پایان مرحله اول برنامه "سلامت غذا"، امسال


پایگاه خبری لقمه: رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در صورت حمایت لازم و تجهیز دانشگاه‌های اصلی، انقلاب بزرگی در رصد سموم مواد غذایی اتفاق خواهد افتاد، در عین حال بر لزوم تجهیز آزمایشگاه‌های غذا و دارو به روش‌های تست سریع و غربالگری تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر بهرام دارایی گفت: با امکاناتی که در اختیار داریم و همچنین امکاناتی را که حسب استانداردهای روز دنیا و در واقع بروز شدن دستگاه‌ها تهیه خواهیم کرد، سلامت مواد غذایی را در همه وجوه تضمین خواهیم کرد و بی‌تردید این تضمین نیاز به آموزش، فناوری و هماهنگی دارد.

 
وی افزود: سامانه LIMS  آزمایشگاهی یا همان سیستم یکپارچه آزمایشگاهی در هماهنگی‌ها به ما کمک می‌کند. در این زمینه حدود ۲۰۰ ازمایشگاه فعال و تایید شده وجود دارد که در این سامانه وارد شده‌اند.
 
دارایی ادامه داد: تمامی درخواست‌ها از طریق سامانه آزمایشگاهی LIMS صورت می‌گیرد، تمامی پرونده‌ها از طریق همین سامانه ایجاد می‌شود و در مرحله بعد تمامی واحدهای تولیدی کشور اعم از دارو و غذا به سیستم LIMS متصل می‌شوند و می‌توانند مراحل آزمون‌هایی که صورت می‌گیرد را مشاهده کنند. به این ترتیب کنترل‌ها و رصد خوبی بر روی داروها و محصولات غذایی صورت خواهد گرفت.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از قابلیت‌های این سیستم آن است که تماس کارشناس با ارباب رجوع قطع و ورود نمونه به آزمایشگاه‌ها به صورت محرمانه خواهد بود و کسی اطلاعی از جرئیات نمونه‌ها نخواهد داشت.
 
دارایی ادامه داد: در برنامه سلامت غذا تا جایی پیش رفتیم که مرحله اول آن در سالجاری به پایان می‌رسد و در این زمینه از بسیاری از آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی بازدید کرده‌ام.
 
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی عنوان کرد: در دنیا ۳ هزار آلاینده رصد می‌شود و زمان می‌برد تا کشور ما به این آمار برسد؛ ولی همین اقداماتی که هم انجام می‌دهیم کار بسیار بزرگی است و هم اکنون در آزمایشگاه مرجع ۵۰۰ آلاینده به صورت همزمان اندازه گیری می‌شود. در صورت حمایت‌های لازم، تا پایان سالجاری دانشگاه‌های اصلی را مجهز به سیستم های LC/MS  خواهیم کرد تا بتوانند این رصد را انجام دهند که انقلاب بزرگی در رصد باقیمانده سموم در مواد غذایی در کشور اتفاق خواهد افتاد.
 
دکتر دارایی گفت: تاکید دارم که تمام آزمایشگاه‌های کشور باید به روش‌های تست سریع و غربالگری مجهز شوند که در این صورت از خرید دستگاه‌های گران قیمت بی‌نیاز خواهیم شد.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در موضوع آموزش‌های بین‌المللی با سه مرکز مهم اروپایی ارتباط داریم و از خدمات آن‌ها در امنیت غذایی استفاده کرده‌ایم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13591 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر بازدید: 2621 ساعت: 1:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
9 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا پایگاه خبری لقمه: محققان ژاپنی اخیراً مزایای شناخت...

  چگونه از وارفتن كوفته تبریزی جلوگیری کنیم اگر اولین بارتان است که کوفته درست می کنید حتما با...

  بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید تب، سرفه، کیپ شدن بینی، عفونت ادراری، روماتیسم، نی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.
سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.
پاکسازی پوست با بخورهای گیاهی پاکسازی پوست با انواع بخورهای گیاهی یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای افرادی است که تمایلی به استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های شیمیایی ندارند.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟