معاون وزیر جهاد کشاورزی:
برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم


پایگاه خبری لقمه: رییس سازمان شیلات گفت: تقویت مشاغل خُرد با رویکرد حفاظت از محیط زیست و تشکیل زنجیره ارزش در بخش صید و صیادی و آبزی پروری با هدف اقتصادی کردن این فعالیت ها در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نبی اله خون میرزایی در حاشیه وبینار گرامیداشت روز جهانی شیلات که با حضور کارشناسان، دانشگاهیان، بخش تحقیقات شیلاتی و بهره برداران با شعار توسعه آبزی پروری و حمایت از صید خرد برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: امسال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جهانی شیلات با عنوان حمایت از مشاغل خُرد شیلاتی و با تمرکز بر فعالیت های آبزی پروری معیشتی و صیادی خرد نامگذاری شده و ما برای تقویت این مشاغل، رفع موانع تولید و پایداری آن برنامه ریزی می کنیم.
 
وی افزود: سازمان ملل متحد در زمینه کشاورزی، برنامه توسعه روستایی اش را بر سه رکن تامین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال و درآمدزایی در مناطق روستایی برای ریشه کن کردن فقر در این مناطق و حفظ منابع طبیعی و محیط زیست استوار کرده است.
 
خون میرزایی با بیان این که مشاغل خرد شیلاتی در حوزه صید و صیادی شامل فعالیت در رده های قایق و لنج می شود، اظهار داشت: در حال حاضر از ناوگان ۱۱ هزار و ۵۳۹ فروندی صیادی، بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ فروند در رده قایق و لنج فعالیت می کنند.
 
وی ادامه داد: حدود ۸ هزار فروند قایق و ۳۴۸۰ فروند لنج صیادی در آب های کشور فعالیت می کنند که از ۷۱۵ هزار تن صید کشور حدود ۶۸۱ هزار تن معادل حدود ۹۵ در کل صید را به خود اختصاص می دهند.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در کشور بیش از ۱۳۶ هزار نفر معادل حدود ۹۷.۸ درصد از کل شاغلان در حوزه صیادی در رده های قایق و لنج مشغول به کارند.
 
وی اضافه کرد: یکی از برنامه های ما ساماندهی صیادی و صید و صیادی مسولانه با نگاه حفظ محیط زیست و حفظ ذخایر آبی است.
 
خون میرزایی با اذعان به این که فعالیت قایق های بی هویت که بدون مجوز صید فعالیت می کنند، مهمترین دغدغه ما و جامعه صیادی در نوار ساحلی به ویژه در آب های جنوبی کشور هستند، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار قایق بدون مجوز مشغول صید هستند که باید ساماندهی شوند.
 
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش های موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، ذخایر آبزیان به علت بهره برداری بیش از حد در معرض آسیب هستند و رویکرد سازمان شیلات در مشاغل خُرد، بهره برداری مناسب و پاسداری و حفاظت از ذخایر آبی است.
 
رییس سازمان شیلات ایران بازسازی ذخایر، ارتقای سطح مهارت صیادان، آموزش و ترویج روش های نوین صیادی، ارایه تسهیلات و ارتقای سطح مسولیت پذیری و صید مسولانه را از جمله رویکردهای این سازمان برشمرد.
 
وی درباره آبزی پروری خُرد نیز گفت: از ۵۵۳ هزار تن تولید در بخش آبزی پروری، بیش از ۶۰ هزار تن معادل حدود ۱۱ درصد مربوط به آبزی پروری خرد است.
 
خون میرزایی افزود: آبزی پروری خرد باید با احداث و ترویج مزارع الگویی در مناطق مختلف کشور و انتقال دانش و فناوری توسعه پیدا کند و لازم است این مزارع برای دریافت تسهیلات بانکی و سایر حمایت ها، شناسنامه دار شوند.
 
وی اذعان داشت: سال گذشته در حوزه تولید در بخش آبزی پروری حدود ۹۲.۵ درصد هدف برنامه ششم توسعه محقق شد، اما امسال آبزی پروری تحت تاثیر خشکسالی و کرونا خواهد بود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14497 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان بازدید: 1334 ساعت: 8:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
2 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
3 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن
4 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
5 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
6 مدیرکل صید و صیادی شیلات ایران از بیمه شدن صیادان آزادشده از چنگال دزدان دریایی خبر داد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ شهريور
7 چینی ها دریای جنوب را خالی از ماهی کردند ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
8 با خوردن این ماهی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
9 10 مجموعه تور پرورش ماهی در قفس تجاری سازی شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
10 افزایش 12 درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی ایران در نیمه نخست امسال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این مواد از ریزش مو جلوگیری کنید ریزش موها به عوامل مختلفی بستگی دارد که با استفاده...

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

  چرا خوردن به موقع شام اهمیت دارد؟ پزشکان معتقدند: علاوه بر فاکتور مهم انتخاب مواد خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
اعدادی برای کنترل میزان سلامت بدن؛ دور کمر و کالری عوامل بسیاری می‌توانند نشان‌دهنده میزان سلامت شما باشد. اما دانستن و کنترل برخی از آنها ساده و ضروری است.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»
داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی امروزه کشور اروپایی سوئیس که در دامنه سلسله رشته های کوه های آلپ واقع شده است، به عنوان یکی از کشورهای مشهور در زمینه تولید شکلات در جهان به شمار می‌رود، تا جایی که شکلات سوئیسی تبدیل به یکی از سوغاتی‌های این کشور اروپایی شده است.