نباید شیر و چای را مخلوط کرد


کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.

به گزارش لقمه، دکتر محمدرضا وفا، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران نوشت: یکی از مشکلاتی که در اثر مخلوط کردن شیر با چای به‌وجود می‌آید، کاهش ارزش تغذیه‌ای شیر است. البته باید بدانیم که هدف مصرف‌کننده از نوشیدن شیرچای، به‌دست آوردن خواص شیر است یا مزایای چای. اگر فردی برای دریافت ریزمغذی‌های موجود در شیر که مهم‌ترین آنها کلسیم است، شیرچای مصرف می‌کند، باید بداند ارزش تغذیه‌ای شیر مصرفی او تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای مانند پلی‌فنول‌ها و کافئین قرار می‌گیرد و تا حد چشمگیری پایین می‌آید.

پلی‌فنول‌ها می‌توانند با کلسیم شیر ترکیب و باعث دفع آن از بدن شوند. بد نیست بدانید که کلسیم برای جذب در بدن به محیطی اسیدی نیاز دارد در حالی که چای یا قهوه، محیط قلیایی دارند بنابراین‌ زمانی که شیر را به قهوه یا چای اضافه می‌کنید، اسیدیته دستگاه گوارش پایین می‌آید و در این حالت، pH دستگاه گوارش، pH خنثی یا قلیایی می‌شود. به این ترتیب، جذب کلسیم شیر در صورتی که به‌صورت شیر خالص یا مخلوطی با چای و قهوه وارد بدن شود، ‌بسیار متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی، تراکم کلسیم دریافتی از یک لیوان شیر ساده، به‌مراتب بیشتر از شیری است که با چای یا قهوه مخلوط شده باشد.

کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد. از این‌رو، با خوردن شیرچای، نه می‌توانید از خواص چای بهره‌مند شوید و نه از خواص شیر، مگر اینکه نسبت ترکیب در حدی باشد که یکی از این مواد بر دیگری برتری مشهودی داشته باشد. شیرچای می‌تواند به‌‌صورت تفننی در برنامه غذایی قرار گیرد اما ‌مصرف مداوم این نوشیدنی توصیه نمی‌شود.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 7961 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۳ فروردين بازدید: 3224 ساعت: 1:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 عطاری‌ها زیر نظر معاونت‌های غذا و دارو فعالیت می‌کنند ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
3 تکذیب ادعای پذیرش بدون کنکور «مبینا نعمت زاده» در رشته پزشکی ۱۴۰۳ جمعه ۲۶ مرداد
4 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
6 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
9 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
11 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

  عادت‌های سلامتی که علم آنها را تایید نکرده است همیشه حق با مادرانمان نیست. مادران همیشه می گویند ...

  چاقو، قاتل ویتامین ها برخی از میوه ها كه حاوی ویتامین (ث) هستند به دلیل ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جلوگیری از ابتلا به افسردگی با خوردن این مواد غذایی ویتامین ها و املاح بر روی خلق و خوی افراد تاثیر بسزایی دارند.
پرورش میوه روی دیوارهای خانه شما روی دیوارهای این خانه می توانید میوه های مورد علاقه خود را پرورش دهید!
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.