قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟


پایگاه خبری لقمه: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، خواستار اصلاح فرآیند توزیع، تقویت نظارت و طراحی سامانه‌ای شفاف برای توزیع عادلانه و هدفمند شیرخشک نوزادان و بیماران خاص شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، منصور علیمردانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن هشدار نسبت به این موضوع که ادامه روند فعلی موجب اتلاف منابع یارانه‌ای و گسترش بازار غیررسمی شیرخشک خواهد شد، گفت: یکی از مشکلات مدیریتی جدی ما، نبود تخمین دقیق از میزان نیاز شیرخشک برای نوزادان است. شیرخواران از بدو تولد تا ۲ سالگی، بسته به سن، وزن و نوع تغذیه، به مقدار متفاوتی از شیرخشک نیاز دارند و به طور میانگین مصرف شیرخشک در ماه بین ۴ تا ۸ قوطی برای هر نوزاد برآورد می‌شود اما در ۶ ماه اول زندگی که کودک تنها از شیر تغذیه می‌کند، مصرف بیشتر است و پس از آن با ورود غذای کمکی کاهش می‌یابد.

 
وی ادامه داد: در حال حاضر دولت برای هر نوزاد، ماهانه شیرخشک یارانه‌ای با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته که تقریباً ۴۰۰ هزار تومان کمتر از قیمت کشورهای همسایه است این در حالی است که با استفاده از کد ملی نوزاد، امکان دریافت ۲۰ قوطی شیرخشک در ماه وجود دارد یعنی بیش از نیاز واقعی نوزادان و این مازاد عرضه، زمینه ایجاد رانت، فروش آزاد یا حتی قاچاق شیرخشک را فراهم کرده است.
 
علیمردانی یادآور شد: ما عملاً در حال توزیع ۱۲ قوطی شیرخشک به عنوان یارانه به هر نوزاد هستیم در حالی‌که نیاز واقعی کمتر از این مقدار و ماهانه ۴ تا ۸ قوطی است و با این سیاست ناعادلانه با کمبود شیرخشک در برخی مناطق و رسوب در برخی مناطق دیگر مواجه هستیم.
 
وی با اشاره به مشکلات توزیع شیر خشک‌های ویژه، افزود: برخی از شیرخشک‌ها که ویژه نوزادان با مشکلات گوارشی خاص است باید با نسخه پزشک و به صورت هدفمند توزیع شوند با این حال، در مقطعی این نوع شیر خشک به‌صورت غیرهدفمند بین داروخانه‌های منتخب توزیع شد که موجب شد برخی شهرها که مصرف‌کننده ندارند سهمیه بگیرند و برخی بیماران واقعی دچار کمبود شوند.
 
علیمردانی تأکید کرد: اگر توزیع این محصولات بر اساس کد ملی و نسخه پزشک انجام می‌شد و اطلاعات مصرف‌کنندگان واقعی در سامانه‌ای ثبت می‌شد از قاچاق و رسوب شیرخشک در نقاط کم‌نیاز جلوگیری می‌شد.
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر ضرورت اصلاح نظام توزیع شیرخشک به ویژه شیرخشک ویژه تاکید و تصریح کرد: بر اساس گزارش مسئولان مربوطه محموله‌های جدیدی از شیرخشک وارد کشور شده و توزیع آن نیز آغاز شده است اما تا زمانی که زیرساخت داده‌محور برای مدیریت این توزیع وجود نداشته باشد همچنان با نابسامانی در دسترسی، رانت و نارضایتی عمومی به‌ویژه برای شیرخشک‌های ویژه که فقط باید در داروخانه‌ها توزیع شود مواجه خواهیم بود.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15816 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد بازدید: 76 ساعت: 12:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 کشف و توقیف ۱۱ تن کود شیمیایی یارانه ای خارج از شبکه توزیع ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
7 تشکیل پرونده قاچاق برای ۴۳۰ واحد صنفی متخلف ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
8 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
9 اصلاح یارانه نان و کالاهای اساسی تصمیم جسورانه دولت است ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
10 اصلاح قیمت آرد برای جلوگیری از قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تعیین جنسیت جنین با تاثیر میوه و سبزیجات دنبال كردن یك رژیم غذایی خاص و درست به زوج‌های جوان كمك می‌كند توانند جنسیت كودك خود را تا حد زیادی تعیین كنند.
رضوی: ناحیه های صنعتی باعث ثبات و بهره‌وری بیشتر مشاغل روستایی می شود معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت:با ایجاد ناحیه صنعتی در دهستان‌های کشور بسیاری از صنایع تبدیلی که از محصولات روستایی استفاده می کنند در جوار روستاها فعال می شوند که باعث بهره وری بیشتر روستاییان خواهد شد.
ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد پایگاه خبری لقمه: عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد.
راه‌های درمان انزال زودرس با طب سنتی انزال زودرس یکی از شایع‌ترین شکایات مردان در مراجعه به پزشک است. حدود یک‌سوم مردان از این مشکل رنج می‌برند که این میزان برحسب سن، نژاد، محل زندگی و عوامل دیگر در جوامع مختلف متغیر است. زودانزالی از مهم‌ترین علل سردی روابط زوجین است و گاهی از علل ناباروری نیز محسوب می‌شود.