آیا گرانی نان به تهران هم می رسد؟/ تغییر قیمت نان از سوی استاندارها


پایگاه خبری لقمه: نان قوت غالب مردم بوده و پس از ۳ سال قیمت آن در بعضی استان‌های کشور افزایش یافته است؛ در مشهد نان بربری از ۱,۱۵۰ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به ۱,۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از خبرگزاری مهر، نان قوت غالب مردم بوده و پس از ۳ سال قیمت آن در بعضی استان‌های کشور افزایش یافته است. در مشهد نان بربری از ۱,۱۵۰ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به ۱,۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است. نان لواش با افزایش حدود ۲۴ درصدی ۵۲۵ تومان شده است؛ در حالی که ابتدای سال تاکید شده بود قرار نیست قیمت نان تغییر کند شاهد افزایش قیمت انواع نان در چند استان کشور هستیم؛ در حالی که هیچ یک از تشکل‌های فعال در حوزه آرد و نان کشور حاضر به گفت‌و گو نیستند اما خبرها از افزایش نرخ نان در حدود ۱۳ استان حکایت دارد. همچنین عنوان می‌شود تا پایان مرداد این تغییر قیمت‌ها برای سایر استان‌ها از جمله استان تهران نیز اعمال خواهد شد.
 

استاندارها در حال تغییر نان

 
نان یکی از اقلام غذایی مهم سفره خانوارهای ایرانی است. قیمت گذاری گندم، آرد و نان به عنوان محصولات استراتژیک از سوی دولت‌ها بوده و برای تضمین امنیت غذایی نظارت جدی بر این موضوع وجود دارد. امسال تغییر قیمت بخشی از اقلام غذایی به طور رسمی از سوی نهادهای متولی دولتی اعلام نشد اما نرخ‌های جدید روی کالاها درج شد. نان هم در حالی که هیچ نهاد دولتی آن را اعلام رسمی نکرده در حال افزایش است. فعالان این حوزه عنوان می‌کنند تصمیم با کارگروه آرد و نان هر استان بوده که این کارگروه زیر نظر استانداری هر استان فعالیت داشته که استانداری‌ها هم زیر نظر وزارت کشور فعالیت دارند.
 

سهم آرد در قیمت تمام شده

 
نرخ نان از سال ۱۳۹۹ که قیمت جدید تعیین و سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرایی شد تا امروز تغییری نداشت. برخی کارشناسان این حوزه تاکید دارند آرد فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام شده نان را تشکیل می‌دهد و عدم تغییر نرخ آرد در حالی که سایر هزینه‌ها از جمله حقوق و دستمزد، حمل و نقل، نرخ تورم و… افزایش یافته نباید انتظار داشت قیمت انواع نان در بازار تغییر نکند.
 
امسال حقوق و دستمزد ۲۷ درصد افزایش داشت و در این باره یکی از دلایلی که نانوایان به آن اشاره می‌کنند این موضوع است. از سوی دیگر افزایش هزینه تهیه غذا کارگران نیز از دیگر دلایل بوده که اظهار می‌شود اگر پیش تر قیمت یک کنسرو ماهی کمتر از ۱۰ هزار تومان بود امسال به بیش از ۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین عنوان می‌شود نرخ هر کیلو خمیر مایه نان از ۴۰۰ تومان به بیش از ۸۰۰ تومان رسیده در حالی که قیمت آن در بازار آزاد بیشتر از ۱.۵ میلیون تومان است؛ علاوه بر این، هزینه حمل و نقل هم نسبت به سال گذشته بین ۲.۵۰۰ تا ۳ هزار تومان افزایش یافته و وضعیت اجاره‌بها هم در کنار سایر عوامل سبب شده تا کارگروه آرد و نان استان‌ها تصمیم بر تعیین نرخ جدید انواع نان داشته باشند.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15310 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد بازدید: 565 ساعت: 4:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار نسبت به سرعت گسترش سویه جدید آبله میمونی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
4 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
5 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
6 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
7 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
8 کاکائو گران‌تر از همیشه ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
9 عرضه روزانه ۱۰۰ تن مرغ تازه در میادین تره بار ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
10 ۱۵۰ واحد عرضه کالاهای اساسی در استان تهران جریمه شدند ۱۴۰۱ شنبه ۱۳ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

  راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد یک دندانپزشک گفت: اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.
لاغری گیاهی به سبک بازیگران سینما اگر تا امروز شیوه‌های مختلف را برای درمان چاقی و اضافه وزن خود تجربه كرده و نتوانسته‌اید به وزن ایده‌آل خود نزدیك شوید، توصیه می‌كنیم با اجرای توصیه درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان برای كاهش و تثبیت وزن خود اقدام كنید.
مصرف تخمه کدو و کاهش کلسترول خون کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مقاله جدید تاکید کردند که مصرف تخمه کدو در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.
برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.