مواد لازم:
كلم برگ 1 عدد سركه 2/1 پیمانه برنج 1 پیمانه سبزی دلمه 250 گرم شامل جعفری، تره، شوید، گشنیز، مرزه و ترخون گوشت چرخ كرده 250 گرم پیاز داغ 2/1 پیمانه نمك، ادویه و زعفران به دلخواه زرشك 4/1 پیمانه لپه 2/1 پیمانه خلال پوست پرتقال شیرین شده 2/1 پیمانه خلال بادام 2/1 پیمانه شكر 2/1 پیمانه (به دلخواه)
طرز تهیه:
كلم برگ را با آب، نمك و سركه حدود 10 دقیقه بجوشانید تا نرم شود و برگ های آن راحت از هم جدا شود. كف قالبی كه وسط آن سوراخ است را چرب كنید. كلم برگ را برگ برگ كنید و دور تا دور قالب، دولایه از آن بچینید.برنج را آبكش كنید. سبزی را پاك كرده و خرد كنید. گوشت چرخ كرده را همراه پیاز داغ و ادویه تفت دهید. زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه كنید.
زرشك و سبزی را نیز جداگانه تفت دهید. همینطور لپه را جداگانه بپزید و تمام مواد را به هم اضافه كنید. تلخی خلال پوست پرتقال را با جوشاندن و آبكش كردن بگیرید و آن را شیرین كنید.
خلال بادام و برنج را نیز به مخلوط اضافه كنید. سپس زعفران آبكرده را بیفزایید و در نهایت، شكر، و در آخر روغن را اضافه كرده و مواد را مخلوط كنید. مخلوط آماده شده را داخل قالب بریزید و قالب را داخل فر بگذارید. برای این كار ابتدا ظرف پیركسی را از آب پر كنید و آن را داخل فر بگذارید و سپس قالب را در آن بگذارید به این صورت حرارت غیرمستقیم به قالب می رسد.
حرارت فر را روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم كنید و دلمه را یك ساعت در فر بپزید. پس از گذشت این مدت، نیم ساعت نیز بدون ظرف پیركس دلمه را بپزید تا برنج داخل آن دم بكشد.
بازگشت به صفحه نخست