بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار در حساب بانک‌ها!


برنج برداشت شده امسال از شالیکاران حدود 6000 تومان خریداری شده است اما واسطه‌هایی که این محصول را از طریق تسهیلات بانکی خریداری کرده‌اند باید نرخ بهره‌ بالایی به بانک‌ها بپردازند که حتی از نرخ سود سرمایه‌گذاری آن‌ها هم بیشتر است و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی پور، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهار کرد: بالا بودن نرخ بهره تسهیلات بانکی باعث شده تا خریداران برنج مجبور شوند با در نظر گرفتن این سودهای بالا، محصولی را که از کشاورزان کیلویی 6000 تومان می‌خرند کیلویی 9000 یا حتی 10 هزار تومان بفروشند و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

وی افزود: واسطه‌هایی که با تسهیلات بانکی اقدام به سرمایه‌گذاری در محصولی مانند برنج می‌کنند تنها با در نظر گرفتن سهم بالای نرخ‌ سود بانک می‌توانند اقساط و نرخ بهره آن را پرداخت کنند و برای خود هم حاشیه‌ سود مطمئنی در نظر بگیرند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج تاکید کرد: در حال حاضر بانک با منطقی نادرست نرخ سود بانکی را با نرخ تورم مقایسه و محاسبه می‌کند در صورتی که این قیاس اشتباه است و باید نرخ بهره بانکی را بر اساس نرخ بازده سرمایه‌گذاری تعیین کرد.

خانکشی‌پور با بیان اینکه نرخ سود بانکی در کشور بیشتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری است، گفت: این سیستم محاسبه نرخ بهره بانکی چندین دهه است که در هیچ کشور دنیا وجود ندارد و منسوخ شده است اما همچنان بر سیستم بانکی ایران حاکم است.

وی ادامه داد: اگر نرخ سود تسهیلات بانکی بالاتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری باشد باعث التهاب بازار تولید می‌شود چرا که این بهره‌های بالا به تولید تحمیل شده است و در واقع قیمت 10 هزار تومانی هم برای هر کیلوگرم برنج هاشمی در بازار خرده فروشی منطقی به نظر می‌رسد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهارکرد: به غیراز نرخ بالای سود تسهیلات بانکی باید دیگر هزینه‌های متصور برای برنج از شالیزار تا بازار را همچون هزینه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و سهم واسطه‌های ضرور و غیر ضرور را نیز در نظر گرفت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5049 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور بازدید: 4133 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
9 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
10 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این خوراکی ها معدن پتاسیم هستند! پتاسیم با محافظت از رگ های خونی در مقابل ضخیم شدن ...

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  مبتلایان به فشارخون آب کرفس بخورند یک متخصص تغذیه گفت: کرفس خواص زیادی دارد که مهم‌تر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه بعد از 40 سالگی شکم نیاوریم؟ دکمه‌ی شلوارتان به این راحتی‌ها بسته نمی‌شود؟ هر روز احساس می‌کنید که پیراهنتان تنگ‌تر می‌شود؟ معنی‌اش این است که شکمتان در حال بزرگ شدن است.
کاهش وزن با برداشتن چربی اضافی محققان آمریکایی با هشدار درباره برداشتن چربی‌های اضافی بدون در نظر گرفتن شرایط جسمانی و سلامتی تاکید کردند که برداشتن چربی‌ها فقط در شرایط خاصی جایز است.
با این روش کمتر غذا می خورید به هنگام غذا خوردن بوی غذا، تنوع در غذاها، چیدمان و تنوع غذایی از عوامل تحریکات غذایی به شمار می روند.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.