کشت فراسرزمینی ذرت ایرانی در ۳ کشور جهان


پایگاه خبری لقمه: کشت فراسرزمینی ذرت برای ایران در ۳ کشور در حال انجام است و ایران برای کشت در یک کشور دیگر نیز در حال برنامه ریزی است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از مهر، ذرت یکی از محصولات اساسی و جزو هشت کالایی است که وزارت جهاد کشاورزی برای آنها طرح خوداتکایی تدوین کرده است. متاسفانه کشور ما در زمینه این محصول وابسته است و به دلیل مشکلات آب امکان برطرف کردن این نیاز در داخل کشور به ویژه در زمینه ذرت دانه ای وجود ندارد.

 
فرامک عزیز کریمی، مدیرکل دفتر غلات و کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفت: میزان خوداتکایی ذرت دانه‌ای قبل از برنامه اقتصاد مقاومتی با میزان تولید ۱.۷ میلیون تن و نیاز به واردات ۶ میلیون تن ،۲۸ درصد بوده که در حال حاضر درصد خوداتکایی به حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که کل نیاز علوفه سهم ذرت، بر اساس برنامه تأمین شده است.
 
به گفته این مقام مسئول پیش‌بینی تولید ذرت در افق برنامه، تحقق خوداتکایی ۴۷ درصدی با تولید ۳.۳ میلیون تن دانه ذرت و ۱۲ میلیون تن علوفه ذرت در سال ۱۴۰۴ است.
 
دلایل عدم تحقق اهداف برنامه خوداتکایی ذرت دانه‌ای
 
به گفته عزیز کریمی از دلایل عدم تحقق ذرت دانه‌ای بر اساس برنامه ترسیمی می‌توان به تابستانه بودن محصول ذرت، وقوع خشکسالی‌های مکرر چند سال اخیر، کاهش منابع آبی و برداشت مزارع ذرت از دانه‌ای به علوفه‌ای با توجه به آب مصرفی کمتر (۲۰۰۰ مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب) و فروش نقدی آن در بازار علوفه کشور اشاره کرد.
 
وی اضافه کرد: میزان تولید ذرت دانه‌ای در سال ۹۷ حدود یک میلیون تن، نیاز کشور حدود ۸ میلیون تن و واردات نیز با احتساب ذخایر استراتژیک ۸.۹ میلیون تن بوده است.
 
کشت فراسرزمینی، یکی از شیوه های تامین نیاز کشور
 
براساس این گزارش، کشت فراسرزمینی یکی از مباحثی است که محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی همواره بر آن تاکید کرده و اظهار داشته این امر به دلیل محدودیت منابع آب در تولید برخی محصولات کشت فراسرزمینی در دستور کار قرار گرفته است. به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در شرایطی که به دلیل محدودیت منابع قادر به تامین نیاز خود در داخل نیستیم می توانیم با کشت فراسرزمینی بخشی از این نیاز را تامین کنیم در همین زمینه هومن فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نیاز کشور به ذرت بیش از تولید این محصول است، اظهارداشت: بنابراین کشور ما واردکننده این محصول خواهد بود.
 
وی ادامه داد: حتی احتمال دارد ضریب خوداتکایی این محصول سال به سال افزایش یابد اما به طور کلی نیاز کشور بیش از تولید داخلی است.
 
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از شیوه های تامین این محصول کشت فراسرزمینی است، گفت: در این زمینه ذرت در کنار سویا و دانه های روغنی در اولویت ما قرار دارند.
 
فتحی توضیح داد: برنامه ما در زمینه کشت فراسرزمینی ذرت این است که عمدتاً کشورهای عمده تولیدکننده این محصول را هدف قرار داده ایم.
 
مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه محصول ذرت در کدام کشورها کشت می شود؟، گفت: به دلیل ملاحظات خاصی که وجود دارد، از کشورهای هدف نام نمی برم.
 
فتحی با بیان اینکه در حال حاضر کشت ذرت در ۳ کشور انجام می شود، افزود: برای کشت در یک کشور دیگر نیز در حال برنامه ریزی هستیم.
 
وی ادامه داد: در یکی از کشورهایی که کشت در آنجا صورت می گیرد و تولیدکننده عمده ذرت در جهان نیز هست، شرکت های ایرانی حدود ۶۰ هزار هکتار ذرت زیرکشت دارند که محصول آن نیز وارد کشور می شود.
 
فتحی با اشاره به اینکه رویکرد دولت این است که اقدام مذکور به صورت پایدار باشد، ادامه داد: به همین منظور تاکید در کشت فراسرزمینی فعالیت بخش خصوصی است و فعالیت هایی هم که انجام می شود توسط بخش خصوصی انجام می شود.
 
مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه آیا درحال حاضر دولت هیچ دخالتی در کشت فراسرزمینی این محصول ندارد؟، گفت: دولت فقط از این طرح حمایت می کند. دولت حمایت هایی را که براساس آیین نامه کشت فراسرزمینی تعریف شده انجام می دهد.
 
فتحی اضافه کرد: این حمایت ها شامل حمایت های کنسولی، فنی، مذاکره با کشورهای هدف، انعقاد تفاهم نامه با مقامات ذی ربط در کشور هدف به منظور تسهیل کار، حل و فصل کردن مشکلات حقوقی و … است که در همین راستا هم تفاهم خوبی با وزارت امورخارجه داریم و شیوه های حمایت از کشت فراسرزمینی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امورخارجه نهایی و به نمایندگی های سیاسی کشورهای مختلف ابلاغ شده است.
 
مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کسی قصد انجام این کار را داشته باشد ما او را راهنمایی می‌کنیم، از او حمایت های لازم را بعمل می‌اوریم، کشور هدف را به او معرفی می‌کنیم و غیره.
 
فتحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۳ کشوری که در آنجا کشت فراسرزمینی ذرت انجام می شود در مجموع حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ذرت جهان را پوشش می دهند، گفت: میزان سطح زیرکشت ایران در یکی از این کشورها حدود ۶۰ هزارهکتار و در دو کشور دیگر فعلاً کمتر از ۱۰ هزار هکتار است و عدد بزرگی نیست.
 
وی با اشاره به اینکه در سالهای اول اجرای این طرح هستیم، افزود: آیین نامه کشت فراسرزمینی در سال ۹۵ مصوب شده و ما از دو سال قبل این فعالیت را آغاز کرده ایم.
 
فتحی گفت: تمرکز ما در این طرح بر تولید ذرت خوراک دام است.
 
تعداد کشورهای هدف افزایش می یابد/ ‬تحریم نمی‌تواند مانع واردات تولیدات فراسرزمینی شود
 
وی درباره اینکه آیا تعداد کشورهای هدف افزایش خواهد یافت؟، افزود: بله، منتها کشورهای تامین کننده ذرت دنیا از نظر عمده بودن ۷ الی ۸ کشور بیشتر نیستند، همه این کشورها جزو اهداف ما هستند و هر کس نیز خواهان فعالیت در این زمینه باشد دولت به روش های مختلف از او حمایت و تشویق خواهد کرد.
 
فتحی با بیان اینکه کشت فراسرزمینی یک سرمایه گذاری بخش خصوصی در خارج از کشور است، درباره تاثیر تحریم ها بر کشت فراسرزمینی و نگرانی های مطرح شده در این زمینه، ادامه داد: کشت فراسرزمینی یک فعالیت دراز مدت و پایدار است، بخش خصوصی ما طبق قوانین یک کشور ثالث آنجا مستقر می شود و شرکت ثبت می کند. تاکنون نیز موردی اتفاق نیفتاده که بخش خصوصی با همکاری ما در کشوری مستقر و بعد به دلیل تحریم ها دچار مشکل شده باشند، چون طبق قوانین داخلی آن کشور ثبت می شود و فعالیت خود را آغاز می کند.
 
وی درباره اینکه آیا آن کشورها می توانند مانع شوند که ما محصولات تولیدی در آنجا را به دلیل تحریم وارد کشور خود نکنیم؟، ادامه داد: حتی در شدیدترین تحریم ها نیز واردات کالای کشاورزی تحریم نمی شود. در انتقال پولی مسائلی ایجاد می شود که این مساله نیز شیوه های مختلف دارد.
 
فتحی با اشاره به شاخص های انتخاب کشورهای هدف برای کشت فراسرزمینی، تصریح کرد: اتفاقاً ما همواره کشورهایی را برای کشت فراسرزمینی انتخاب می کنیم که از آنجا واردات داریم و هیچگاه نیز قطع نشده است.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14019 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۶ تير بازدید: 2554 ساعت: 3:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
2 کاهش تقاضای چیپس در بازار داخل و خارج ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
3 سازمان ملی استانداردبه اظهارات نماینده مجلس درباره ذرت آلوده پاسخ داد ۱۴۰۰ جمعه ۱۸ تير
4 جوجه ریزی با قیمت گوشت مرغ زیر ۲۳ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ آذر
5 قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری به ۷۰۰۰ تومان رسید! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
6 دلایل گرانی نرخ نهاده ها/نرخ منطقی خرید هر کیلو شیر خام 1500 تومان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 طرز تهیه مینی تاکوی مرغ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 ایران برای خرید جو و ذرت وارد بازار شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
9 تفاهم نامه همکاری کشاورزی بین ایران و فرانسه امضا شد ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 قیمت منطقی تخم‌مرغ شانه‌ای ۱۲ هزار تومان! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  لزوم سالم‌سازی سبزیجات و میوه‌جات خام قبل از مصرف مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابو...

  افراد کم خون، همراه با غذا آب لیموی ترش تازه مصرف کنند یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی ضمن تصریح این مطلب که...

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیاده روی ۱۵دقیقه ای بعد از غذا، خطر بروز دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد نتایج بررسی ها نشان می دهد، پیاده روی ۱۵ دقیقه ای مدتی کوتاه پس از صرف غذا بهترین راه برای پیشگیری از بروز دیابت نوع ۲ در بزرگسالان است.در حالی که خوابیدن یا نشستن برای تماشای برنامه های تلویزیونی یکی از عوامل خطر در بروز این بیماری است.
درمان میگرن با غذا میگرنش که عود می‌کند، زندگی‌اش فلج می‌شود و سردرد و حالت تهوع امانش را می‌برد...
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
10 فایده زردچوبه برای سلامتی زردچوبه یکی از متداولترین ادویه ها در آشپزی است که رایحه ای شبیه به فلفل، طعمی تیز و رنگی طلایی دارد.