تاثیر خوراکی‌ها بر سلامت روان به سن بستگی دارد


پایگاه خبری لقمه: گوشت، میوه و سبزی از خوراکی‌هایی هستند که سلامت ذهن را تقویت می‌کنند اما کدام یک از آنها مفیدتر هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نتایج یک بررسی نشان می‌دهد تاثیر غذاهای خاص روی سلامت روان شناختی فرد تا حد زیادی به سن او وابسته است.

 
گروهی از متخصصان آمریکایی دریافتند تاثیر برخی خوراکی‌ها روی سلامت خُلق و روان افراد جوان با تاثیرگذاری آنها روی افراد مسن متفاوت است و عکس آن نیز صادق است.
 
متخصصان آمریکایی معتقدند این یافته‌ها به افراد کمک می‌کند تا برای بهبود سلامت روان و ذهن خود گزینه غذایی بهتری را انتخاب کنند.
 
در سال‌های اخیر متخصصان به بررسی خوراکی‌هایی پرداختند که می‌توانند تاثیر چشمگیر بر سلامت روان داشته باشند. به طور مثال نتایج یک آزمایش که اوایل سال جاری منتشر شد نشان می‌دهد مصرف میوه و سبزی می‌تواند در مدت دو هفته سلامت روان را بهبود دهد در حالیکه نتایج یک بررسی دیگر حاکی از ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به افسردگی است.
 
این باور وجود دارد که چنین فوائدی مربوط به این است که چگونه برخی خوراکی‌ها ترکیب مغز را تغییر داده و بر سلامت ذهن تاثیر می‌گذارند. هر چند در این بررسی جدید به نکته مهمی اشاره شده و آن این است که "ساختار مغز در تمام طول زندگی یکسان نیست."
 
متخصصان به این نکته اشاره کردند که رشد مغز تا سن ۳۰ سالگی کامل نمی‌شود. به همین دلیل می‌توان تفاوت کنترل احساسی، عادات فکری و ترمیم پذیری بین جوانان و بزرگسالان بالغ را توجیه کرد. در نتیجه فاکتورهای تغذیه‌ای می‌تواند روی سلامت روان این دو گروه سنی تاثیر بگذارد.
 
در این مطالعه دو گروه سنی ۲۹-۱۸ و ۳۰ سال به بالا مورد بررسی قرار گرفتند و به ارتباط بین رژیم غذایی، ورزش و فشار روانی در دو گروه توجه شد.
 
متخصصان دریافتند مصرف بیشتر گوشت قرمز و طیور که سطح مواد شیمیایی بهبود دهنده خلق و خو در مغز را افزایش می‌دهد با سلامت روح و ذهن در افراد جوان مرتبط است هر چند این ارتباط در افراد مسن مشاهده نشد.
 
همچنین ورزش کردن به تولید این مواد شیمیایی منجر می‌شود. به بیان دیگر افراد جوان که کمتر از سه بار در هفته گوشت قرمز یا سفید مصرف می‌کنند و کمتر از سه نوبت در هفته ورزش می‌کنند بیشتر دچار فشارهای روانی هستند.
 
متخصصان مشاهده کردند سلامت روان شناختی بزرگسالان بالغ با مصرف بیشتر سبزی و میوه بهبود پیدا می‌کند. این تیم تحقیقاتی تاکید کردند این خوراکی‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند.
 
با افزایش سن میزان شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد بیشتر می‌شود بنابراین نیاز به آنتی اکسیدان‌ها بیشتر می‌شود.
 
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان تغذیه و سلامت در مجموع دریافتند سن فرد بر اثرگذاری رژیم غذایی روی سلامت روان شناختی تاثیر می‌گذارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 13737 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 482 ساعت: 1:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش تورم مواد غذایی در عین افزایش قیمت‌ها! ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
2 خورگشت به معرفی غذاهای محلیاستانهای جنوبی کشور می پردازد ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ خرداد
3 استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۸ خرداد
4 لزوم توجه به قیمت غذای سالم برای مقابله با فشارخون ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد
5 دلایل شایع احساس گرسنگی همیشگی ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ خرداد
6 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
7 دلایل حامد توسلی برای طبخ کمتر غذاهای گوشتی در تلویزیون ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
9 قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
10 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
11 شفاف‌سازی درخواست های تخصیص ارز به وزارت بهداشت ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

  راه سفید کردن دندان‌ها چیست؟ رنگ سفید دندان‌ها و یک لبخند که در آن دندان‌های س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر اضافه وزن دارید، بخوانید کاهش وزن به ویژه در ناحیه شکم از طریق رژیم غذایی یا ورزش و یا هر دو این عوامل، موجب بهبود چشمگیر در کیفیت خواب افراد می شود.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
آب کلم مناسب برای مقابله با کم‌خونی و یبوست اگر احساس خستگی زیادی می‌کنید و دچار کم خونی شده‌اید توصیه می‌کنیم به مدت سه هفته هر روز ۱ لیوان آب کلم نوش جان کنید.
باورهای اشتباه اما رایج تغذیه‌ای امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است.