12 عادت غذایی نشاط آور


در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.

به گزارش لقمه،خوراكی‌هایی كه می‌خوریم، به اینكه در طول روز انرژی داشته باشیم، كمك می‌كنند. در میان انواع خوراكی‌ها، موادغذایی تنظیم‌كننده قندخون (مثل برنج قهوه‌ای، نان كامل و...) نقش بیشتری در بانشاط‌تر كردن ما دارند و باعث بهبود خلق و خو می‌شوند. در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.

1. آجیل خام

مغزهای خامی مانند پسته، بادام و بادام هندی، پروتئین و منیزیم قابل‌ملاحظه‌ای دارند. منیزیم نقش كلیدی در متابولیسم قند و تامین انرژی بدن بازی می‌كند بنابراین خوردن منابع غذایی حاوی آن مانند غلات كامل و برخی ماهی‌ها (مانند مغزهای یاد شده) باعث انرژی داشتن شما در طول روز می‌شود.

 

2. گوشت بدون چربی

گوشت بدون چربی گوساله، بوقلمون و پوست‌گرفته مرغ، از منابع پروتئین به شمار می‌روند و سرشار از اسیدآمینه‌ای به نام تیروزین هستند. این اسید‌آمینه تقویت‌كننده سطح دو تركیب شیمیایی به نام‌های دوپامین و نوراپی‌نفرین است كه در افزایش تمركز نقش دارند. این گوشت‌ها ویتامین B12 نیز دارند و دریافتشان از بروز بی‌خوابی و افسردگی پیشگیری می‌كند بنابراین برای داشتن خلق‌و‌خوی بهتر، آنها را در وعده‌های اصلی‌تان بگنجانید.

3. ماهی چرب

ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند كه از بدن در مقابل افسردگی و بیماری‌های قلبی محافظت می‌كند. به غیر از ماهی‌ها، مغزها و انواع سبزی‌های برگ سبز تیره نیز چنین اثری دارند. به همین دلیل، توصیه می‌شود در هفته ماهی را نیز از قلم نیندازید.

 

4. سبزی‌های برگ سبز

فولاتی كه از طریق مصرف سبزی‌های برگ سبز مثل اسفناج و كاهو دریافت می‌شود، احتمال ابتلا به افسردگی را كم می‌كند. به همین دلیل مصرف سالاد تهیه‌شده از آنها در طول روز توصیه می‌شود.

5. آب

دریافت آب كافی نیز از بروز خستگی پیشگیری می‌كند. مطالعات نشان داده‌اند كم‌آبی (حتی در حد متوسط) می‌تواند به كاهش متابولیسم بدن منجر و موجب شود تا انرژی كمی در طول روز داشته باشید. راه‌حل این مشكل بسیار ساده است؛ نوشیدن كافی آب و دیگر نوشیدنی‌های غیرشیرین در طول روز.

 

6. فیبر فراوان

دریافت فیبر به داشتن انرژی و نشاط در طول روز كمك می‌كند اما بسیاری از افراد فیبر كافی دریافت نمی‌کنند. می‌توانید با مصرف بیشتر لوبیا، انواع میوه و سبزی تازه و دانه‌های كامل مقدار فیبر دریافتی‌تان را تنظیم كنید و به حد قابل قبولی برسانید.

7. میوه‌ها و سبزی‌های تازه

راه دیگر حفظ آب بدن و انرژی داشتن، خوردن میوه‌ها و سبزی‌های تازه است كه به‌طور طبیعی آب دارند، مثلا یك سیب یا چند ساقه كرفس. دیگر مواد غذایی تامین‌كننده آب مورد نیاز شامل جوی دوسر و پاستایی هستند كه در غذاهای آبداری مانند سوپ پخته می‌شوند و حین حرارت دیدن، آب به خود جذب می‌كنند.

8. قهوه

كافئین موجود در قهوه، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و به تقویت قوای فكری و انرژی بدن كمك می‌كند. البته خوردن یك فنجان كوچك قهوه خاصیت تقویت‌كنندگی بیشتری در مقایسه با فنجانی بزرگ‌تر از این نوشیدنی دارد. البته در صورتی كه قهوه باعث بی‌خوابی‌تان می‌شود، نباید آن را زیاد میل كنید زیرا در این صورت بی‌خوابی، باعث بی‌انرژی بودنتان در طول روز خواهد شد.

9. چای

شما از چای هم می‌توانید كافئین دریافت كنید. مطالعه‌ها نشان داده‌اند این نوشیدنی نیز سطح هوشیاری و كارایی فرد را بالا می‌برد، به تقویت حافظه كمك می‌كند و یك انتخاب مناسب در زمان‌هایی است كه افراد استرس دارند و لحظات سختی را سپری می‌كنند.

 

10. شكلات تلخ

تكه‌ای كوچك از شكلات تلخ نیز به باانرژی بودن كمك می‌كند زیرا كافئین موجود در شكلات با داشتن تركیبی تحریك‌كننده به نام تئوبرومین، باعث پرانرژی شدن مصرف‌كننده در طول روز می‌شود.

11. صبحانه فیبردار

صبحانه یك فرصت طلایی برای افرادی است كه می‌خواهند، در طول روز انرژی داشته باشند. بررسی‌ها نشان داده‌اند افرادی كه صبحانه می‌خورند، خلق و خوی بهتری در مقایسه با افرادی دارند كه صبحانه نمی‌خورند. البته بهترین صبحانه‌ها، منشأ گیاهی دارند و دارای فیبر فراوان هستند یعنی از غلات كامل و مقداری پروتئین تشكیل شده‌اند.

12. تعدد وعده‌های مختصر

خوردن وعده‌های متعدد به باانرژی بودن در طول روز كمك می‌كند و باعث ثابت نگه‌داشتن سطح قندخون می‌شود. البته خوردن وعده‌های كوچك (هر 3 تا 4 ساعت یكبار) بیشتر از وعده‌های بزرگ چنین اثری دارد. كره بادام زمینی مالیده شده روی برشی از نان تهیه‌شده از آرد كامل، نصف یك ساندویچ بوقلمون با سالاد یا مقداری غلات صبحانه‌ای با شیر نمونه‌هایی از این وعده‌های كوچك اما باارزش تغذیه‌ای فراوان هستند.

بازگشت به صفحه نخست




کد: 6973 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد بازدید: 4718 ساعت: 6:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
2 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
5 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 جزییات آتش‌سوزی انبار شکلات در بازار تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
7 کشف یک اقیانوس پنهان در مریخ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
8 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
9 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
10 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
11 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب مزه دار را در تابستان حتما امتحان کنید اگر هر روز 7 تا 8 لیوان آب می نوشید، شاید بهتر باش...

  بعد از غذا سالاد نخورید مصرف سالاد بهتر است قبل از غذا باشد که هم از پرخور...

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آب ریختن به دریاچه ارومیه خیانت است این بخشی از یک مصاحبه مفصل درباره بحران آب است. با ایشان درباره مدیریت بحران آب صحبت کردیم درحالی که ایشان بیشتر معتقد بود این بحران مدیریت آب است نه مدیریت بحران آب.
نرم کننده‌های طبیعی پوست را بشناسید همه ما دوست داریم پوستی جوان و شاداب داشته باشیم بدون این که ماده شیمیایی به پوست مان بزنیم. استفاده از روغن های طبیعی برای درمان، خوشبو کردن و شادابی پوست پیشینه ای طولانی دارد.
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.