دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟


پایگاه خبری لقمه: «قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی» سال 85 تصویب شد، اما روز گذشته رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی، 17 سال پس از اجرا نشدن این قانون، از وجود اشکال در شیوه‌نامه اجرای قانون خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «هزینه‌های تولید کشاورزی گران و درآمدمان ناچیز شده است»، 17 سال است قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی اجرا نمی‌شود و دود آن به چشم کشاورز می‌رود، این را علی رحیمی کشاورز صیفی‌کار سمنانی 50 ساله ‌‌‌می‌گوید.
 
به گفته کارشناسان، در زمین‌های خرد چندان امکان استفاده از ماشین آلات کشاورزی نیست و به همین دلیل هزینه تولید محصولی مثل گوجه فرنگی در یک هکتار از 15 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش می‌یابد بنابراین صادرات‌ این نوع محصول کشاورزی هم توان رقابت با کشورهای دیگر را ندارد.
 
افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی کشور روز گذشته اذعان کرد که «‌شیوه‌نامه اجرایی یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی نیاز به اصلاح دارد» تا تعداد و مساحت قطعات، نوع منبع آب، نوع سند و نظام فعلی بهره‌برداری در آن مشخص شود اما به زمان تکمیل این اصلاحات اشاره‌‌ای نکرد.
 
‌ارث پدری بین فرزندان کشاورزان تقسیم می‌شود، ‌در ترویج کشاورزی مناسب عمل نشده‌ و بودجه برای تشویق کشاورزان، اختصاص نیافته است؛ اینها دلایلی است که افلاطونی در توضیح‌ ‌اجرا نشدن قانون یکپارچه سازی اراضی به آن استناد می‌کند.
 
سال 1385 دولت قانون «جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصادی» را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرد با این هدف که زمین‌های کوچک کشاورزی را به قطعات بزرگ‌تر تبدیل کند و هزینه‌های تولید کم شود، این قانون برای 18 میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی که قابلیت کشت دارد، باید اجرا می‌شد.
 
‌ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی، علت‌ اجرا نشدن شیوه‌نامه‌ یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی را نبود آمار دقیق بخش کشاورزیِ مرتبط می‌داند، ‌«هنوز نیمی از زمین های کشاورزی کشور سند ندارند و اطلاعات زمین‌ها روشن نیست».
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15429 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر بازدید: 821 ساعت: 10:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
خودتان دندان هایتان را سفید کنید برای داشتن دندان های سفید و بدون لکه رعایت مواردی که در این مطالب آورده شده را به شما توصیه می کنیم.
ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.