چهار عامل گرانی ‌گوشت قرمز‌


پایگاه خبری لقمه: تعلل وزارت جهاد کشاورزی در واردات و توزیع گوشت گرم بابت متعادل کردن بازار عرضه و تقاضا در کنار چندین دلیل دیگر، موجب شده است قیمت گوشت قرمز این روزها برای بسیاری از مردم گران باشد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، در حالی وزارت جهاد کشاورزی در عمل به وعده خود برای واردات و توزیع گوشت گرم و مدیریت قیمت،‌ تعلل می‌کند که قیمت گوشت قرمز مدام در حال افزایش است و حتی گزارش‌هایی از فروش گوشت قرمز با قیمت کیلویی 380 هزار تومان در برخی مناطق تهران وجود دارد.‌

 
گزارش میدانی خبرنگار خبرگزاری فارس هم حاکی است که قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در منطقه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌20 تهران ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌330 هزار تومان به فروش می‌رود که نسبت به هفته‌های قبل حداقل 50 هزار تومان در هر کیلو رشد داشته است.
 
* وزارت جهاد: ‌گوشت قرمز وارداتی را از هشتم بهمن توزیع می‌کنیم 
 
پیش از این وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که گوشت گرم وارداتی را برای تعدیل قیمت بازار در هفته پایانی دی‌ماه توزیع می‌کند، اما به وعده خود عمل نکرد و به تازگی هم واردات گوشت گرم به زمان دیگری موکول شده است.
 
مسعود امراللهی، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، به تازگی اعلام کرد: ‌تا پایان هفته جاری محموله گوشت قرمز به کشور می‌رسد و تلاش می‌کنیم روزهای پایان هفته و نهایتا شنبه هفته آینده هشتم بهمن گوشت به دست  مصرف‌کننده برسد.
 
* عرضه کافی موجب کاهش قیمت گوشت قرمز می‌شود 
 
بنابراین گزارش با بدقدلی مسوولان وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار گوشت، این روزها قیمت گوشت قرمز در حال افزایش است این در حالی است که‌ افزایش قیمت این کالای ضروری در بازار با وجودادعای تولید زیاد و خودکفایی که از سوی اتحادیه‌های تولید مطرح می‌شد، رخ داده است.
 
‌اگر وزارت جهاد کشاورزی راهکار واردات را برای مدیریت قیمت گوشت در پیش گرفته است باید هرچه زودتر عملی کند تا قیمت بیش از این بالا نرود؛ نباید فراموش کرد که گوشت قرمز جزو کالاهایی نیست که نرخ مصوب داشته باشد، بنابراین عرضه و تقاضا قیمت را تعیین خواهد کرد و هرگونه تاخیر در توزیع، قیمت را بیش از این بالا خواهد برد.
 
* چهار عامل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار
 
قیمت گوشت در بازار تحت تأثیر چندین عامل مهم افزایش یافته است؛ نخست اینکه دامداران در فصل زمستان ترجیح نمی‌دهند دام خود را به بازار عرضه کنند و منتظرند در فصل بهار دام‌های چاق‌تری و سنگین‌تری را روانه بازار کنند. از سوی دیگر تقاضای مردم برای گوشت قرمز در فصل سرد بیشتر است و تناسب عرضه و تقاضا به‌هم می‌خورد.
 
دلیل دوم برای افزایش قیمت گوشت، بالا رفتن قیمت نهاده در بازار است که پس از حذف ارز 4200 تومانی قیمت آن حدود 5 برابر شد. البته آن زمان قرار بود هزینه‌های دامداران با افزایش اندکی که در قیمت گوشت ایجاد می‌شود، جبران شود، اما اکنون دامداران می‌گویند هزینه‌های تولید بسیار بیشتر شده است. حدود 70 درصد هزینه‌های دامدار مربوط به نهاده است.
 
دلیل سوم، واسطه‌هایی هستند که هر روز به گرانی دام دامن می‌زنند؛ دام زنده که مبنای قیمت گوشت در بازار است مرتب بین دلالان می‌چرخد و طبق بررسی‌ها از دست دامدار تا رسیدن به کشتارگاه بعضا دام تا چهار دست بین دلالان می‌چرخد و این عامل افزایش قیمت شده است.
 
عامل چهارم، قاچاق دام به کشورهای همسایه به دلیل  خوش‌خوراکی دام ایرانی و ارزان بودن قیمت نسبت به کشورهای دیگر است.
 
بنابراین گزارش به هر حال در نبود نظارت وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت قیمت، این روزها قیمت گوشت به طور سرسام‌آوری افزایش یافته است و ضرورت دارد دولت هر چه سریع‌تر نسبت به متعادل کردن بازار عرضه و تقاضای گوشت اقدام کند.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15107 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن بازدید: 1059 ساعت: 9:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
6 دانه ای که برای لاغری معجزه می کند ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
9 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
10 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه پایگاه خبری لقمه: سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرا...

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی های مضر برای دندان در ایام عید مسلما هیچ کدام از ما دوست نداریم هر شش ماه یکبار به دندانپژشکی برویم. اما معاینه های دندانپزشکی به بدی درد دندان و تحمل هزینه های بالای پر کردن یا عصب کشی نیستند. در کنار این معاینات باید در تغذیه خود نیز سلامت دندان هایمان را در نظر داشته باشیم.
آیا رنگها بر ذائقه تاثیر میگذارند؟ نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، رنگ هایی که برای منزل انتخاب می کنید می تواند روی ذائقه اعضای خانواده تأثیر بگذارد، خواب را بهبود دهد و حتی زندگی را بانشاط کند! اما چگونه؟
7 ترفند برای جنگ با هله‌هوله ها در یکی از آخرین توضیحات ارائه‌شده در مجله نیویورک‌تایمز درباره علم خارق‌العاده اعتیاد به هله‌هوله‌ها یا همان خوراکی‌های ناسالم واقعیت قدرت بالای این موادغذایی برای برانگیختن اشتهای افراد حتی به عنوان یک واکنش فیزیولوژیکی انکار نشده و البته در عین حال این موضوع هم عنوان شده که این اتفاق در پی یک استراتژی مشخص از سوی کارخانه‌های تولید این نوع مواد خوراکی در حال بسط و گسترش است...
تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی پایگاه خبری لقمه: معمولا جذابیت ها و زیبایی های جشن یلدا بیشتر مورد توجه است اما این مناسبت همچون سایر آداب و رسوم زیبای ایرانی ابعاد دیگری هم دارد که از آن جمله می توان اثرش بر امنیت شغلی بخشی از کشاورزان ایرانی را هم ذکر کرد.