پایان مرحله اول برنامه "سلامت غذا"، امسال


پایگاه خبری لقمه: رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در صورت حمایت لازم و تجهیز دانشگاه‌های اصلی، انقلاب بزرگی در رصد سموم مواد غذایی اتفاق خواهد افتاد، در عین حال بر لزوم تجهیز آزمایشگاه‌های غذا و دارو به روش‌های تست سریع و غربالگری تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر بهرام دارایی گفت: با امکاناتی که در اختیار داریم و همچنین امکاناتی را که حسب استانداردهای روز دنیا و در واقع بروز شدن دستگاه‌ها تهیه خواهیم کرد، سلامت مواد غذایی را در همه وجوه تضمین خواهیم کرد و بی‌تردید این تضمین نیاز به آموزش، فناوری و هماهنگی دارد.

 
وی افزود: سامانه LIMS  آزمایشگاهی یا همان سیستم یکپارچه آزمایشگاهی در هماهنگی‌ها به ما کمک می‌کند. در این زمینه حدود ۲۰۰ ازمایشگاه فعال و تایید شده وجود دارد که در این سامانه وارد شده‌اند.
 
دارایی ادامه داد: تمامی درخواست‌ها از طریق سامانه آزمایشگاهی LIMS صورت می‌گیرد، تمامی پرونده‌ها از طریق همین سامانه ایجاد می‌شود و در مرحله بعد تمامی واحدهای تولیدی کشور اعم از دارو و غذا به سیستم LIMS متصل می‌شوند و می‌توانند مراحل آزمون‌هایی که صورت می‌گیرد را مشاهده کنند. به این ترتیب کنترل‌ها و رصد خوبی بر روی داروها و محصولات غذایی صورت خواهد گرفت.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از قابلیت‌های این سیستم آن است که تماس کارشناس با ارباب رجوع قطع و ورود نمونه به آزمایشگاه‌ها به صورت محرمانه خواهد بود و کسی اطلاعی از جرئیات نمونه‌ها نخواهد داشت.
 
دارایی ادامه داد: در برنامه سلامت غذا تا جایی پیش رفتیم که مرحله اول آن در سالجاری به پایان می‌رسد و در این زمینه از بسیاری از آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی بازدید کرده‌ام.
 
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی عنوان کرد: در دنیا ۳ هزار آلاینده رصد می‌شود و زمان می‌برد تا کشور ما به این آمار برسد؛ ولی همین اقداماتی که هم انجام می‌دهیم کار بسیار بزرگی است و هم اکنون در آزمایشگاه مرجع ۵۰۰ آلاینده به صورت همزمان اندازه گیری می‌شود. در صورت حمایت‌های لازم، تا پایان سالجاری دانشگاه‌های اصلی را مجهز به سیستم های LC/MS  خواهیم کرد تا بتوانند این رصد را انجام دهند که انقلاب بزرگی در رصد باقیمانده سموم در مواد غذایی در کشور اتفاق خواهد افتاد.
 
دکتر دارایی گفت: تاکید دارم که تمام آزمایشگاه‌های کشور باید به روش‌های تست سریع و غربالگری مجهز شوند که در این صورت از خرید دستگاه‌های گران قیمت بی‌نیاز خواهیم شد.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در موضوع آموزش‌های بین‌المللی با سه مرکز مهم اروپایی ارتباط داریم و از خدمات آن‌ها در امنیت غذایی استفاده کرده‌ایم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13591 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر بازدید: 2423 ساعت: 1:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
2 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
5 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
8 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 بازگشت یک بیماری مسری به ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  در ناهار کودک خود تغییر ایجاد کنید محققان توصیه می‌کنند: ناهار فرزند خود را جذاب‌تر و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ پایگاه خبری لقمه: ذائقه ایرانی بادام بومی را بیشتر می پسندد و طعم بادام وارداتی را به رغم ظاهر زیباترش نمی پسندد. اما این همه ماجرا نیست و دلایل برتری بادام ایرانی نسبت به بادام وارداتی زوایای دیگری هم دارد.
زردچوبه با فیبروز مقابله می کند بسیاری از خواص درمانی زردچوبه شناخته شده است؛ به تازگی نیز متخصصان طب گیاهی، مصرف زردچوبه را برای درمان فیبروز توصیه کرده اند.
نکاتی در مورد حضور موفق در نمایشگاه های بین المللی اولین قدم برای ورود به بازارهای صادراتی و شناسایی مشتریان بین الملل، حضور در نمایشگاههای بین المللی در منطقه های شناسایی شده است.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.