برنج تولیدی امسال به دو میلیون و 500 هزار تن می‌رسد


لقمه: عضو هیات علمی موسسه‌ تحقیقات برنج با اشاره به تولید دو میلیون و 200 هزار تنی برنج در سال گذشته، اظهار كرد: امسال حداقل 10 درصد افزایش تولید خواهیم داشت و میزان برداشت برنج به دو میلیون و 500 هزار تن می‌رسد.

غلامرضا خانكشی‌پور  گفت: با توجه به معرفی رقم پرمحصول برنج گوهر در سال گذشته و هم‌چنین مساعدبودن شرایط آب‌وهوایی امسال پیش‌بینی می‌شود تولید برنج نسبت به سال گذشته بیشتر شود.

عضو هیات علمی موسسه‌ تحقیقات برنج تصریح كرد: سطح زیركشت برنج در كشور حدود 600 هزار هكتار است كه بسته به منابع آبی افزایش یا كاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینكه در 21 استان كشور برنج كاشته می‌شود، گفت: 16 استان برنج‌خیز در كشور وجود دارد كه هریك تامین‌كننده‌ی بخشی از برنج داخلی هستند.

خانكشی‌پور افزود: استان گیلان و مازندران بیش از 60 درصد برنج كشور را تولید می‌كنند؛ استان گلستان نیز 10 درصد از تولید برنج كشور را برعهده دارد و پس از آن استان‌های خوزستان، فارس، اصفهان، كهكیلویه‌ و بویراحمد در رده‌های بعدی قرار دارند.

عضو هیات علمی موسسه‌ تحقیقات برنج گفت: طی 30 سال اخیر بیش از 40 رقم پرمحصول برنج به كشاورزان معرفی شده كه این برخی از این ارقام به نسبت سلیقه‌ی بازار مورد حمایت قرار گرفته و برخی هم منسوخ شده‌اند.

وی با اشاره به معرفی رقم پرمحصول گوهر در سال گذشته در استان گیلان، اظهار كرد: بیش از 10 رقم پرمحصول و با كیفیت در حال حاضر در شالیزار‌های كشورمان تحت كشت قرار دارند كه معروف‌ترین آنها خزر، سفید‌رود، شیرودی، گوهر، ساحل، فجر، ندا و ... هستند.


نقل از :ایسنا

کد: 1400 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱ شهريور بازدید: 2976 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
10 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
11 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فایده شام دسته‌ جمعی برای کودکان شاید باور این موضوع كمی دشوار باشد، ولی صرف شام در...

  غذاهای مناسب فصل پاییز و طبع سرد افراد یک متخصص طب سنتی با اشاره به بیماری‌های فصل پاییز ...

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
کاهش وزن با قارچ! دانشمندان دریافته اند از عصاره به دست آمده از گونه ای قارچ می توان برای کاهش وزن استفاده کرد.
آیا آشپزی با باربیکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟ آشپزی با باربیکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.