چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟


پایگاه خبری لقمه: ذائقه ایرانی بادام بومی را بیشتر می پسندد و طعم بادام وارداتی را به رغم ظاهر زیباترش نمی پسندد. اما این همه ماجرا نیست و دلایل برتری بادام ایرانی نسبت به بادام وارداتی زوایای دیگری هم دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، بادام ایرانی، به ویژه بادام‌های زعفرانی و بم، به خاطر طعم بی‌نظیر و ویژگی‌های خاص خود شناخته شده‌اند. بادام ایرانی نسبت به بادام های خارجی ظاهری نامرغوبتر دارد. مغزهای ریز و درشت بعضا چروک با رنگی پریده تر نسبت به بادامی با سایزی یک دست و صاف و کمی پررنگ تر این تردید را بوجود می آورد که شاید فروشنده قیمت را به اشتباه اعلام می کند اما معمولا با شنیدن توضیحات و یا چشیدن چند دانه از مغزها تفاوت محصول ایرانی با خارجی به خوبی خود را نشان می دهد. 
در اینجا به برخی از دلایل اصلی برتری کیفیت و قیمت بالای بادام ایرانی نسبت به بادام‌های خارجی، به ویژه بادام آمریکایی، اشاره می‌کنیم:
 

کیفیت طعم و بافت:

بادام ایرانی معمولاً دارای طعم غنی و عطر خاصی است که باعث محبوبیت آن در بین مصرف‌کنندگان می‌شود. بافت قابل توجه و ترد این بادام‌ها، آن‌ها را برای استفاده در انواع دسرها، شیرینی‌ها و حتی به‌عنوان اسنک مناسب می‌سازد.
 

شرایط اقلیمی و زراعی:

ایران به دلیل تنوع اقلیمی و شرایط مساعد کشاورزی، بستر مناسبی برای کشت انواع بادام فراهم کرده است. کشت بادام در مناطق کوهستانی و سردسیر باعث می‌شود که این محصول طعم و کیفیت بالایی داشته باشد.
 

معرفت و تخصص کشاورزان:

کشاورزان ایرانی به ‌خوبی با روش‌های سنتی و مدرن کشت بادام آشنا هستند و این آشنایی باعث می‌شود که، نه تنها عملکرد بالایی داشته باشند بلکه از آغاز تا پایان فرآیند تولید، کیفیت محصول را به‌طور دقیق کنترل کنند.
 

کاهش استفاده از سموم شیمیایی:

در بسیاری از باغ‌های بادام ایرانی، روش‌های سنتی و ارگانیک بیشتری اعمال می‌شود، که منجر به کاهش استفاده از سموم شیمیایی و بهبود کیفیت سالم محصول می‌شود. این نکته برای مصرف‌کنندگانی که به دنبال محصولات ارگانیک و سالم هستند، اهمیت زیادی دارد.

ارزش غذایی بالا:

بادام ایرانی غنی از مواد مغذی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست. مصرف منظم بادام به بهبود سلامتی و کاهش خطر بیماری‌ها کمک می‌کند، که این ارزش غذایی بالای بادام ایرانی را نسبت به انواع دیگر افزایش می‌دهد.
 
بادام ایرانی سرشار از ویتامین E، منیزیم، فسفر و فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ ها است و خواص درمانی دارد. بادام‌ های خارجی نیز دارای خواص مغذی هستند، اما به دلیل مراحل پیچیده فرآوری و سم‌ پاشی، ممکن است مقداری از ویتامین‌ ها و مواد معدنی خود را از دست بدهند

سنت و فرهنگ:

بادام ایرانی بخشی از فرهنگ و سنت‌های غذایی ایرانی محسوب می‌شود و در مراسم خاص و جشن‌ها کاربرد دارد. این ارتباط فرهنگی باعث افزایش تقاضا و ارزش این محصول در بین مصرف‌کنندگان می‌شود.
 
 
با توجه به این عوامل، بادام ایرانی نه تنها از نظر کیفیت و طعم برتر است، بلکه به دلیل تکنیک‌های کشاورزی و حفاظت از محیط‌زیست، بیشتر مورد علاقه مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. طبیعتاً این کیفیت و ویژگی‌ها به افزایش قیمت بادام ایرانی نسبت به بادام‌های خارجی، از جمله بادام آمریکایی، انجامیده است. انتخاب بادام ایرانی نه تنها یک انتخاب غذایی باکیفیت است، بلکه حمایت از کشاورزی محلی و حفظ میراث فرهنگی نیز محسوب می‌شود.
  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :بازنشر این مطلب اختصاصی پایگاه خبری لقمه با ذکر منبع بلامانع است.

کد: 15755 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن بازدید: 388 ساعت: 4:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
2 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
3 تقویت و کاهش درد استخوان‌ ها با فرمول طبیعی ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
4 6 مزایای آرد بادام برای سلامتی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
6 آیا تغذیه در افزایش میزان هوش جنین موثر است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
7 ارتباط آلرژی کودکان با بادام زمینی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
8 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
9 برداشت بادام‌زمینی در آستانه‌اشرفیه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
10 برای چاق شدن سراغ خوراکی‌های طبیعی بروید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فرمول بستنی چیست؟ تابستان که می‌شود، سرانه مصرف خوراكی‌هایی مانند بس...

  کی چی بخوریم؟ لقمه: مواد غذایی با ترکیبات متنوع و متفاوت خود، خص...

  اینفوگرافیک / مواد غذایی مضر برای سلامت روده‌ها پایگاه خبری لقمه: در این اینفوگرافیک به هفت ماده غ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
7 نوشیدنی برای پاکسازی بدن اگر دنبال اکسیرهایی برای سم‌زدایی و پاکسازی کبد، مقابله با نفخ و داشتن شکمی صاف هستید سراغ نوشیدنی‌های سم‌زدا بروید.
افراد چاق خوشحال‌ ترند/ ژن چاقی افسردگی را کاهش می‌دهد تحقیقات علمی جدیدی نشان می دهد که برای چرایی شاد بودن افراد چاق شواهد ژنتیکی وجود دارد.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.