خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند


اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.

به گزارش لقمه، بی شک خوراکی‌های خام و سبزی‌ها برای تناسب اندام و سلامتی مفیداند. اما خوراکی‌های خام سرشار از فیبر، گرایش شدیدی برای متورم کردن شکم دارند، به خصوص اگر مقداری سیر یا پیاز نیز به آنها اضافه شود! اگر می‌خواهید برای وعده غذایی خود از سبزی‌های استفاده کنید و مجبور هستید پس از آن لباس‌هایی بپوشید که اندازه شکم در آنها اهمیت دارد، بهتر است سبزی‌های پخته را در اولویت قرار دهید، نکته دیگر اینکه باید آنها را خوب بجوید!

کلم باعث ایجاد باد و نفخ می‌شود
سبزی‌های خانواده کلم، مانند کلم بروکلی تا حد زیادی باعث ایجاد نفخ و باد می‌شوند. از آنجایی که سبزیجاتی مانند کلم کالری اندکی دارند، می‌توانند برای دستیابی و حفظ تناسب اندام مؤثر باشند، از سوی دیگر کلم در بسیاری از دستور تهیه غذاهای رژیمی وجود دارد. بنابراین باید از ترفندهای خانگی استفاده کرد؛ اضافه کردن چند دانه زیره یا رازیانه هنگام تهیه غذا می‌تواند مؤثر باشد، این ادویه‌ها علاوه بر اینکه طعم دلپذیری به غذا می‌دهند، مشکلات گوارشی را نیز برطرف می‌کنند.

حبوبات روده‌ها را تحریک می‌کنند
حبوباتی مانند نخود، عدس یا لوبیا جزو خوراکی‌های رژیمی و بسیار مغذی هستند. بنابراین در رژیم‌های معتدل غذایی جایگاه ویژه‌ای دارند. با این حال، به دلیل وفور فیبرهای سخت و چربی‌ها به میزان قابل توجهی روده‌ها را تحریک کرده و باعث بروز نفخ می‌شوند. برای اجتناب از این مضرات، همیشه شب قبل از مصرف باید حبوبات را خیس کنید. سپس آنها را آبکشی کرده و خوب بشویید، سپس بار دیگر آنها را خیس کنید تا به‌طور کامل ترد شود. یک نکته طلایی، هیچ گاه ابتدای طبخ حبوبات به آنها نمک اضافه نکنید زیرا نمک پوست حبوبات را سفت می‌کند.

نان سفید باعث ورم می‌شود
نان سفید از دیگر خوراکی‌هایی است که می‌تواند باعث تورم شکم شود؛ بنابراین بهتر است نان‌های کامل را برای مصرف در اولویت قرار دهید. نان‌های کامل که سرشار از فیبر هستند، عمل گوارش را آسان می‌کند و احساس سیری به فرد می‌دهد. همچنین برای مصرف ماکارونی، نان یا بیسکوئیت نیز از انواع کامل و سبوس‌دار آنها استفاده کنید. استفاده از محصولات با فرآوری زیستی یا ارگانیک برای فرآورده‌های کامل در اولویت قرار دارند زیرا مقدار زیادی آفت کش در غلاف غلات معمولی وجود دارد.

هضم دشوار شیر
شیر، خامه و دسرهای شیری حاوی لاکتوز هستند، لاکتوز ماده‌ای است که باید با استفاده از آنزیم لاکتاز هضم شود. میزان لاکتاز در سیستم بدنی برخی افراد کافی نیست، بنابراین برای هضم شیر با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند. افرادی که با این مشکل مواجه‌اند باید بیشتر از ماست استفاده کنند، ماست از شیر تخمیر شده حاصل می‌شود و حاوی باکتری‌هایی است که به هضم آن کمک می‌کند.

نوشیدنی‌های گازدار
نوشیدنی‌های گازدار و سودا به سرعت باعث ایجاد تورم شکم می‌شوند. از سوی دیگر این نوشیدنی‌ها که از لحاظ تغذیه‌ای بسیار فقیر و حاوی مقدار بسیار زیادی قند یا مواد شیرین‌کننده هستند، تمایل به مصرف شیرینی‌ها را افزایش می‌دهند. آب‌های معدنی گازدار نیز سرشار از املاح هستند و تورم شکم را با خود به همراه دارند. به‌طور کلی از مصرف نوشیدنی‌های گازدار هنگام صرف غذا اجتناب کنید و آب را نیز جرعه جرعه بنوشید.

آدامس‌ها
آدامس‌ها موجب ورود هوا به شکم و در نتیجه بروز تورم آن می‌شوند. گاهی اوقات جویدن آدامس مانع از هرزه خوری می‌شود اما بهتر است در مصرف این ماده اعتدال رعایت شود!

غذاهای چرب روند گوارش را کند می‌کنند
تمام خوراکی‌های بسیار چرب مانند چیپس‌ها، خوراکی‌های سس‌دار، بیسکوئیت‌های اشتهاآور و شیرینی‌های خامه‌ای روند هضم طولانی و پیچیده‌ای دارند، بنابراین موجب بروز نفخ می‌شوند. از سوی دیگر، خوراکی‌های مذکور، موادی هستند که موجب چاقی نیز می‌شوند، به همین دلیل مصرف آنها را به مناسبت‌ها و جشن‌ها محدود کنید. 




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خورشید

کد: 4172 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 6217 ساعت: 5:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راهنمای استفاده از ادویه در غذا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 میوه هایی که سطح قند پایین دارند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
3 مواد غذایی تقویت‌ کننده هضم غذا را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 هضم چه غذاهایی ساده است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
5 کاهش رشد سلول های سرطانی به کمک موزهای سیاه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 فیبرها چه تاثیری بر سلامت ما دارند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
7 چگونگی مبارزه زنجبیل با چربی شکم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
8 آشنایی با فیبرهای غذایی و نقش آنهادر سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ شهريور
9 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 فواید و زیان های چای زا بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 تقویت نیروی جنسی با مصرف تخم مرغ نیم‌برشت ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسید چرب امگا 3 بروی چربی ها و فشار خون پایگاه خبری لقمه: بالا بودن لیپید خصوصا بالا بودن ...

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

  دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص دندانپزشک کودکان گفت: ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه سبزیجاتی از آلزایمر پیشگیری می کنند پژوهشگران علوم پزشکی در کشور آلمان می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که میوه ها و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند اسفناج می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر داشته باشد.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
قهرمانان غذایی را بشناسید قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.
نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.