مواد لازم: گندم پوست کنده یک و نیم پیمانه نخود نصف پیمانه کره ۲۰۰ گرم لوبیای سفید نصف پیمانهشکر به اندازه دلخواههل ساییده ۲ قاشق غذاخوریانجیر خشک خرد شده نصف پیمانهقیسی هلو و زردالوی خشک بدون هسته نصف پیمانهخلال بادام ۱/۴ پیمانهکشمش پلویی ۱/۳ پیمانهپسته خرد شده ۱/۳ پیمانهگلاب ۱/۴ پیمانهنمک به مقدار لازمکره ۱۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم
برای تزیین:
پودر نارگیل و مغزتخمه ها و کنجد و سیاهدانه و انجیر خشک و مربای دسری زرشک و خرمالو و خلالها
طرز تهیه:
تمامی حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آنرا عوض کنید . سپس حبوبات را با آب ( یا عصاره غلیظ مرغ که رنگ آن سفید باشد ) و کره و نمک بار بگذارید تا بپزد . وقتی حبوبات کاملا پختند , گندم خیس کرده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند و له شوند و لعاب بیندازند . خشکبار هایی مانند کشمش و قیسی و انجیر خردشده را شسته و خیس کنید تا نرم شوند . بادام ها نیز باید پوست گرفته شوند . در انتها گلاب را اضافه کنید . شکر و خشکبار خرد شده را نیز اضافه کنید . در آخر باید این شله یا آش را با حرارت بسیار ملایم در مدتی طولانی دم کنید . این آش کم کم غلظت گرفته و آماده میشود . با خشکبار های نرم و مرباهای دسری و کنجد و سیاهدانه روی آنرا تزیین کنید.
نکته: من داخل قابلمه در حین پخت حبوبات آب و عصاره غلیظ مرغ اضافه کردم. خیلی خوشمزه شد. مرباهای دسر کم شیرین و خوشرنگ برای این امر بسیار مناسبند. نیازی به برنج و نشاسته نیست اگر در زمان طولانی خوب پخته شود به غلظت بسیار مناسبی میرسد. حبوبات هم لازم نیست کوبیده شوند زیرا در مدت طولانی چنان پخته خواهند شد که در داخل شله دانه دانه دیده نمی شوند.
در صورت تمایل میتوانید پودر داچین هم روی تزیین بکار ببرید.
مارمالاد زرشک تازهمربای گل سرخ یا گل محمدی Rose Flower Jamمربای خرمالومربای هویجبازگشت به صفحه نخست