پایان مرحله اول برنامه "سلامت غذا"، امسال


پایگاه خبری لقمه: رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در صورت حمایت لازم و تجهیز دانشگاه‌های اصلی، انقلاب بزرگی در رصد سموم مواد غذایی اتفاق خواهد افتاد، در عین حال بر لزوم تجهیز آزمایشگاه‌های غذا و دارو به روش‌های تست سریع و غربالگری تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر بهرام دارایی گفت: با امکاناتی که در اختیار داریم و همچنین امکاناتی را که حسب استانداردهای روز دنیا و در واقع بروز شدن دستگاه‌ها تهیه خواهیم کرد، سلامت مواد غذایی را در همه وجوه تضمین خواهیم کرد و بی‌تردید این تضمین نیاز به آموزش، فناوری و هماهنگی دارد.

 
وی افزود: سامانه LIMS  آزمایشگاهی یا همان سیستم یکپارچه آزمایشگاهی در هماهنگی‌ها به ما کمک می‌کند. در این زمینه حدود ۲۰۰ ازمایشگاه فعال و تایید شده وجود دارد که در این سامانه وارد شده‌اند.
 
دارایی ادامه داد: تمامی درخواست‌ها از طریق سامانه آزمایشگاهی LIMS صورت می‌گیرد، تمامی پرونده‌ها از طریق همین سامانه ایجاد می‌شود و در مرحله بعد تمامی واحدهای تولیدی کشور اعم از دارو و غذا به سیستم LIMS متصل می‌شوند و می‌توانند مراحل آزمون‌هایی که صورت می‌گیرد را مشاهده کنند. به این ترتیب کنترل‌ها و رصد خوبی بر روی داروها و محصولات غذایی صورت خواهد گرفت.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از قابلیت‌های این سیستم آن است که تماس کارشناس با ارباب رجوع قطع و ورود نمونه به آزمایشگاه‌ها به صورت محرمانه خواهد بود و کسی اطلاعی از جرئیات نمونه‌ها نخواهد داشت.
 
دارایی ادامه داد: در برنامه سلامت غذا تا جایی پیش رفتیم که مرحله اول آن در سالجاری به پایان می‌رسد و در این زمینه از بسیاری از آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی بازدید کرده‌ام.
 
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی عنوان کرد: در دنیا ۳ هزار آلاینده رصد می‌شود و زمان می‌برد تا کشور ما به این آمار برسد؛ ولی همین اقداماتی که هم انجام می‌دهیم کار بسیار بزرگی است و هم اکنون در آزمایشگاه مرجع ۵۰۰ آلاینده به صورت همزمان اندازه گیری می‌شود. در صورت حمایت‌های لازم، تا پایان سالجاری دانشگاه‌های اصلی را مجهز به سیستم های LC/MS  خواهیم کرد تا بتوانند این رصد را انجام دهند که انقلاب بزرگی در رصد باقیمانده سموم در مواد غذایی در کشور اتفاق خواهد افتاد.
 
دکتر دارایی گفت: تاکید دارم که تمام آزمایشگاه‌های کشور باید به روش‌های تست سریع و غربالگری مجهز شوند که در این صورت از خرید دستگاه‌های گران قیمت بی‌نیاز خواهیم شد.
 
رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در موضوع آموزش‌های بین‌المللی با سه مرکز مهم اروپایی ارتباط داریم و از خدمات آن‌ها در امنیت غذایی استفاده کرده‌ایم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13591 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر بازدید: 2179 ساعت: 1:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی پایانه های فروشگاهی اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 صادرات کره گیاهی (مارگارین) ممنوع است ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آداب غذا خوردن در سفر از نگاه طب سنتی/برای جلوگیری از آب به آب شدن چه کنیم یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری...

  خطر سحری نخوردن چیست؟ پایگاه خبری لقمه: متخصص داخلی با تأکید بر اینکه با...

  تلخی مرض قند را با آموزش شیرین كنید لقمه: این شعار جهانی اتفاقا در كشور ما مصداق‌های خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با 8 خاصیت گل کلم محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.
بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.
یك پاتوق معروف یكی از پاتوق‌های معروف بازار، قهوه‌خانه حاج علی درویش، معروف به مبهوتیان است كه بیش از یك قرن قدمت دارد و قدیمی‌های بازار او را می‌شناسند.