تاثیر خوراکی‌ها بر سلامت روان به سن بستگی دارد


پایگاه خبری لقمه: گوشت، میوه و سبزی از خوراکی‌هایی هستند که سلامت ذهن را تقویت می‌کنند اما کدام یک از آنها مفیدتر هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نتایج یک بررسی نشان می‌دهد تاثیر غذاهای خاص روی سلامت روان شناختی فرد تا حد زیادی به سن او وابسته است.

 
گروهی از متخصصان آمریکایی دریافتند تاثیر برخی خوراکی‌ها روی سلامت خُلق و روان افراد جوان با تاثیرگذاری آنها روی افراد مسن متفاوت است و عکس آن نیز صادق است.
 
متخصصان آمریکایی معتقدند این یافته‌ها به افراد کمک می‌کند تا برای بهبود سلامت روان و ذهن خود گزینه غذایی بهتری را انتخاب کنند.
 
در سال‌های اخیر متخصصان به بررسی خوراکی‌هایی پرداختند که می‌توانند تاثیر چشمگیر بر سلامت روان داشته باشند. به طور مثال نتایج یک آزمایش که اوایل سال جاری منتشر شد نشان می‌دهد مصرف میوه و سبزی می‌تواند در مدت دو هفته سلامت روان را بهبود دهد در حالیکه نتایج یک بررسی دیگر حاکی از ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به افسردگی است.
 
این باور وجود دارد که چنین فوائدی مربوط به این است که چگونه برخی خوراکی‌ها ترکیب مغز را تغییر داده و بر سلامت ذهن تاثیر می‌گذارند. هر چند در این بررسی جدید به نکته مهمی اشاره شده و آن این است که "ساختار مغز در تمام طول زندگی یکسان نیست."
 
متخصصان به این نکته اشاره کردند که رشد مغز تا سن ۳۰ سالگی کامل نمی‌شود. به همین دلیل می‌توان تفاوت کنترل احساسی، عادات فکری و ترمیم پذیری بین جوانان و بزرگسالان بالغ را توجیه کرد. در نتیجه فاکتورهای تغذیه‌ای می‌تواند روی سلامت روان این دو گروه سنی تاثیر بگذارد.
 
در این مطالعه دو گروه سنی ۲۹-۱۸ و ۳۰ سال به بالا مورد بررسی قرار گرفتند و به ارتباط بین رژیم غذایی، ورزش و فشار روانی در دو گروه توجه شد.
 
متخصصان دریافتند مصرف بیشتر گوشت قرمز و طیور که سطح مواد شیمیایی بهبود دهنده خلق و خو در مغز را افزایش می‌دهد با سلامت روح و ذهن در افراد جوان مرتبط است هر چند این ارتباط در افراد مسن مشاهده نشد.
 
همچنین ورزش کردن به تولید این مواد شیمیایی منجر می‌شود. به بیان دیگر افراد جوان که کمتر از سه بار در هفته گوشت قرمز یا سفید مصرف می‌کنند و کمتر از سه نوبت در هفته ورزش می‌کنند بیشتر دچار فشارهای روانی هستند.
 
متخصصان مشاهده کردند سلامت روان شناختی بزرگسالان بالغ با مصرف بیشتر سبزی و میوه بهبود پیدا می‌کند. این تیم تحقیقاتی تاکید کردند این خوراکی‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند.
 
با افزایش سن میزان شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد بیشتر می‌شود بنابراین نیاز به آنتی اکسیدان‌ها بیشتر می‌شود.
 
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان تغذیه و سلامت در مجموع دریافتند سن فرد بر اثرگذاری رژیم غذایی روی سلامت روان شناختی تاثیر می‌گذارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 13737 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2274 ساعت: 1:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
7 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
8 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
9 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط سرطان معده با مصرف نمک توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعن...

  آیا نوشابه های انرژی زا واقعا موثرند؟ لقمه: بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد...

  آشنایی با خواص سالم‌ترین روغن‌های خوراکی متخصصان تغذیه اخیراً فهرست هشت مورد از سالم‌ترین ر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید شاهی بخوریم؟ چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره می‌آید به کدام سبزی علاقه بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهی‌ها را سوا کرده و میل می‌کنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید.
جنسینگ ایرانی بخورید! بررسی ها نشان می دهند یکی از اصلی ترین فایده های سیاه دانه در بهبود سیستم ایمنی بدن و تقویت آن است، به طوری که حتی در بیماران مبتلا به صرع نیز مصرف آن سبب کاهش حملات تشنج می شود.
راههای لاغر شدن بدون رژیم شاید شنیدن نام رژیم شما را هم عصبی کند.گرسنگی و غذا نخوردن و ضعف را به یادتان بیاورد.باید بدانید با اندکی تغییر در برنامه غذایی روزانه خود میتوانید از شر چربی های لعنتی نجات پیدا کنید.بدون اینکه گرسنگی بکشید.
اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم پایگاه خبری لقمه: زنان به رغم چالش‌های مختلف، پیشرفت‌های چشمگیری در علم داشته‌اند. زنان کشورمان نیز به طور فعالی در تحقیقات علمی مشارکت دارند و در زمینه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، فیزیک و... دستاوردهای قابل تحسینی داشته‌اند. عزم و انعطاف پذیری آنها منجر به پیشرفت های ارزشمندی شده که می‌تواند الهام‌بخش زنان در بسیاری از کشورهای دیگر باشد.