مواظب خلال دندان باشید


یک دندانپزشک گفت: خلال دندان جایگزین مسواک، نخ دندان و دیگر ابزارهای مناسبی مثل نخ دندان نیست و استفاده نادرست از آن به آسیب لثه منجر می‌شود.

به گزارش لقمه، مصطفی فاطمی در گفت‌وگویی، اظهار داشت: موثرترین روش تمیز کردن دهان و دندان فارغ از مسواک و خمیردندان در واقع حرکت فیزیکی برای تمیزکردن سطوح دندان‌هاست.

این دندانپزشک گفت: در این مسیر استفاده از مسواک و نخ دندان با روش‌های علمی مشخص شده مسئله خاصی نیست اما در برخی افراد که وضعیت خاصی دارند استفاده از این ابزار به تنهایی کافی نیست.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: افرادی که در دندان‌های خود بریج دارند؛ همچنین بیمارانی که به خاطر بیماری لثه و امثال آن در بین دندانهایشان فضاهای وسیعی دارند نخ دندان نمی‌تواند به تنهایی در تمیز کردن دندان‌ها نقش داشته باشد.


وی به سوپر فلاس اشاره داشت و گفت: این وسیله، قطعه نخ دندانی است که دارای یک سر سفت (مثل سر بند کفش) است که می‌تواند به سادگی از زیر بریج عبور کرده و با حرکت نخ در زیر دندان به تمیزی آن کمک کند.

فاطمی تصریح کرد: این نوع از نخ دندان‌ها اغلب حجیم‌تر و قطورتر از نخ دندان معمولی هستند و می‌توانند فضاهای وسیعی را تمیز کنند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی به مسواک بین‌دندانی اشاره کرد و گفت: این وسیله نیز ساختاری شبیه شیشه‌شوی دارد و در اندازه‌های مختلف برای تمیز کردن سطوح بین‌ دندانی و حتی زیر بریج کاربرد دارد.

این دندانپزشک ادامه داد: وسیله‌ای که اصطلاحاً خلال دندان نامیده می‌شود و معمولاً برای خارج سازی غذای گیرکرده بین دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و سخت و چوبی است اغلب موارد بیش از آنکه به تمیز کردن دندان‌ها منجر شود و جایگزین نخ دندان و مسواک باشد باعث آزار به لثه می‌شود.

وی افزود: استفاده طولانی مدت از خلال دندان موجب تحلیل لثه بین دندانی می‌شود.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این امر به واسطه ساختار انعطاف ناپذیر و گاهی باقیماندن ذرات خلال چوبی در لثه ایجاد می‌شود.

فاطمی ادامه داد: برخی محصولاتی از این دست با اندازه بسیار ظریف و از جنس پلاستیک نیز در بازار موجود است که استفاده از آنها منحصر به موارد خاصی است.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: خلال دندان جایگزین مسواک، نخ دندان و دیگر ابزارهای مناسب نخ دندان نیست و استفاده نادرست از آن به آسیب لثه منجر می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6239 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ بهمن بازدید: 4541 ساعت: 11:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
2 جزییات بخش‌نامه عراق برای صادرات کالاهای ایرانی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
3 برف و بوران قیمت مرغ را افزایش داد ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ آذر
4 در رستوران‌های کرمانشاه چه بخوریم؟ ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين
5 طرز تهیه خوارك سبزیجات و مرغ چینی ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر
6 طرز تهیه دلمه كلم برگ قالبی+ عکس ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
7 روش تهیه کیک آلبالویی دو تخم‌مرغه ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۹ اسفند
8 طرز پخت خورش خلال بادام کرمانشاهی ۱۳۹۲ دوشنبه ۹ دي
9 طرز تهیه آش عاشوره؛ نذری محلی محرم در ترکیه ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۱ آبان
10 دستور پخت شیرین پلوی مجلسی برای ضیافت افطار ۱۳۹۲ جمعه ۱۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  تربچه بخورید تا پوستی صاف و درخشان داشته باشید مصرف منظم سبزیجات علاوه بر سلامتی بدن و نشاط و تند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
آیا مولتی‌‌ویتامین‌ها چاق می‌کنند؟ مولتی‌ویتامین‌ها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. در حقیقت مصرف مولتی‌ویتامین در افراد دچار اضافه‌وزن باعث کاهش وزن هم می‌شود.
سفره و صندوق پایگاه خبری لقمه: شاید عنوان این تیتر در نگاه اول عجیب به نظر برسد و مخاطب با خود بگوید غذا چه ربطی با انتخابات به عنوان یک کنش سیاسی دارد؟!اما واقعیت این است غذا به عنوان نماد و مصداقی از بهبود اوضاع زندگی و به مثابه یک شاخص اقتصادی از اهمیت و جایگاه خاصی در برنامه های نامزدهای انتخاباتی برخوردار است و بخش عمده ای از فعالیت ها و وظایف یک رئیس جمهور به شکل مستقیم و غیر مستقیم با مساله غذا در ارتباط است.