دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات


مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.

به گزارش لقمه، آیا می‌دانید که مغزدانه‌ها سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E هستند و مصرف به اندازه آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E می‌تواند از زوال عقل، پیری زودرس و ابتلا به انواع سرطان‌ها پیشگیری کند؟ آیا می‌دانید اگر این مغزدانه‌ها با شکلات‌های تلخ حاوی کافئین مخلوط شوند، قدرت تمرکز و یادگیری را تا حد قابل‌توجهی افزایش می‌دهند؟...

 

1.کشمش و عسل

مغز برای فکر کردن درست و به یاد آوردن، به انرژی نیاز دارد. بهترین راه تامین سریع این انرژی، مصرف خوراکی‌های شیرین است بنابراین اگر در روز امتحان میل چندانی به خوردن صبحانه ندارید، حدود 15 کشمش و 2 گردوی کامل بخورید. اگر تمایل به مصرف خوراکی‌های گرم و نرم هم داشته باشید، می‌توانید یک لیوان شیر گرم را که با حداقل 2 قاشق غذاخوری عسل شیرین شده است، بنوشید. اگر به شیر حساسیت دارید و دستگاه گوارشتان با خوردن آن به هم می‌ریزد، در روز امتحان از نوشیدن آن صرف‌نظر کنید و به جای شیر یک سیب پوست‌کنده را با 2 قاشق غذاخوری عسل بخورید.

 

2.تخم‌مرغ و لبنیات

موادغذایی سرشار از پروتئین مانند تخم‌مرغ، انواع مغزها، ماست، پنیر، نان‌های سبوس‌دار و شیر کم‌چرب، برای روزهای امتحان بهترین هستند. این خوراکی‌ها می‌توانند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت حافظه شوند.

 

3.آب پرتقال

آب‌پرتقال و سایر مرکبات، هم شیرین هستند و هم اشتهاآور. ویتامین C فراوان موجود در آنها هم می‌تواند به عملکرد بهتر مغز کمک کند. پس یک لیوان آب مرکبات هم می‌تواند یکی از بهترین نوشیدنی برای روزهای امتحان باشد.

 

4.مربا

مربا از میوه‌های تازه و با حجم زیادی شکر تهیه شده است. شکر غلیظ‌شده موجود در مربا می‌تواند یکی از بهترین منابع تامین سوخت مغز باشد. بهتر است در روزهای امتحان، دور رژیم گرفتن را خط بکشید و کره و مربا را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.

 

5.انجیر خشک یا تازه

انجیر یکی از منابع دریافت مواد قندی است و اگر 3 عدد از آن را با 5 مویز، 1 قاشق غذاخوری عسل، 1 گردو، 2 بادام، 2 پسته و 5 توت‌خشک مخلوط کنید و بخورید، یک دوپینگ مغزی اساسی برای روز امتحان انجام داده‌اید.

 

6.موز و هندوانه

مصرف برخی میوه‌ها مانند موز، هندوانه، توت‌فرنگی، طالبی و پرتقال هم می‌تواند سوخت کافی برای داشتن تمرکز تامین کند و هم باعث تقویت حافظه برای به خاطر سپردن بیشتر و بهتر درس‌ها شود. سبزی‌هایی مانند هویج، اسفناج،‌ بروکلی و مارچوبه هم می‌توانند باعث تقویت حافظه شوند.

 

7.ماهی و گردو

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات روزها و شب‌های امتحان، اضطراب و استرس است اما امگا3 که به وفور در ماهی‌های چربی مانند سالمون. قزل‌آلا و گردو یافت می‌شود، می‌تواند باعث کاهش اضطراب و ایجاد تمرکز شود. بهتر است 2 گردو را در صبحانه و هفته‌ای 3 بار ماهی را در وعده ناهار یا شامتان بخورید.

 

8.غلات کامل

خوردن منابع کربوهیدراتی مانند برنج سفید، ماکارونی و سیب‌زمینی باعث احساس سیری و پری شدید و ایجاد خواب‌آلودگی می‌شوند پس بهتر است در روزهای امتحان از مصرف این مواد غذایی پرهیز و نان‌های سبوس‌دار یا برنج و ماکارونی قهوه‌ای که هضم سریع‌تر و ساده‌تری دارند، را جایگزین کنید.

 

9.شکلات تلخ

شکلات‌های تلخی که حداقل 75 درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوییدها محسوب می‌شوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه می‌شوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک می‌کنند. به همین دلیل مصرف حدود 15 گرم شکلات تلخ در روزهای امتحان توصیه می‌شود.

 

10.قرص مولتی‌ویتامین

اگر احساس می‌کنید در روزهای امتحان به علت استرس و اضطراب بیش از حد، اشتهای چندانی به خوردن تمام گروه‌های غذایی ندارید و تمام ریزمغذی‌های مورد نیاز بدنتان را هم دریافت نمی‌کنید، بهتر است تا پایان آخرین امتحان، روزی یک قرص مولتی‌ویتامین بخورید. ویتامین B موجود در این قرص‌ها به کارکرد بهتر مغز کمک می‌کند. آهن، کلسیم و روی موجود در مولتی‌ویتامین‌ها هم علاوه بر افزایش توانایی بدن و قدرت تمرکز، باعث از بین رفتن استرس می‌شوند.

 

11.چای سبز

پلی‌‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز باعث ایجاد آرامش روانی و تقویت حافظه می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود در روزهای امتحان حداقل 2 فنجان چای سبز گرم بنوشید.

 


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 3005 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ بهمن بازدید: 7147 ساعت: 9:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دمنوش‌ها و راز خوابی آرام ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۷ فروردين
2 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
3 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
4 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
7 علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
8 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
9 ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای با هوشیاری ذهن در سن بالا ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۸ بهمن
10 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
11 مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سه خطای رایج در وعده‌ غذایی صبحانه صبحانه یکی از وعده‌های مهم غذایی و در عین حال یکی ...

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

  هورمون‌درمانی در باشگاه‌های بدنسازی؛ معجزه یا تقلب؟ دكتر كیمیاگر گفت: این روند می‌تواند ماهی یک کیلو ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
بادمجان، سرشار از ویتامین بادمجان، سرشار از ویتامینیک فنجان ‏بادمجان‬ خرد شده 35 ‫‏کالری‬، 0 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 2.5 گرم فیبر و 0.83 گرم پروتئین دارد.
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.