آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی


پایگاه خبری لقمه: با وجود خواص مفید پونه کوهی، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود؛ زیرا در دوزهای بالا ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. همچنین، زنان باردار یا شیرده و افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند، باید قبل از استفاده از آن با پزشک یا متخصص مشورت کنند.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، پونه کوهی (Pennyroyal) یکی از گیاهان دارویی با خصائص درمانی فراوان است که به‌خصوص در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از کاربردهای مهم این گیاه، کمک به تسکین سردرد است. در ادامه به برخی از مزایای پونه کوهی برای رفع سردرد و نحوه استفاده از آن اشاره می‌کنیم:
 

عطر و طعم آرام‌بخش:

پونه کوهی دارای عطر و طعم قوی و متمایز است که می‌تواند به آرامش و تسکین اعصاب کمک کند. این خاصیت می‌تواند اثر مثبتی بر روی سردردهای ناشی از استرس و تنش‌های عصبی داشته باشد.
 

خواص ضد التهابی:

این گیاه دارای ترکیباتی است که خواص ضد التهابی دارند. التهابات در برخی موارد می‌توانند یکی از عوامل ایجاد سردرد باشند؛ بنابراین، مصرف پونه کوهی می‌تواند به کاهش شدت سردرد کمک کند.
 

تحریک گردش خون:

پونه کوهی می‌تواند به تحریک گردش خون کمک کند. افزایش جریان خون در نواحی سر ممکن است به کاهش سردرد و تسکین علائم کمک کند.
 

روش‌های مصرف:

برای استفاده از پونه کوهی به‌منظور تسکین سردرد، می‌توان از روش‌های زیر بهره‌مند شد:
 

چای پونه کوهی: دم‌کرده پونه کوهی یکی از رایج‌ترین روش‌ها است. برای تهیه آن، مقدار کمی از برگ‌های تازه یا خشک شده پونه کوهی را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید تا چند دقیقه دم بکشد. سپس می‌توانید آن را صاف کرده و بنوشید.

روغن‌های ضروری: استفاده از روغن پونه کوهی به‌عنوان روغن ضروری می‌تواند در آرامش و تسکین سردرد مؤثر باشد. با رقیق کردن چند قطره از این روغن در روغن حامل، می‌توانید آن را به آرامی بر روی ناحیه‌ای که درد دارد، ماساژ دهید.
استنشاق عطر: عطر پونه کوهی را می‌توانید با استفاده از بخور یا دستگاه بخور در هوای اتاق پخش کنید تا از خواص آرام‌بخش آن بهره‌مند شوید.
 

نکات احتیاطی:

 
قبل از استفاده از پونه کوهی یا هر داروی گیاهی دیگری، مهم است که نسبت به تداخلاتی که ممکن است با داروهای دیگر داشته باشد، آگاهی داشته باشید. پونه کوهی (Pennyroyal) به دلیل ترکیبات فعال خود، ممکن است با برخی داروها تداخل کند. در اینجا به چند نوع دارو که معمولاً با پونه کوهی سازگار نیستند، اشاره می‌کنیم:
 

داروهای ضد انعقاد (رقیق‌کننده‌های خون):

پونه کوهی ممکن است تأثیرات داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین (Coumadin) را تقویت کند و خطر خونریزی را افزایش دهد.
 

داروهای مسکن و ضد درد:

این گیاه ممکن است با داروهای مسکن، مانند آسپرین یا ایبوپروفن، تداخل داشته باشد. ترکیب آنها ممکن است موجب افزایش عوارض جانبی شود.
 

داروهای هورمونی:

پونه کوهی می‌تواند تأثیری مشابه استروژن داشته باشد و بنابراین ممکن است با داروهای هورمونی اثر متقابل داشته باشد. افرادی که درمان‌های هورمونی یا قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنند، باید با احتیاط از آن استفاده کنند.
 

داروهای ضد افسردگی:

در برخی موارد، مصرف پونه کوهی می‌تواند با داروهای ضد افسردگی تداخل داشته باشد و عوارض جانبی را افزایش دهد.
 

داروهای کبدی:

پونه کوهی ممکن است با داروهایی که از کبد متابولیزه می‌شوند، تداخل کند و بر روی اثر بخشی یا عوارض جانبی آنها تأثیر بگذارد.
 
بنابراین اگر شما دارویی مصرف می‌کنید یا دارای شرایط پزشکی خاصی هستید، قبل از اضافه کردن پونه کوهی به رژیم درمانی خود، حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید. همچنین، در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بعد از مصرف پونه کوهی، بهتر است نسبت به قطع مصرف آن اقدام کنید و با پزشک خود مشورت کنید. 
 
تاکید می کنیم که این اطلاعات جنبه‌های کلی دارند و ممکن است به شرایط خاص هر فرد بستگی داشته باشند. همواره با یک متخصص درمانی مشورت کنید.
 

نتیجه‌گیری

پونه کوهی یک گزینه طبیعی و مؤثر برای تسکین سردرد است، به‌خصوص سردردهای ناشی از استرس و تنش. با استفاده معقول و آگاهانه از این گیاه می‌توان به بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم سردرد کمک کرد. با این حال، همیشه مهم است که در کنار روش‌های طبیعی به درمان‌های پزشکی نیز توجه شود و در صورت ادامه‌ی سردرد شدید، به پزشک مراجعه شود.
 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :بازنشر این مطلب اختصاصی پایگاه خبری لقمه با ذکر منبع بلامانع است.

کد: 15761 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند بازدید: 258 ساعت: 8:02 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جایگزین طبیعی آنتی بیوتیک را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
2 6 خواص پونه کوهی را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
3 «یانگوم» از طریق غذا رابطه مردم ایران و کره را افزایش داد ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان
4 نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر
5 طرز تهیه پاستای بادمجان با پنیر فتا ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ شهريور
6 روش تهیه ماکارون نعنایی با شکلات سفید و پنیر ماسکارپونه ۱۳۹۲ شنبه ۱۰ اسفند
7 آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا ۱۳۹۲ يکشنبه ۸ دي
8 طرز تهیه مرغ کنتاکی خانگی ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۶ آبان
9 چیز کیک با طعم قهوه و شکلات ۱۳۹۱ جمعه ۱۷ آذر
10 با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  هشدارهایی در رابطه با رژ لب رژ لب، به عنوان اولین و مهمترین ابزار آرایشی و بهد...

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت