به‌وجود می‌آورند. ادرار از درون لوله‌هایی به نام حالب (میز‌نای) عبور می‌کند و در مثانه جمع می‌شود. هنگامی که مثانه نیمه‌پر شود، سیستم عصبی مثانه فرمان خروج ادرار را می‌دهد، بنابراین وقتی فرد به دستشویی می‌رود، ادرار پایین می‌آید و از طریق لوله‌ای به نام پیشابراه از بدن خارج می‌شود.
 
چه بخوریم که کلیه‌هایی سالم داشته باشیم؟/ علائم بیماری‌ها در کلیه
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی، تصریح کرد: کلیه‌ها همچنین وظیفه تعادل در نگه‌داشتن مایعات در مواد معدنی بدن را بر عهده دارند. تیره شدن رنگ ادرار نشانه ازدیاد سموم و مواد زائد است، همچنین تیره شدن رنگ ادرار می‌تواند ناشی از کمبود آب و مایعات بدن باشد، رنگ ادرار  در شرایط عادی سفید یا زرد روشن است.
 
عظما‌یی اظهار کرد: کلیه‌ها علاوه بر تصفیه خون و حفظ تعادل مایعات بدن به هورمون‌هایی که از مغز به سمت کلیه فرستاده می‌شوند نیز واکنش نشان می‌دهند. کلیه‌ها همچنین سبب فعال‌سازی ویتامین D در بدن و از این طریق مانع پوسیدگی استخوان‌ها می‌شوند. یکی از کار‌های کلیه در زمان گرسنگی و تشنگی طولانی، به ویژه در ماه رمضان است که با ساخت قند‌خون به کبد کمک می‌کند تا شخص گرسنگی و تشنگی را تحمل کند.
 
وی گفت: کلیه‌ها وظیفه ترشح ۲ آنزیم به نام‌های ر‌نین و اریتروپوئیتین را بر عهده دارند. ر‌نین فشار خون را افزایش می‌دهد و سبب تصفیه خون می‌شود، اگر آنزیم اریتروپوئیتین ترشح نشود یا کم ترشح شود، انسان دچار کم‌خونی حاد می‌شود و سلول‌های مغز استخوان از فعالیت باز می‌ایستند. سلول‌های انسان زمانی در مغز استخوان فعال می‌شوند و ساختن گلبول‌های قرمز و پلاکت را آغاز می‌کنند که آنزیم اریتروپوئیتین به آن‌ها برسد.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: اگر اختلال در ترشح آنزیم اریترو‌پوئیتین به وجود بیاید، فرد دچار کم‌خونی، رنگ پریدگی، ضعف شدید بدن، پف کردن صورت و کم‌اشتهایی می‌شود. طبق گفته امام رضا (ع) اگر کلیه‌ها در سلامت باشند فرد نیز احساس شادی و نشاط می‌کند.
 
 
 علائم بیماری‌ها در کلیه
 
عظمایی اظهار کرد: از علائم بیماری‌ها در کلیه می‌توان به درد ناحیه پهلوها و پشت به ویژه اگر با تهوع و استفراغ همراه باشد اشاره کرد.
 
 از دیگر علائم بیماری‌ها در کلیه‌ها تغییر رنگ ادرار به ویژه قرمز و تیره شدن ادرار، کشیده شدن درد از پشت پهلو به سمت پایین شکم و مجاری ادراری، پف زیر چشم‌ها و فشار خون بالا است که فشار خون بالا می‌تواند به علت وجود اسید اوریک در خون باشد. فشار خون عصبی نیز در مواقع عصبانیت و هیجان ایجاد می‌شود که مربوط به غده فوق کلیوی و ناشی از افزایش آدرنالین است.
 
نقش تغذیه در سلامتی کلیه ها
 
وی افزود: از بیماری‌های کلیه می‌توان به سنگ کلیه، کیست کلیه، تنبلی کلیه‌ها، فشار خون، عفونت مجاری ادراری، تومورهای کلیه و نفریت (التهاب کلیه‌ها) اشاره کرد.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره نقش تغذیه در سلامتی کلیه‌ها عنوان کرد: تغذیه صحیح و مصرف مواد معدنی و مایعات سالم تأثیر بسزایی در سلامتی کلیه‌ها دارد.مصرف نمک، غذاها و مایعات ناسالم و همچنین استفاده خودسرانه از داروهای شیمیایی نیز می‌تواند سلامت کلیه‌ها را به خطر بیندازد.
 
 
 مواد غذایی مفید برای کلیه‌ها
 
عظمایی بیان کرد: از جمله مواد غذایی مفید برای کلیه‌ها می‌توان به آب سالم، به ویژه آب چشمه اشاره کرد، بنابراین افراد وقتی به مکانی می‌روند که مشکوک به آلوده بودن آب هستند، باید چند قطره لیموترش یا سرکه به آب اضافه کنند تا ضدعفونی شود.
 
 سیب درختی، کاهو، خیار، مغز بادام، لیموترش تازه، روغن زیتون بودار، انجیر، برگه زردآلو، جوانه گندم، عسل، سیاه دانه، عرق خارشتر، خارخاسک، کرفس و سبزیجات تازه نیز از جمله مواد غذایی مفید برای کلیه‌ها هستند.
 
موادغذایی مضر برای کلیه‌ها
 
وی تأکید کرد: نوشیدن چای سیاه پررنگ برای سلامتی کلیه‌ها بسیار مضر است، زیرا مصرف چای سیاه پررنگ موجب می‌شود که سلول‌های اپی تلیال کلیه بیش از حد تحریک شوند. در نتیجه ادرار افزایش پیدا می‌کند و با ازدیاد ادرار املاح و موادمعدنی مفید بدن نیز از طریق ادرار دفع می‌شوند.
 
عظمایی یادآور شد: از دیگر موادغذایی مضر برای کلیه‌ها می‌توان به مصرف بیش از حد موادغذایی سرخ‌کردنی، غذاهای ساندویچی، ادویه‌جات تند، نمک زیاد، آب یخ، ترشیجات، نان خامه‌ای، شیرینی‌های قنادی، رب صنعتی، موادغذایی کنسرو شده و انواع سس‌های تند اشاره کرد. استعمال سیگار و مشروبات الکلی نیز سبب به خطر افتادن سلامتی کلیه‌ها می‌شود؛ افراد باید توجه داشته باشند که نوشیدن آب یخ به خصوص زمانی که فرد بر اثر فعالیت زیاد عرق کرده، بسیار مضر است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13531 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر بازدید: 3098 ساعت: 10:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
3 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
4 یشترین افزایش قیمت موادغذایی در ۹ سال اخیر انگلستان ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت
5 آیا زنجیره تامین موادغذایی تهدید می شود؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
6 زمان آلودگی هوا با این موادغذایی بدنتان را سم زدایی کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
7 7 مواد غذایی که در درمان کبد چرب مؤثر اند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
8 خوراکی‌های مفید برای افزایش قدرت باروری زنان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
9 افزایش 12 درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی ایران در نیمه نخست امسال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
10 آیا نظارت کافی‌ بر سلامت موادغذایی‌ هست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  تاثیر تغذیه بر تقویت میل جنسی وقتی در مورد سلامت جنسی صحبت می‌شود، پای مسائل زیا...

  وقتی مواد غذایی قاتلند! گاهی خوراكی خریداری شده از نظر ظاهری کیفیت بالایی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ژاپنی بخورید، مدیترانه‌ای زندگی کنید! عادت‌های سالم غذایی که در برخی مناطق مختلف این کره خاکی مرسوم هستند، می‌توانند در خانه هر یک از شما هم سلامت را به ارمغان بیاورند.
کاهش احساس گرسنگی با ورزش متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که برخلاف یک باور غلط عمومی ورزش کردن نه تنها باعث افزایش اشتها نمی‌شود بلکه همچنین می‌تواند احساس گرسنگی را سرکوب کند.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.