طرز تهیه آش عاشوره؛ نذری محلی محرم در ترکیه


عاشوره نوعی آش است که باید مواد اولیه آن از 12 ماده غذایی از قبیل بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام، فندق و انواع ادویه تشکیل شود، که معمولا علویان آن مواد را به صورت نذری هدیه می کنند.

مواد لازم:

 گندم پوست کنده   یک و نیم پیمانه
 نخود   نصف پیمانه
 کره   ۲۰۰ گرم
 لوبیای سفید   نصف پیمانه
شکر  به اندازه دلخواه
هل ساییده  ۲ قاشق غذاخوری
انجیر خشک خرد شده  نصف پیمانه
قیسی هلو و زردالوی خشک بدون هسته  نصف پیمانه
خلال بادام  ۱/۴ پیمانه
کشمش پلویی  ۱/۳ پیمانه
پسته خرد شده  ۱/۳ پیمانه
گلاب  ۱/۴ پیمانه
نمک  به مقدار لازم
کره  ۱۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم

برای تزیین:

پودر نارگیل و مغزتخمه ها و کنجد و سیاهدانه و انجیر خشک و مربای دسری زرشک و خرمالو و خلالها

طرز تهیه:

تمامی حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آنرا عوض کنید . سپس حبوبات را با آب ( یا عصاره غلیظ مرغ که رنگ آن سفید باشد ) و کره و نمک بار بگذارید تا بپزد . وقتی حبوبات کاملا پختند , گندم خیس کرده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند و له شوند و لعاب بیندازند . خشکبار هایی مانند کشمش و قیسی و انجیر خردشده را شسته و خیس کنید تا نرم شوند . بادام ها نیز باید پوست گرفته شوند . در انتها گلاب را اضافه کنید . شکر و خشکبار خرد شده را نیز اضافه کنید . در آخر باید این شله یا آش را با حرارت بسیار ملایم در مدتی طولانی دم کنید . این آش کم کم غلظت گرفته و آماده میشود . با خشکبار های نرم و مرباهای دسری و کنجد و سیاهدانه روی آنرا تزیین کنید.

نکته: من داخل قابلمه در حین پخت حبوبات آب و عصاره غلیظ مرغ اضافه کردم. خیلی خوشمزه شد. مرباهای دسر کم شیرین و خوشرنگ برای این امر بسیار مناسبند. نیازی به برنج و نشاسته نیست اگر در زمان طولانی خوب پخته شود به غلظت بسیار مناسبی میرسد. حبوبات هم لازم نیست کوبیده شوند زیرا در مدت طولانی چنان پخته خواهند شد که در داخل شله دانه دانه دیده نمی شوند.

در صورت تمایل میتوانید پودر داچین هم روی تزیین بکار ببرید.

مارمالاد زرشک تازه
مربای گل سرخ یا گل محمدی Rose Flower Jam
مربای خرمالو
مربای هویج



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله کمونه

کد: 5563 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۱ آبان بازدید: 6415 ساعت: 3:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور
3 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 جریمه خوردن و آشامیدن در حین رانندگی چقدر است؟ ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 ترکیب کابینه پیشنهادی پزشکیان+سوابق ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
6 مادری که سرآشپز خاص یک ورزشکار شد! ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
9 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
10 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
11 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

  انار ارگانیک در کاشمر تولید می‌شود با اجرای وسیع‌ترین پروژه کنترل بیولوژیکی کرم میوه ...

  تعادل فشار خون با یک تلخ خوشمزه وزارت بهداشت اعلام کرد: خوردن یک تکه شکلات تلخ در ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت