شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور /هشدار شیوع انفلوانزای حاد پرندگان


پایگاه خبری لقمه: رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: با توجه به فصل سرما و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ،نسبت به حضور تولیدکنندگان طیور در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «غلامعلی فارغی» روز یکشنبه در نشست بیماری فوق حاد بایدها و نبایدها در محل انجمن جوجه یک روزه افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، تاثیر آن در بخش کشاورزی و احتمال تلفات بالای طیور در سال گذشته بر اثر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، باید برای برگزاری نمایشگاه بین المللی دام و طیور در فصل سرما تصمیم گیری شود.

 
وی یادآور شد: در گذشته حساسیت چندانی نسبت به برگزاری نمایشگاه دام و طیور در فصل سرما نداشتیم اما به دلیل بروز و تلفات زیاد این بیماری در مرغداری های صنعتی، این موضوع اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
 
فارغی افزود: به دلیل شیوع این بیماری و انتشار آن در استان های پرخطر از راه حضور مرغداران در نمایشگاه بین المللی، اعلام عمومی این موضوع به صلاح کشور نیست اما باید مسائل قرنطینه ای و بهداشت عمومی رعایت و از تجمع های عمومی مانند سمینارها و نمایشگاه ها جلوگیری شود.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به اینکه این موضوع به موقع به مجریان نمایشگاه اطلاع داده نشده، آنها ابراز می کنند که به دلیل هزینه های بالایی که برگزاری این نمایشگاه داشته است، نمی توانند زمان نمایشگاه را به تعویق بیندازند که به نظر می رسد مجریان برگزاری نمایشگاه نیز منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح داده اند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: اگر برگزاری نمایشگاه ها به صورت تخصصی و در اختیار تشکل ها باشد، آنها توان پرداخت خسارت های این چنینی و به تعویق انداختن زمان رویدادهای تخصصی را خواهند داشت.
 
عوامل موثر بر قیمت مرغ اعلام شد/ساختار تشکل ها تغییر یابد
فارغی درباره تنظیم بازار قیمت مرغ نیز گفت: آنچه قیمت مرغ را تحت تاثیر قرار می دهد؛ نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت نهاده های طیور، تنظیم بازار و قیمت گذاری است.
وی با بیان اینکه امروزه ساختار سنتی تنظیم بازار کارساز نیست و دولت باید تغییر ساختار دهد، افزود: در این زمینه رسانه ها و صنعت نیز باید همکاری داشته باشند زیرا با تنظیم بازار فعلی با کاهش30 درصدی قیمت مرغ و افزایش20 درصدی قیمت نهاده های طیور مواجه هستیم.
به گفته رئیس انجمن ملی طیور، در این ساختار نادرست یکهزار و 800 تشکل و تعاونی وجود دارد که باید این ساختار تغییر پیدا کند.
 
وی از پیشنهاد کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی به دولت برای طرح مطالعه پژوهشی روش های حمایتی از بخش کشاورزی خبر داد و افزود: تغییر ساختار در جهت افزایش بهره وری یک اصل است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول تاکید کرد: در هیچ جای دنیا حتی کشورهای جهان سوم، تولیدکنندگان خرد وجود ندارد و همه به سمت بزرگ مالکی و زنجیره تولید حرکت کرده اند، به همین دلیل در دنیا مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و حتی سیاستگذاران از این موضوع منتفی هستند.
فارغی قیمت عرضه گوشت مرغ در دنیا را 2.5 تا 3 دلار معادل 10 تا 12 هزار تومان عنوان کرد و گفت: با اینکه نرخ بهره وری در دنیا، کمتر از پنج درصد، تورم کمتر از 5 درصد، هزینه مالی، عوارض دولتی و کارمزد های بالای بانکی ندارند.
 
وی صدور مجوزهای بی رویه در صنعت طیور را یکی از مشکلات عمده دانست و گفت: با توجه به صدور مجوزهای بی رویه در حال حاضر360 میلیون قطعه برای مرغ گوشتی در هر دوره پرورش ظرفیت ایجاد شده است که بیانگر تولید ماهانه 150 تا 160 میلیون قطعه است درحالی که ما ساختار صادراتی مازاد این محصول را نداریم.
 
وی با ذکر اینکه در دنیا 10 درصد مرغ مازاد تجارت می شود، افزود: در هر کشور قیمت مرغ صادراتی20 تا 25 درصد زیرقیمت داخلی کشورها است یعنی در ترکیه به دلیل داشتن 20 زنجیره تولید بزرگ که دو مورد از انان را صادر می کنند یعنی90 درصد مرغ تولیدی داخل به قیمت 2.4 تا 3 دلار عرضه می شود و مرغ صادراتی خود را به قیمت های 1.5 ، 1.6 تا 1.9 ارایه می دهد.
به گفته وی، حتی در برزیل که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مرغ دنیاست، قیمت مرغ داخلی 2.5 دلار و قیمت مرغ صادراتی 1.9 دلار است.
 
وی ادامه داد: سهم بازار ما از زنجیره تولید 17 درصد است و مرغ صادراتی ما زیر قیمت بازار داخلی عرضه می شود، در حال حاضر نیز بازار صادرات دست زنجیره هاست واسطه ها زمانی صادر می کنند که قیمت مرغ رایگان باشد، بنابراین ما در عراق با ترکیه قابل رقابت نیستیم اما به دلیل اشتراکات مذهبی 20 سنت گرانتر صادر می کنیم در حالی که با توسعه زنجیره تولید می توانیم در کیفیت و قیمت این محصول تاثیرگذار باشیم.
 
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور از فردا (دوشنبه) 13 تا 16 آذرماه در نمایشگاه های بین المللی دائمی تهران برگزار می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13612 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر بازدید: 2473 ساعت: 2:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
3 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
4 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
5 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
6 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
7 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
8 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
11 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ به گفته استیون میلر که دانشجوی دکترای عصب‌شناسی اس...

  ظروف تفلون کوتاه قدی می‌آورد/ ضایعات پوستی با ظروف تفلون افزایش یافت از آنجایی که استفاده از ظروف تفلون در بین مردم افز...

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
انسان‌های موحد در خوراک خویش نیز تسلیم خداوند هستند خدای تعالی به یک دسته از انسان‌ها توفیق می‌دهد، تا به اینجا برسند که بگویند: خدایا! بگو چگونه بخورم، کجا بخورم و چه‌قدر بخورم؟ این اخلاق موحدین است که به آنچه او اجازه خوردنش را داده، تسلیم هستند.
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
سفری شیرین در نوروز، با شیرینی ها و نان های محلی گیلان استان گیلان یکی از استان های سرسبز شمالی ایران است که علاوه بر جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان آن که شهره عام و خاص شده ، غذاها، نان ها و شیرینی های محلی و سنتی این استان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.