دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟


پایگاه خبری لقمه: «قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی» سال 85 تصویب شد، اما روز گذشته رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی، 17 سال پس از اجرا نشدن این قانون، از وجود اشکال در شیوه‌نامه اجرای قانون خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «هزینه‌های تولید کشاورزی گران و درآمدمان ناچیز شده است»، 17 سال است قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی اجرا نمی‌شود و دود آن به چشم کشاورز می‌رود، این را علی رحیمی کشاورز صیفی‌کار سمنانی 50 ساله ‌‌‌می‌گوید.
 
به گفته کارشناسان، در زمین‌های خرد چندان امکان استفاده از ماشین آلات کشاورزی نیست و به همین دلیل هزینه تولید محصولی مثل گوجه فرنگی در یک هکتار از 15 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش می‌یابد بنابراین صادرات‌ این نوع محصول کشاورزی هم توان رقابت با کشورهای دیگر را ندارد.
 
افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی کشور روز گذشته اذعان کرد که «‌شیوه‌نامه اجرایی یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی نیاز به اصلاح دارد» تا تعداد و مساحت قطعات، نوع منبع آب، نوع سند و نظام فعلی بهره‌برداری در آن مشخص شود اما به زمان تکمیل این اصلاحات اشاره‌‌ای نکرد.
 
‌ارث پدری بین فرزندان کشاورزان تقسیم می‌شود، ‌در ترویج کشاورزی مناسب عمل نشده‌ و بودجه برای تشویق کشاورزان، اختصاص نیافته است؛ اینها دلایلی است که افلاطونی در توضیح‌ ‌اجرا نشدن قانون یکپارچه سازی اراضی به آن استناد می‌کند.
 
سال 1385 دولت قانون «جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصادی» را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرد با این هدف که زمین‌های کوچک کشاورزی را به قطعات بزرگ‌تر تبدیل کند و هزینه‌های تولید کم شود، این قانون برای 18 میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی که قابلیت کشت دارد، باید اجرا می‌شد.
 
‌ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی، علت‌ اجرا نشدن شیوه‌نامه‌ یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی را نبود آمار دقیق بخش کشاورزیِ مرتبط می‌داند، ‌«هنوز نیمی از زمین های کشاورزی کشور سند ندارند و اطلاعات زمین‌ها روشن نیست».
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15429 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر بازدید: 768 ساعت: 10:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.
آشنایی با اصول تغذیه در کوهستان هنوز کسی نتوانسته است رژیم غذایی مشخصی برای کوهنوردان بنویسد اما توصیه‌های پیشکسوتان این رشته در ارتفاعات کارساز است.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.