مواد لازم تخم مرغ: چهار عدد آب نارنج: نصف پیمانه سبزی شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، خالـواش و نعـنا: 500 گرم سیر رنده شده: 30 گرم نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم گوجـهفرنگی رنده شده: چهار عدد آرد برنج: دو قاشق سوپخوری روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
در تابهای كه حاوی روغن است، سبزیهای ریز خرد شده را به مدت دو دقیقه تفت میدهیم، سپس سیر، زردچوبه، فلفل و گوجهفرنگی را افزوده و مجددا مواد را تفت میدهیم. پس از كشیده شدن آب گوجهفرنگی، هفت پیمانه آب به مواد افزوده و حرارت را زیاد میكنیم تا بجوشد. زمانی كه خورش به جوش آمد، زیر حرارت را ملایم میكنیم تا به آرامی پخته شود.
در 20 دقیقه آخر پخت، آرد برنج را در آب نارنج حل كرده، همراه نمك به خورش افزوده و میگذاریم تا خورش خوب جا بیفتد. تخممرغها را به صورت نیمرو تهیه كرده و در زمان سرو خورش روی آن قرار میدهیم.
نکات: گیلانی ها معمولا در شب چهارشنبه سوری غذاهایی مانند خورش ترش تره تهیه كرده و با كته، ماست و دوغ سرو می كنند. به جای آب نارنج میتوان از آبغوره نیز استفاده كرد. می توان نیمرو را پس از پخت، خرد كرد و تكه های آن را داخل خورش ریخت یا در اواخر پخت تخم مرغ ها را داخل خورش شكسته و اجازه داد تا پخته شوند. بازگشت به صفحه نخست