دستور پخت شیرین پلوی مجلسی برای ضیافت افطار


در دستور پخت زیر روش تهیه شیرین پلوی مجلسی را آموزش می دهیم که می توانید آن را در سفره افطار سرو کنید.

مواد لازم:

برنج..................................................................... یک کیلوگرم

مرغ...................................................................... 500 گرم

خلال پوست نارنج یا پرتقال....................................... 250 گرم

هویج خلالی شده................................................... 500 گرم

خلال بادام............................................................. 200 گرم

خلال پسته  .......................................................... 50 گرم

شکر.................................................................... یک پیمانه

روغن یا کره ..........................................................  به میزان لازم

زعفران و نمک ....................................................... به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برنج را حتمً از چهار ساعت قبل خیس کرده ایم و موقع خیس کردن به ازار هر پیمانه برنج حتماً یک قاشق غذاخوری نمک روی برنج میریزیم. و بعد از سه چهار ساعت خیس خوردن برنج را صاف میکنیم.

برنج را وقتی به صورت پلو و مخلوط با مواد دیگر درست میکنیم حتماً برنج را کمی دون تر و زنده تر برمیداریم.

مرغ را با یک عدد هویج، یک عدد پیاز و مقداری نمک و  فلفل آب پز میکنیم.

مرغ را هم میتوانیم لای برنج دم بگذاریم و هم میتوانیم بعد از اینکه برنج را کشیدیم لای پلو بگذاریم. که اگر لای برنج دم کنیم طعم مواد را گرفته و خوش طعم تر میشود.

از سینه یا ران مرغ میتوانیم استفاده کنیم.

هویج را به صورت یکدست خلالی میکنیم و داخل ماهی تابه حاوی روغن یا کره تفت میدهیم تا بوی خامی هویج از بین برود.

خلال نارنج یا پرتقال را سه بار هر بار به مدت سه تا پنج دقیقه میجوشانیم آبش را دور میریزیم تا تلخی آن گرفته شود بعد اگر باز احساس میکنید که تلخی دارد چند ساعت در آب سرد بگذارید خیس بخورد و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا کاملاً تلخی آن گرفته شود.

برای اینکه شیرین پلو خیلی شیرین نشود تمام مواد را با هم و یکجا شیرین میکنیم.

خلال بادام را با آب سرد شسته و به مدت یک ساعت در آب سرد خیس میکنیم و صاف میکنیم تا آبش کاملاً برود.

خلال پسته را نباید بشوریم و نباید لای پلو دم کنیم بلکه آن را تمیز کرده و کمی تفت میدهیم تا براق شود و برای روی پلو استفاده میکنیم.

وقتی هویج خوب تفت خورد خلال بادام را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی خلال بادام نیز از بین برود.

میتوان مقدار شکر این غذا را کمتر کرد چون هویج خودش شیرین است.

خلال نارنج یا پرتقال را هم به مواد اضافه کرده و با آنها تفت میدهیم.

اگر طعم هویج را دوست نداشته باشید میتوانید به جای آن از همان مقدار خلال پرتقال استفاده کنید.

شکر و مقداری آب هم به مواد اضافه میکنیم و میگذاریم مواد با شکر به مدت 5 دقیقه جوشیده و شیرین شوند.

کف ظرف مورد نظر سیب زمینی یا نان میگذاریم و مقداری برنج روی آن میریزیم و از مواد آماده شده روی برنج ریخته دوباره برنج میریزیم و تکه های مرغ را روی برنج میریزیم. دوباره از مواد روی مرغها ریخته و بقیه برنج را روی آنها میریزیم.

حرارت زیر این غذا باید خیلی کم باشد چون شیرین پلو به خاطر شیرینی که دارد زود میسوزد.

میتوان این غذا را داخل فر هم تهیه کرد.

بقیه مواد را روی برنج ریخته و مقداری زعفران دم شده روی آن میریزیم و مواد رویی را کمی با هم مخلوط میکنیم.

مقداری کره یا روغن روی غذا میریزیم و ظرف را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم میگذاریم.

وقتی غذا آماده شد از خلال پسته و دارچین برای تزئین استفاده میکنیم.

ما در اینجا شیرین پلو را به شکل پروانه تزئین کرده ایم و کنار آن شیرین پلوی قالبی نیز تهیه کرده ایم که کف قالب برنج زعفرانی ریخته و مقداری زرشک ریخته بعد شیرین پلو را داخل فر دم گذاشته ایم و به صورت شیرین پلوی قالبی تهیه کرده ایم.

نکته: برای این غذا از شکرهای رژیمی نمیتوان استفاده کرد چون شکرهای رژیمی در مقابل حرارت زیاد طعم خودشان را از دست میدهند و شیرینی چندانی از آنها باقی نمی ماند برای همین این شکرها برای غذاهایی به کار میرود که شکر را در مرحله آخر اضافه میکنند.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 4681 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۱ مرداد بازدید: 6135 ساعت: 3:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
4 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
5 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
6 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
7 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
8 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
9 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
10 شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
11 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

  هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...

  سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش ریسک سرطان روده در خویشاوندان غیر از درجه اول پایگاه خبری لقمه: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده ها وجود دارد و تنها ابتلای والدین یا خواهر و برادر به این بیماری ریسک سرطان روده را افزیش نمی دهد.
اگر زیاد عرق می کنید، بخوانید برخی از مواد غذایی مانند سیر و پیاز می تواند روی بوی بد عرق تاثیرگذار باشد و موجب افزایش و تغییر در بوی آن شود.
ارتباط غذا با طول عمر از نگاه قرآن و احادیث امروزه دانشمندان معتقدند که انسان با دور ساختن عوامل مرگ می‌تواند عمر نامحدود داشته باشد. همین مسئله باعث شده تا محققان در محیط آزمایشگاه با بهبود شرایط زندگی، عمر حشره ای را به هشتاد برابر افزایش دهند.
قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!